در حالی که رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، حقوق زیر ۱۵ میلیون تومان را نشاندهنده فقر دانسته، خبرگزاری تسنیم نیز از مشکلات حاد معیشتی کارگران خبر داده است.
بر اساس گزارش تسنیم، برخی کارگران به دلیل ناتوان بودن در پرداخت اجاره، در چادر زندگی میکنند. این خبرگزاری همچنین تاکید کرده که حمایت دولت از کارگران در قالب تعیین حداقلی حق مسکن حتی کفاف یک شب اجاره بهای خانه را نمی دهد.
تسنیم نوشته است که کارگران به دلیل عدم توانایی در تأمین مسکن ملکی به سراغ مسکن اجاره ای میروند و سهم ۷۰ تا ۸۰ درصدی مسکن از حقوق دریافتی یک کارگر وی را از تامین مابقی نیازهای ضروری از جمله خوراک، درمان، پوشاک و آموزش باز میدارد.
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری نیز با وخیم خواندن أوضاع معیشت کارگران گفته است که طبقه کارگر در ایران به دلیل سیاست های سرکوب مزدی و انقباضی نسبت به دستمزد وضعیت مناسبی ندارند.
بحران در معیشت کارگران و بخش قابل توجهی از مردم ایران در حالی است که دولتیها مدعی رشد اقتصادی و بهبود شاخصها هستند. ادعایی که روزنامه دنیای اقتصاد با برگزاری یک نظرسنجی آن را زیر سوال برده است.
این روزنامه نوشته است که با وجود این که آمارهای رسمی از بهبود رشد اقتصادی و افزایش اشتغال خبر میدهند، بیش از ۸۰ درصد نظردهندهها این تغییرات مثبت را در زندگی خود احساس نمیکنند.
روزنامه دنیای اقتصاد همچنین تاکید کرده است که سطح تورم اقتصاد ایران به حدی بالاست که حتی اگر درآمدی هم به واسطه رشد اقتصادی به خانوار برسد، به واسطه تورم از آنها پس گرفته میشود.
مرور اطلاعات منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نیز نشان میدهد که تورم در ایران کماکان در بالای ۴۰ درصد قرار دارد.
در همین رابطه مرکز آمار هشتم آبان ماه در ادامه انتشار گزارشهای اقتصادی خود اقدام به انتشار گزارش تحولات شاخص قيمت مصرفكننده در مهر ماه سال جاری و متوسط قيمت كالاهای خوراكی منتخب در مناطق شهری كشور کرد که رسانهها ابعاد رشد قیمتها را به «طغیان قیمتها» تشبیه کردند.