گزارشهای مرتبط با حقوق شهروندی در ایران حاکی از نقض حکم اعدام حسین خیری، آزادی و تبعید سهیل عربی، آزادی قریبالوقوع محمد نوریزاد، و تبعید سهیلا حجاب به زندان سنندج است.
- حکم اعدام حسین خیری نقض شد
علی شریفزاده، وکیل دادگستری روز سهشنبه ۲۵ آبان در توییتی از نقض حکم اعدام حسین خیری در شعبه دوم دیوان عالی کشور خبر داد.
حسین خیری، زندانی سیاسی، در تیر ماه به اتهام «محاربه» از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده بود.
بابک پاکنیا، وکیل مدافع، درباره صدور این حکم گفته بود ادله قوی نشان میدهد که عنوان محارب، قابلیت انطباق با اعمال انجام شده را ندارد.
پیشتر، در رابطه با این پرونده کیفرخواستی علیه هشت نفر توسط دادسرای امنیت (اوین) صادر شده بود. بر اساس این کیفرخواست چهار نفر به دلیل «تخریب اموال مردم به قصد مقابله با نظام» به عنوان «محارب» و بقیه به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و امثالهم» تحت تعقیب قرار گرفته بودند.
- محمد نوریزاد آزاد میشود
محمدحسین آقاسی وکیل محمد نوریزاد، فعال مدنی زندانی، میگوید او روز چهارشنبه آزاد میشود.
آقای آقاسی در توییتی به نقل از پیام «دادیاری ناظر زندان اوین» نوشت «دادستان با توقف اجرای حکم» آقای نوریزاد موافقت کرده است و او «برای کفالت ایشان و آزادی اش فردا به دایره نظارت زندان اوین مراجعه» میکند.
- سهیل عربی از زندان آزاد و به برازجان تبعید شد
سهیل عربی، زندانی سیاسی روز سهشنبه از زندان رجاییشهر آزاد شد، اما برای دو سال به برازجان تبعید شد.
آرش صادقی، مدافع حقوق بشر با اعلام این خبر نوشت: «با محاسبه ایام بازداشت و نامه اجرای احکام دادسرای امنیت، پایان محکومیت سهیل عربی اعلام و وی ظهر امروز برای تحمل ۲ سال اقامت اجباری به شهرستان برازجان اعزام شد.»
به گفته او، بر اساس دستور قاضی اجرای حکم، مدت زمان اضافه نگهداری آقای عربی در زندان از دوران اقامت اجباری کسر شد.
- تبعید سهیلا حجاب به زندان سنندج
آرش صادقی در توییتی از تبعید شدن سهیلا حجاب از زندان قرچک ورامین به زندان سنندج خر داده است.
سهیلا حجاب، اسفند سال ۹۸ توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «تشویش اذهان عمومی به قصد آشوب»، «تشکیل گروه در راستای حقوق زنان»، و «درخواست رفراندوم و تغییر قانون اساسی» به ۱۸ سال زندان محکوم شد. این حکم سوم خرداد سال ۹۹ تایید و این وکیل دادگستری در همان روز به محض خروج از دادگاه توسط سپاه ثارالله تهران، همراه با ضرب و شتم بازداشت و به زندان منتقل شد.