لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۱

پدر آتنا دائمی: حاضرم با هر رسانه داخل ایران که مایل باشد گفت‌وگو کنم


آتنا دائمی
آتنا دائمی

پدر آتنا دائمی، زندانی سیاسی، برای گفت‌وگو با هر رسانه یا گزارشگری که در ایران مایل است با او مصاحبه کند، اعلام آمادگی کرد.

حسین دائمی، پدر آتنا دائمی فعال مدنی زندانی در ایران، روز یک‌شنبه ۲۳ آبان با انتشار ویدئویی در توییتر گفت، دادیار پرونده دخترش بارها از او پرسیده است که چرا با رسانه‌های خارج از ایران مصاحبه می‌کند.

آقای دائمی با طرح این سوال که «آیا در داخل کشور رسانه‌ای هست که صدای ما را بشنود؟» گفت: «چرا من باید مجبور باشم با این ویدئو جواب ستاد حقوق بشر ایران و آن گزارشگر محترم را بدهم؟»

حسین دائمی این اظهارات را در پاسخ به ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران بیان کرده است. این ستاد چهار روز پیش در توییتر در واکنش به توییت مری لالور، گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص مدافعان حقوق بشر، با رد اظهارات او نوشته بود: «گزارشگران ویژه باید به منابع معتبر تکیه کنند.»

خانم لالور در آن توییت از این که آتنا دائمی بیش از دو ماه است اجازه ندارد با خانواده‌اش تماس بگیرد، ابراز نگرانی کرده و گفته بود: «من از مقامات ایرانی می‌خواهم فورا یک تماس تلفنی ترتیب بدهند.»

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اظهارات گزارشگر ویژه سازمان ملل، گفت که آتنا دائمی در هفت ماه گذشته ۳۴ بار با خانواده و وکیل خود ملاقات کرده است و مشکلی برای تماس با خانواده «طبق مقررات مربوطه» ندارد.

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران همچنین ادعا کرد که «تمام زندانیان در ایران مطابق ضوابط و مقررات از حق تماس با خانواده و وکیل و ملاقات با آن‌ها برخوردار هستند.»

آتنا دائمی ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ از زندان اوین در تهران به زندان لاکان رشت منتقل شد.

مقامات زندان لاکان رشت، پس از آن که این فعال حقوق بشر در یک فایل صوتی درباره وضعیت زندانیان عادی این زندان اطلاع‌رسانی کرد، دسترسی او به تلفن و تماس با خارج از زندان را قطع کردند.

خانم دائمی در این فایل صوتی که روز ۲۶ مرداد منتشر شد، با اشاره به وضعیت زندانیان غیرسیاسی در زندان لاکان رشت گفت: این زندانیان در زندان رشت همچون دیگر زندان‌ها «ویترین نمایشگاه دروغ‌های حاکم هستند، بی آن که از کمترین مزایا برخوردار باشند.»

این نخستین بار نیست که ممنوعیت حق ملاقات و تماس زندانیان با خانواده و وکیل در زندان‌های ایران گزارش می‌شود.

علاوه بر نقض این حقوق، ویدئوهای منتشر شده توسط گروه «عدالت علی» در ماه‌های گذشته از دوربین‌های مداربسته زندان اوین در ایران، شکنجه زندانیان و بدرفتاری با آنها را به نمایش گذاشت؛ تصاویری که به گفته سازمان حقوق بشری «عفو بین‌الملل»، تنها «نوک کوه یخ اپیدمی شکنجه در ایران» است.

بیستم مرداد گذشته چند سناتور ایالات متحده با ارائه طرحی به مجلس سنا خواستار محکوم شدن حبس زنان با انگیزه‌های سیاسی در سراسر جهان شدند و در این طرح از چهار زن زندانی در ایران، از جمله آتنا دائمی، نام برده شد.

XS
SM
MD
LG