همزمان با هشدار نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، درباره سرکوب دانشجویان، تقی رحمانی، همسر خانم محمدی، در گفتگو با صدای آمریکا هدف حکومت را «گرفتن نفس دانشگاه» دانست.
نرگس محمدی در یادداشتی که روز ۸ تیرماه در صفحه اینستاگرام او منتشر شده با انتقاد از «حملههای خشونتآمیز، بیرحمانه و علنی نیروهای سرکوبگر به دانشگاهها» درباره «وقوع ۱۸ تیر دیگری» در دانشگاهها هشدار داده است.
تقی رحمانی، فعال سیاسی، با اشاره به این یادداشت و تاکید بر نقش دانشگاه به عنوان صدای جامعه مدنی، به صدای آمریکا گفت «حکومت در آستانه سالگرد کشتهشدن مهسا امینی برای سرکوب دانشگاهها برنامهریزی کرده است.»
به گفته تقی رحمانی، حکومت ایران قصد دارد با تمامی کانونهای اعتراضات از جمله نماز جمعههای زاهدان و انجمن صنفی معلمان ایران برخورد کرده و نفس آنها را بگیرد.
نرگس محمدی در هشدارنامه خود هدف حکومت از خشونت بیرحمانه علیه دانشگاه را «ایجاد رعب و وحشت» و «تکثیر ناامیدی و دلسردی به ویژه در میان جوانان و زنان معترض» ذکر کرده است.
این فعال حقوق بشر زندانی تداوم «اعتراضات دانشجویان، زنان و مردان ایران در سراسر کشور» را «پژواک قدرتمند» « نه به حکومت استبداد دینی» دانسته است.
نرگس محمدی در این یادداشت، از مجامع بینالمللی حقوق بشری، نهادهای بینالمللی فمینیستی، نویسندگان و دانشگاهیان جهان خواسته که اجازه ندهند «جامعه رنجکشیده» ایران «شاهد ۱۸ تیر دیگری در دانشگاهها» باشد.
حمله ماموران امنیتی به کوی دانشگاه تهران در هجدهم تیرماه سال ۱۳۷۸ که به کشته و مجروح شدن شماری از دانشجویان انجامید، یکی از خونینترین سرکوبهای دانشجویی در تاریخ ایران محسوب میشود.
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، انتشار چنین هشدارهایی را برای حساسکردن جامعه داخلی و بینالمللی در برابر سرکوب حکومتی دگراندیشان و منتقدان جمهوری اسلامی ایران لازم دانست.
در جریان اعتراضات سراسری در ایران در پی کشتهشدن مهسا(ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، دانشجویان از نخستین اقشار معترضی بودند که به خیابانها آمدند.
حکومت ایران در ماههای گذشته سرکوب گسترده دانشجویان معترض در قالب اخراج، تعلیق و تهدید را تشدید کرده است.