نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، روز یکشنبه ۲۱ خردادماه در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب محاکمه میشود.
صفحه اینستاگرام نرگس محمدی، با اعلام این خبر محاکمه او را مربوط به فعالیتهای این مدافع حقوق بشر در داخل زندان دانسته است.
اقدامات نرگس محمدی در جریان اعتراضات سراسری شامل تحصن در زندان در اعتراض به «کشتار» و «اعدام»، صدور بیانیه علیه «اعدام»، اعتراض به «تعرض به زنان» در بازداشتگاهها و اعتراض به «شکنجه» متهمان در «سلولهای انفرادی» بندهای امنیتی و سیاسی میشود.
بر پایه اطلاعات این حساب اینستاگرامی، ضابط این پرونده وزارت اطلاعات بوده و کیفرخواست هم در شعبه ۲ دادسرای امنیت توسط بازپرس حاجیمرادی صادر شده است.
در حالیکه در ماههای گذشته چند دادسرا نرگس محمدی را در رابطه با پروندههای متفاوت احضار کردهاند، این مدافع حقوق بشر از حضور در این محاکم خودداری کرده است.
نرگس محمدی به دلیل فعالیتهای حقوق بشری و مدنی خود در داخل زندان بارها تحت فشار قرار گرفته است.
در یک نمونه، نرگس محمدی و گلرخ ایرایی، محبوس در زندان اوین، در پی ارائه مقاله در همایش مجازی «گفتگو برای نجات ایران»، به دستور دادسرای امنیت اوین ممنوعالملاقات شدند.
هرچند فشارها بر نایب رئیس زندانی کانون مدافعان حقوق بشر برای توقف فعالیتهایش تاکنون بینتیجه بوده است.
نرگس محمدی بتازگی در نامهای به رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار برکناری جمهوری اسلامی از ریاست مجمع اجتماعی این شورا شد.
این مدافع حقوق بشر حکومت ایران را «یکی از ناقضان حقوق بشر در جهان» معرفی کرد و از اقدام اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل دراین باره انتقاد کرد.
نرگس محمدی، ۵۱ ساله، که سابقهای طولانی در حبس و تحمل مجازاتهای سنگینی همچون شکنجه و سلول انفرادی دارد در حال حاضر سرگرم سپریکردن حکم ۱۶ سال حبس خود در زندان اوین است.
نهادهای بینالمللی حقوق بشری و مدنی بارها با اهدای جوایزی به نرگس محمدی از فعالیتهای حقوق بشری او تقدیر کردهاند.
این کنشگر حقوق بشری در خردادماه برنده جایزه «آزادی نگارش» از سوی انجمن قلم آمریکا شد و در اردیبهشتماه هم سازمان یونسکو جایزه جهانی «آزادی مطبوعات» را بطور مشترک به نرگس محمدی، نیلوفر حامدی و الهه محمدی، روزنامهنگاران زندانی، اهدا کرد.