معاون سازمان پزشکی قانونی ایران از تشکیل بیش از ۸۳۰ پرونده تصادفات ساختگی در سال ۱۴۰۱ خبر داده است.
به گفته مسعود قادیپاشا، این پروندهها در مقایسه با سال ۱۴۰۰، رشدی حدود ۱۵ درصدی داشته است.
معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی در گفتگو با روزنامه اعتماد در روز شنبه ۲۱ مرداد، هدف افراد از صحنهسازی تصادف صوری را گرفتن خسارت یا دیه ذکر کرده است.
انتشار اخبار بازداشت باندهای ایجاد تصادفات ساختگی در استانهای مختلف ایران در رسانهها، از فعالیت گسترده این شبکهها حکایت دارد.
رئیس کل دادگستری استان گلستان در شهریور سال ۱۳۹۸ از دستگیری شبکه گستردهای خبر داده بود که اعضای آن به صحنهسازی تصادف صوری در پنج استان ایران دست میزدند.
به گفته هادی هاشمیان، این افراد در استانهای گلستان، مازندران، خراسان شمالی، اصفهان و یزد فعالیت میکردند.
این مقام قضایی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، از جمله شگردهای اصلی این شبکه را تصادف عابر با خودرو، موتورسیکلت با خودرو و واژگونی عمدی خودرو ذکر کرده بود.
روزنامه اعتماد روز شنبه ۲۱ مرداد، با استناد به آمار سازمان مرکزی بیمه گزارش داد که حدود یک سوم از تصادفات منجر به پرداخت دیه، در رده تصادفات ساختگی طبقهبندی میشوند.
پیشتر هم رسانهها درباره افرادی گزارش داده بودند که به شکل حرفهای به صحنهسازی صوری تصادفات اقدام میکنند.
روزنامه شهروند در گزارشی در سال ۱۳۹۵ از وجود شغلی به نام «پیمانکار تصادف ساختگی» خبر داده و نوشته بود کار این افراد، مقدمهچینی و مدیریت تصادفات ساختگی برای دریافت پول از بیمه است.
فشار اقتصادی و افزایش هزینههای معیشتی موجب رشد دائمی جمعیت زیر خطر فقر در ایران شده است.
به گزارش روزنامه اینترنتی «فراز»، ۳۰ درصد از جمعیت ایران در حال حاضر زیر خط فقر زندگی میکنند و ۲۷ درصد دیگر هم شرایطی بسیار نزدیک به فقر دارند.