لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۷

جمهوری اسلامی یک نفر دیگر را به اتهام ارتباط با اسرائیل اعدام کرد


 اعدام
 اعدام

خبرگزاری‌های حکومتی در ایران از اعدام یک زندانی با «اتهامات امنیتی» در سحرگاه یکشنبه سیزدهم اسفند خبر دادند.

رسانه‌های جمهوری اسلامی بدون ارائه سند و مدرکی مدعی شده‌اند این فرد «عامل موساد» (سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل) بود و «٨ بهمن پارسال با هدایت افسر اطلاعاتی موساد قصد داشت مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان را منفجر کند.»

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا، کانال‌های نزدیک به نهادهای حکومت ایران نیز با انتشار ویدیوهایی از انفجار پارسال مدعی شده‌اند شخص اعدام‌شده عامل این انفجارها بود.

رسانه‌های جمهوری اسلامی تا لحظه تنظیم این خبر، هویت این شخص و محل اعدام او را اعلام نکرده‌اند.

آذر ماه امسال نیز خبرگزاری میزان، متعلق به قوه قضائیه، از اعدام شخصی به اتهام «ارتباط با سرویس‌های بیگانه از جمله موساد» در زندان زاهدان خبر داد.

این خبرگزاری بدون اشاره به هویت شخص اعدام‌شده، نوشت: «این فرد ضمن ارتباط با سرویس‌های بیگانه از جمله موساد به صورت آگاهانه اقدام به جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده کرده و با مشارکت مرتبطین خود، اسناد را در اختیار سرویس‌های بیگانه به ویژه موساد قرار می‌داد.»

اعدام فعالان سیاسی و مخالفان جمهوری اسلامی بنا به اتهام‌های جعلی و بی‌اساس از جمله «همکاری با دولت‌های متخاصم» و به‌ویژه اسرائیل توسط حکومت ایران مسبوق به سابقه است.

از جمله این موارد می‌توان به اعدام اخیر چهار زندانی سیاسی ایرانی کُرد به نام‌های پژمان فاتحی، محمد فرامرزی، وفا آذربار و محسن مظلوم اشاره کرد که با وجود اعتراض‌های گسترده بین‌المللی اعدام شدند.

این چهار تن عضو حزب کومله کردستان بودند که سال گذشته در ارومیه بازداشت و به «جاسوسی برای اسرائیل» متهم شده بودند؛ اتهامی که قویا توسط خود این چهار تن رد شده بود. وکیل آنها نیز به «روند دادرسی ناعادلانه» در قبال این اتهامات اعتراض کرده بود.

اعدام این افراد با واکنش‌های گسترده بین‌المللی و همچنین اعتراض فعالان و چهره‌های سرشناس مخالف حکومت ایران مواجه شد.

در تازه‌ترین گزارش «خانه آزادی» که روز پنجشنبه منتشر شد، حکومت ایران از جمله ناقضان آزادی در سال گذشته میلادی معرفی شده و ایران از لحاظ برخورداری از شاخص آزادی همچنان به عنوان کشوری «غیر آزاد» شناخته شده است.

XS
SM
MD
LG