همزمان با آغاز کمپین «علیه اعدام در ایران» در فضای مجازی که توسط غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد زندانی محکوم به اعدام در ایران راهاندازی شده است، شمار زیادی از فعالان با پیوستن به این کمپین خواستار توقف اعدام در ایران شدند.
این کمپین با هشتگ «cuttherope»، در حال گسترش در فضای مجازی است.
نخستین بار غزاله شارمهد با استفاده از این هشتگ، ضمن انتشار یک پیام ویدیویی و متنی در رسانههای اجتماعی خود، خواستار پایان دادن به اعدامهای «وحشیانه» در جمهوری اسلامی شد.
غزاله شارمهد با ابراز تاسف از اینکه در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۳۴ نفر توسط رژیم اسلامی در ایران اعدام شدهاند به شرایط وخیم پدرش، جمشید شارمهد و محکومیت او به اعدام اشاره کرد و افزود: «در حالی که جهان جنگهای خاورمیانه را دنبال میکند، رژیم اسلامی از این فرصت برای اجرای اعدام و کشتار مردم بیگناه ایران استفاده میکند. مردمی که برای حقوق بشر و علیه رژیم تروریستها ایستادگی کردند اما این جنایات رژیم ایران نباید از دید جهانیان پنهان بماند.»
یاسمین پهلوی همسر شاهزاده رضا پهلوی در پاسخ به این فراخوان با انتشار ویدیویی گفت:«اعدام در ایران تحت حکومت جمهوری اسلامی، قتل عمد سازمانیافته و جنایت از جانب رژیمی است که در آن دستگاه قضایی مستقل و مطبوعات آزاد وجود ندارند.»
او همچنین خاطرنشان کرد: «هر زمان که فشار جهانی بر این رژیم کاهش مییابد، تعداد اعدامها افزایش مییابد پس بیایید همراه هم به اعدام نه بگوییم، فشار داخلی و بینالمللی را بر این رژیم افزایش دهیم، و این طناب دار چهلوپنج ساله را بِبُریم.»
نازنین بنیادی، بازیگر سرشناس ایرانی و فعال حقوق بشر نیز با پیوستن به این کمپین در پیامی به زبان انگلیسی گفت که ایرانیان در سرتاسر جهان خواستار پایان دادن به اعدامها در ایران و خاتمه روند غیرقانونی صدور احکام اعدام توسط جمهوری اسلامی هستند.
او همچنین از همه فعالان ایرانی و غیرایرانی خواست تا با پیوستن به کمپین «CutTheRope» فشارها بر جمهوری اسلامی را تا توقف اعدامها در ایران، افزایش دهند.
اتحادیه ملی دموکراسی برای ایران (نوفدی)، دریا صفائی، نماینده ایرانی تبار پارلمان بلژیک، مریم کلارن دختر ناهید تقوی شهروند دوتابعیتی زندانی در ایران و شمار دیگری از فعالان سیاسی، حقوق بشر و حقوق زنان با پیوستن به این کمپین و انتشار پست به زبانهای مخالف در فضای مجازی، بر لزوم توقف اعدام در ایران و افزایش فشارهای جهانی بر مقامات جمهوری اسلامی برای رعایت عدالت در قضاوت تاکید کردند.
براساس آمار، جمهوری اسلامی فقط طی چهارده سال اخیر، بیش از هشتهزار نفر را اعدام کرده که ۷۰ نفر از اعدامشدگان کودک و ۲۱۲ نفر زن بودهاند.