لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۲

خبرهای متفاوت درباره انصراف میرسلیم؛ حزب: انصراف داده، میرسلیم: هستم


در حالی که پیشتر اعلام شد مصطفی میرسلیم، یکی دیگر از ۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ایران انصراف داده، حساب توئیتر رسمی آقای میرسلیم به نقل از او می گوید که وی کناره گیری نکرده است. پیش از این اعلام شده بود میرسلیم مانند محمدباقر قالیباف به نفع سید ابراهیم رئیسی کنار رفته است.

سید مصطفی میرسلیم به عنوان نماینده حزب اصولگرای موتلفه اسلامی در انتخابات شرکت کرده بود، اما این حزب یک روز مانده به انتخابات در اطلاعیه‌ای اعلام کرد برای «وحدت جبهه ملت» تصمیم گرفته از «نامزد واحد» یعنی ابراهیم رئیسی حمایت کند.

بحث انصراف میرسلیم در فضای مجازی به شوخی خیلی از کاربران در توئیتر تبدیل شد:

پیش از این اسحاق جهانگیری به نفع حسن روحانی و محمدباقر قالیباف به نفع رئیسی از کاندیداتوری انصراف داده بودند. مصطفی هاشمی طبا دیگر کاندیدای باقی مانده در رقابت نیز از حامیانش خواسته تا به روحانی رای بدهند اما هنوز انصراف نداده است.

از مدت‌ها پیش مشخص شده بود که رقابت اصلی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بین سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی و حسن روحانی، رئیس جمهوری فعلی خواهد بود.

شورای نگهبان با رد صلاحیت تعداد زیادی از متقاضیان کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری در این دوره تعداد آنها را به ۶ نفر رسانده بود اما مشخص شد که به جز دو نفر، سایر کاندیداها «پوششی» هستند. از مناظره دوم تلویزیونی نیز صف آرایی سه به سه موافقان و مخالفان دولت مشخص و مشهود بود.

با این حال لحن تند و بی‌سابقه انتقادهای کاندیداها از یکدیگر تا آنجا پیش رفت که حسن روحانی بدون نام بردن از رئیسی و قالیباف، سابقه آنها را در سرکوب و اقدامات ضد حقوق بشری تایید و یادآوری کرد.

در پی بالا گرفتن تنش میان کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایران، آیت‌الله خامنه‌ای به آنها هشدار داد که اگر با حرف‌های خود «دشمن» را «امیدوار» کنند، « انتخابات به‌ضرر ما تمام خواهد شد.»

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران روز جمعه ۲۹ اردیبهشت برگزار می شود.

سارا رپوچی،‌ از مدیران ارشد خانه آزادی در گفت‌وگو با صدای آمریکا عنوان کرده که انتخابات برگزار شده در ایران «آزاد» نیست: «ما شاهد اعمال کنترل شدید در روند انتخاب‌ نامزدها هستیم. حتی اگر بگوئیم آن روند آزاد بوده، اما تبلیغات انتخاباتی به صورت آزادانه انجام نمی‌شوند و از این رو همچنان معتقدیم دموکراسی به ایران راه نیافته است، دست کم در مورد (انتخابات) امسال.»

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG