لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۹

آخرین آرایش انتخابات ریاست جمهوری ایران: کناره‌گیری قالیباف به نفع رئیسی


محمد باقر قالیباف - مناظره انتخاباتی
محمد باقر قالیباف - مناظره انتخاباتی

محمدباقر قالیباف، کاندیدای اصولگرای انتخابات ریاست جمهوری ایران به نفع سید ابراهیم رئیسی، دیگر کاندیدای اصولگرا کناره‌گیری کرد.

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران پس از حضور در سه مناظره تلویزیونی و حملات تند به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران اعلام کرد که « تمام ظرفیت و حمایت خود را» برای پیروزی ابراهیم رئیسی به کار خواهد گرفت.

آقای قالیباف که با وارد کردن اتهامات اقتصادی به حسن روحانی، نزدیکان و اعضای کابینه او، آنها را دولت ۴ درصدی(در مقابل ۹۶ درصد سایر مردم ایران) می‌نامید، یکی از کاندیداهای «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» موسوم به «جمنا» بود که فراگیرترین تشکل سیاسی اصولگرایان در ایران است. این جبهه با هدف معرفی یک کاندیدای واحد در انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شده بود.

در سوی مقابل نیز مصطفی هاشمی طبا اعلام کرده اگرچه در رقابت باقی می‌ماند اما به حسن روحانی رای خواهد داد و هرکس نظرش را جویا شود او را به رای دادن به روحانی دعوت خواهد کرد.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران نیز یکی دیگر از کاندیداهای انتخابات پیش روست که از مدت‌ها پیش عنوان می‌شد به سود حسن روحانی کنار خواهد رفت.

به این ترتیب دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در روزهای آینده به صحنه رقابت میان حسن روحانی، رئیس جمهوری فعلی و سید ابراهیم رئیسی تبدیل خواهد شد.

آقای روحانی در روزهای گذشته بدون نام بردن از رئیسی و قالیباف، سابقه آنها را در سرکوب و اقدامات ضد حقوق بشری تایید و یادآوری کرد. به گفته او، مردم ایران آنهایی را که در ۳۸ سال گذشته «فقط اعدام و زندان بلد بودند» قبول ندارند.

حسن روحانی که با نزدیک شدن به موعد انتخابات سوابق رقبای اصولگرایش را یادآوری می‌کند، خود در کتاب خاطراتش نوشته که در ابتدای جمهوری اسلامی، مسئول اجباری کردن حجاب در ادارات مربوط به ارتش بوده است تا بعدا به سایر ادارات و نهادها گسترش پیدا کند.

آقای روحانی در زمان سرکوب اعتراض‌های سال ۱۳۷۸ پس از حمله به کوی دانشگاه دبیر «شورای عالی امنیت ملی» بود و دستور سرکوب معترضان از سوی او صادر شد.

در سوی مقابل، ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی و دادستان دادگاه ویژه روحانیت است و در گروه موسوم به «هیات مرگ» که درباره اعدام‌های گسترده زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ تصمیم می‌گرفت، عضویت داشت.

رئیسی با حکم آیت‌الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی ایران به همراه مرتضی اشراقی (دادستان)، حسینعلی نیری (حاکم شرع) و مصطفی پورمحمدی (نماینده اطلاعات در اوین) دست به کشتار گسترده مخالفان سیاسی در زندان‌ها زدند و آیت‌الله حسینعلی منتظری در دیدار با آنها، این اقدام را «بزرگترین جنایت جمهوری اسلامی» دانست و گفت که تاریخ از آنها به عنوان «جنایتکار» یاد خواهد کرد.

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران روز جمعه ۲۹ اردیبهشت برگزار می شود.

سارا رپوچی،‌ از مدیران ارشد خانه آزادی در گفت‌وگو با صدای آمریکا عنوان کرده که انتخابات برگزار شده در ایران «آزاد» نیست: «ما شاهد اعمال کنترل شدید در روند انتخاب‌ نامزدها هستیم. حتی اگر بگوئیم آن روند آزاد بوده، اما تبلیغات انتخاباتی به صورت آزادانه انجام نمی‌شوند و از این رو همچنان معتقدیم دموکراسی به ایران راه نیافته است، دست کم در مورد (انتخابات) امسال.»

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG