لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۲

انتقاد از رئیس بانک مرکزی ایران؛ تجارت نیوز: گلچین کردن آمارهای اقتصادی ادامه دارد


محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی شد
محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی شد
یک وبسایت اقتصادی نسبت به اظهارات ضدونقیض رییس کل بانک مرکزی ایران درباره عامل تورم انتقاد کرد و نوشت که گلچین کردن آمارهای اقتصادی توسط مسئولان همچنان ادامه دارد.
تجارت نیوز سخنان محمدرضا فرزین مبنی بر تاثیر نقدینگی در رشد قیمت ها را کاملا برخلاف ادعاهای گذشته وی دانست.

اشاره این وبسایت به اظهارات محمدرضا فرزین در خرداد ماه امسال است که گفته بود: برخی دائما می گویند که نقدینگی و اضافه برداشت بانک ها در حال افزایش است و بلافاصله نتیجه می گیرند که تورم لجام گسیخته در انتظار ایران است.

فارغ از این تضاد، رئیس کل بانک مرکزی گفته که نرخ تورم نقطه به نقطه مصرف کننده از ابتدای امسال تاکنون، حدود ۱۵ درصد کاهش یافته و در ماه گذشته، نرخ رشد تورم ماهانه کالا به صفر درصد رسیده است.
بر همین اساس، اگر تورم نقطه به نقطه ۶۴ درصدی در اسفند سال ۱۴۰۱ و ادعای کاهش حدود ۱۵ درصدی آن تاکنون را مدنظر قرار دهیم؛ تورم نقطه به نقطه در تیر ماه ۵۰ درصد بوده است.
سخنان رییس کل بانک مرکزی در شرایطی ابراز می شود که گرانی ها در ایران، معیشت طیف گسترده ای از مردم را به مخاطره انداخته و تازه ترین گزارش رسانه ها نشان می دهد که قدرت خرید مردم به قدری کاهش یافته است که خرید نصف نان نیز در برخی مناطق رواج یافته است.
روزنامه جهان صنعت در همین مورد نوشت که قرار بود «هیچ چیز در سال جدید گران نشود»؛ حالا نان، قوت غالب فرو دستان در تعدادی از استان ها گران شده و مدت ها است که خرید نان نصفه رواج پیدا کرده است.
کاهش قدرت خرید مردم موجب کاهش سرانه مصرف بسیاری از اقلام ضروری در سبد غذایی شده است، به طوری که روزنامه اعتماد روز هجدهم مرداد نوشت که سرانه مصرف گوشت قرمز از ۱۳ کیلوگرم در سال ۱۳۹۰ به ۳ كيلوگرم در سال ۱۴۰۱ رسيده است.
بر همین اساس، قيمت هر كيلوگرم مرغ از ۲۵ هزار تومان سال ۱۳۹۰ به ۱۲۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۲ رسيده است.

این روزنامه در ۱۳ اردیبهشت ماه نیز در گزارشی نوشته بود که «بسیاری» از مردم به «مبادله کالا به کالا» برای تهیه گوشت و مرغ «امروز و فردای خود یا پذیرایی از مهمان» روی آورده اند و آن را با «ماست و پنیر محلی، ترشی یا مربای خانگی» مبادله می کنند.
گزارش ها نشان می دهد در سایر اقلام مصرفی نیز وضعیت قیمتی بسیار بغرنجی حاکم است. بر همین اساس، قیمت برنج که در سال ۱۳۹۹، حدود ۲۶ هزار تومان بود، در بهترین حالت در بازار، بین ۱۳۰ تا ۱۸۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.
قیمت یک لیتر شیر نیز در سال ۱۳۹۹ از سوی دولت ۶ هزار تومان اعلام شده بود اما این محصول در تابستان جاری به قیمت ۳۰ هزار تومان در لبنیاتی ها به فروش می رسد.
در همین ارتباط، سیامک شجاعی، اقتصاددان، پیشتر به صدای آمریکا گفته بود که سه عامل «فساد، سوءمدیریت، و اراده جمهوری اسلامی برای دستیابی به سلاح اتمی، منجر شده است که اقتصاد ایران یک اقتصاد معمولی و نرمال نباشد و در یک حرکت به سوی بحران و انهدام قدم بردارد.»
در این شرایط، دولت حاضر به بازنگری در حداقل دستمزد کارگران نیست و دیوان عدالت اداری هم شکایت کارگران از دولت را رد کرده است.
XS
SM
MD
LG