لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۳

مدیرعامل گروه دارویی برکت: برکت ابربدهکار بانکی نیست؛ اشتباه شده است


واکسن برکت، تولید ستاد اجرایی فرمان امام
واکسن برکت، تولید ستاد اجرایی فرمان امام

اکبر برندگی مدیرعامل گروه برکت در نامه‌ای به علی صالح آبادی رئیس بانک مرکزی ایران گزارش بانک اقتصاد نوین و اعلام نام برکت به‌عنوان یکی از ابر بدهکاران بانکی را تکذیب کرد. او قرار دادن نام برکت در این فهرست را «اشتباه صورت گرفته» خواند.

پایان فروردین ماه ۱۴۰۱ بانک اقتصاد نوین فهرست بدهکاران بزرگ خود را به بانک مرکزی ارائه کرد که در میان بدهکاران این بانک نام گروه دارویی برکت به چشم می‌خورد.

بر اساس آمار و ارقام منتشر شده در وب‌سایت رسمی بانک مرکزی ایران، گروه دارویی برکت مبلغی معادل بیش از ۱.۸ هزار میلیارد تومان (۱۸.۱۱۳.۵۷۲.۳۷۸.۶۸۳) به‌عنوان مانده خالص تسهیلات/ بدهی به بانک اقتصاد نوین دارد. در این جدول در ستونی دیگر خالص تعهدات گروه دارویی برکت عدد صفر قید شده است.

حالا مدیر عامل گروه دارویی برکت در واکنش به این گزارش‌ها ضمن تکذیب خبر از رئیس بانک مرکزی ایران خواسته «با دستور قاطع جنابعالی تدبیری اندیشیده شود که اقدام انجام شده به جای مجازات عمده بدهکاران مشکل‌دار، مجموعه‌های تولیدی کشور نظیر گروه دارویی برکت که به ویژه در دوران شیوع و همه‌گیری کرونا حامی مردم بوده است را زیرسوال نبرده و ناخواسته درگیر حواشی و شایعات نکند.»

گروه دارویی برکت متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام است و به گفته برندگی، مدیرعامل گروه دارویی برکت متشکل از ١٧ شرکت عمدتاً بورسی و دارای بالغ بر ٥٠٠ هزار سهامدار است. پیش از این حمیدرضا جمشیدی، رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت، اعلام کرده بود این گروه ۱۲ تا ۱۴ درصد داروی ایران را تولید می‌کند.

جمشیدی در سال ۹۸ با حکم سعید نمکی وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به عنوان دبیرستاد ملی مدیریت بیماری کرونا منصوب شد. چندی پیش نیز اخبار غیر رسمی‌ای نیز از از پیوستن سعید نمکی به «ستاد اجرایی فرمان امام» منتشر شد. ستادی که گروه دارویی برکت متعلق به آن است.

این در حالی است که به گزارش برخی روزنامه‌های چاپ تهران، پرونده‌‌ای علیه سعید نمکی وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شعبه سیزدهم دادسرای کارکنان دولت به‌دلیل شکایت موید علویان (رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران) و محمدرضا هاشمیان (فوق‌ تخصص مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری) تشکیل شده است. شکایت این دو نفر سال گذشته زمانی که نمکی هنوز در وزارتخانه بهداشت و درمان حضور داشت، صورت گرفته است. بر اساس این گزارش‌ها، در پرونده قضایی نمکی به ‌کارگیری روش‌‌های نادرست برای درمان بیماران مبتلا به کرونا، مرگ‌ تعداد قابل توجهی از بیماران به دلیل تصمیمات نادرست، تضاد منافع و تاخیر در واردات واکسن ثبت شده است.

واکسن «کوو ایران برکت»، تولید شرکت «شفا فارمد»، یکی از شرکت‌های تابعه بنیاد دارویی برکت است که آیت‌الله خامنه‌ای، برای تزریق به خود انتخاب کرد هر چند برخی صحت این موضوع را زیر سوال برده‌اند.

XS
SM
MD
LG