جیمز کارافانو، مشاور ارشد رئیسجمهوری آمریکا و کارشناس امنیت ملی در بنیاد هریتیج، در گفتوگویی با بخش انگلیسی صدای آمریکا درباره راهبرد دولت ترامپ در مذاکرات صلح اوکراین توضیح داد.
او تأکید کرد که یک اوکراین آزاد و مستقل که بتواند از خود دفاع کند، اگر چه یک اولویت حیاتی برای آمریکا محسوب نمیشود، اما در راستای منافع ملی ایالات متحده است.
وی تصریح کرد که آمریکا بهعنوان یک قدرت جهانی، به یک اروپای باثبات و امن نیاز دارد، و بزرگترین تهدید برای این ثبات، اقدامات بیثباتکننده روسیه است.
کارافانو گفت: «اروپا، چه عضو ناتو باشد و چه نباشد، اگر بتواند از خود دفاع کند، مانعی در برابر پیشروی روسیه خواهد بود.»
او افزود که اشغال اوکراین توسط روسیه تهدیدی حیاتی برای آمریکا نیست، زیرا اروپا توانایی دفاع از خود را دارد و ایالات متحده نیز میتواند از اروپا محافظت کند. اما درعین حال تصریح کرد که آمریکا در موقعیتی بسیار بهتر خواهد بود اگر نیروهای روسیه از اوکراین خارج شوند.
وی همچنین تأکید کرد که هدف آمریکا در حال حاضر توقف جنگ است، نه بازپسگیری کامل مناطق اشغالشده اوکراین.
او هشدار داد که جنگ فرسایشی، اوکراین را قویتر نخواهد کرد و تلفات بیشتر نمیتواند تمام سرزمینهای این کشور را بازگرداند.
در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر اینکه توافق احتمالی ممکن است به سیاست مماشات منجر شود، کارافانو تصریح کرد: «مماشات زمانی اتفاق میافتد که روسیه در مذاکرات چیزی را به دست آورد که در میدان نبرد نتوانسته کسب کند.»
او افزود: «اگر اوکراین به دلایل نظامی نتواند برخی مناطق را بازپس بگیرد و مجبور به پذیرش واقعیت شود، این موضوع مماشات نیست، بلکه واقعگرایی است.»
در پاسخ به این پرسش که اگر روسیه بتواند بخشهایی از اوکراین را حفظ کند، چه پیامی برای سایر کشورهایی که قصد تجاوز دارند ارسال خواهد شد، کارافانو گفت: «پیامی که ارسال خواهد شد این است که روسیه شکست خورده است. پوتین قصد داشت اوکراین را فتح و نابود کند، اما موفق نشد. او میخواست ناتو را تضعیف کند، اما شکست خورد. اگر جنگ در اوکراین متوقف شود، تنها چیزی که روسیه به دست آورده، مقدار اندکی از خاک اوکراین در ازای تخریب ارتش خود، فروپاشی اقتصاد و تبدیل شدن به یک کشور منزوی در سطح جهانی است.
کارافانو در واکنش به این ادعا که دولت ترامپ مانع از عضویت اوکراین در ناتو میشود، گفت: «پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، هرگز نگفته است که روسیه حق وتو درباره عضویت اوکراین در ناتو دارد.»
کارافانو اظهار داشت که امنیت اوکراین نه با وعدههای دیپلماتیک، بلکه از طریق توانایی این کشور در دفاع از خود تضمین خواهد شد. وی افزود که برای جلوگیری از تهدیدات روسیه، ایالات متحده باید از طریق حمایت از اوکراین، تقویت ناتو و اعمال فشار اقتصادی، مسکو را تحت فشار قرار دهد.
او همچنین تصریح کرد که دونالد ترامپ، فارغ از نتیجه مذاکرات صلح، فشارهای شدیدی بر روسیه اعمال خواهد کرد.
به گفته وی، ترامپ اقدامات زیر را در دستور کار خواهد داشت:
- کاهش قیمت نفت برای ضربه زدن به اقتصاد روسیه
- افزایش تحریمها علیه مسکو
- محدود کردن توانایی ایران در حمایت از روسیه
- اعمال فشار بر چین برای کاهش همکاری با روسیه
- اقدامات سختگیرانهتر علیه کره شمالی
کارافانو در پایان تأکید کرد که این اقدامات، چه توافق صلحی میان اوکراین و روسیه صورت بگیرد و چه جنگ ادامه یابد، بهطور قابلتوجهی ظرفیت روسیه و متحدانش برای ادامه جنگ را کاهش خواهد داد.