لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۴

نتایج یک پژوهش: برخی سلول‌های سرطانی در طول شب بیدار می‌شوند


تصویر سلول‌های سرطان پستان در مجاورت رگ‌های خونی - آرشیو
تصویر سلول‌های سرطان پستان در مجاورت رگ‌های خونی - آرشیو

دانشمندان می‌گویند سرطان زمانی می‌تواند به یک بیماری کشنده تبدیل شود که «سلول‌های تومور» با نفوذ به جریان خون به محل جدیدی در بدن راه یابند و در آنجا شروع به فعالیت کنند؛ فرآیندی که به آن «متاستاز» گفته می‌شود.

بنا بر گزارش مجله علمی «نیچر»، اکنون یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سلول‌های سرکش- «سلول‌های تومور در گردش» یا «سی‌تی‌سی»- در افراد مبتلا به سرطان پستان در طول شب‌ تمایل بیشتری برای ورود به جریان خون دارند.

کینگ جون منگ، کرونوبیولوژیست در دانشگاه منچستر بریتانیا می‌گوید که این یافته می تواند به ردیابی بهتر پیشرفت سرطان کمک کند.

نیکلا آستو، زیست‌شناس در مؤسسه فناوری فدرال سوئیس در شهر زوریخ و یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید این که چرا سلول‌های سرطان پستان در انسان شب‌ها فعال‌تر هستند، احتمالاً به عوامل زیادی بستگی دارد که هنوز باید بررسی شوند. هورمون‌هایی که تعیین کننده زمان خوابیدن و بیدار شدن هستند، ممکن است یکی از عواملی باشد که در این امر نقش دارند.

منگ هشدار می دهد که خواب را دشمن افراد مبتلا به سرطان پستان تصور نکنید. او می‌گوید برخی از مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که سرطان دارند و معمولاً کمتر از ۷ ساعت در شب می خوابند، بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از این بیماری هستند.

XS
SM
MD
LG