دبیر کمیسیون دارو و تجهیزات پزشکی سازمان نظام پزشکی ایران از افزایش روند مسافرتهای درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان در ایران به ویژه به کشور ترکیه خبر داد.
پوریا عادلی افزود «واقعی نکردن» قیمت تعرفههای درمانی باعث شده تا نظام سلامت نتواند از بودجه لازم برای خرید دستگاههای رادیوتراپی و تعمیر و بهروزرسانی دستگاههای موجود برخوردار باشد.
وی در گفتوگو با خبرگزاری رکنا گفت که شیب افزایش ابتلای سالانه به سرطان در ایران بالاتر از متوسط جهانی است. عادلی شمار مبتلایان به سرطان در ایران در هر سال را ۱۵۰ هزار نفر عنوان کرد و افزود تا ۱۸ سال دیگر، رشد بروز سالانه سرطان در ایران بیش از ۱۱۵ درصد خواهد بود.
به گفته این متخصص سرطان، تعداد دستگاههای شتاب دهنده مخصوص پرتودرمانی در ایران، ۲۵ درصد کمتر از استاندارد جهانی است.
این عضو هیأت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران نظام سلامت ایران از کمبود دستکم ۱۰۰ دستگاه رادیوتراپی خبر داد و گفت تنها ۱۳۰ دستگاه در بخش خصوصی و دولتی موجود است.
او همچنین افزود که توزیع دستگاهها در کشور مناسب نیست به صورتی که بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد «حتی یک دستگاه رادیوتراپی» نیز ندارند.
چندی پیش رئیس اداره گردشگری سلامت معاونت درمان وزارت بهداشت ایران گفت که حدود یک میلیون گردشگر درمانی وارد کشور میشوند که بیش از ۵۰ درصد آنها از «دلالان سلامت گردشگری» وارد کشور میشوند.
محمدرضا ترجمان گفت ۸۰درصد از مراجعات از کشورهای عراق و افغانستان است.
در ویرایش سال ۲۰۲۰ شاخص گردشگری پزشکی که ۴۶ کشور را فهرست کرده است ایران رتبه چهل و ششم را در گردشگری سلامت به دست آورده است.
در این رتبهبندی، کانادا در جایگاه نخست جهان قرار گرفته است که سالانه بیش از ۱۴ میلیون آمریکایی را به خود جذب می کند.
ترکیه نیز رتبه سیام را به خود اختصاص داده است.