لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۹

وزارت بهداشت: بروز سرطان در ایران بالاتر از میانگین جهانی است


رئیس اداره پیشگیری سرطان وزارت بهداشت ایران از ۱۳۵ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در کشور خبر داد و گفت میزان بروز سرطان در ایران بالاتر از میانگین جهانی است.

علی قنبری مطلق در گفتگو با ایلنا افزود سرطان پستان، شایع‌ترین سرطان میان زنان ایرانی است.

رئیس اداره پیشگیری سرطان وزارت بهداشت همچنین در گفتگو با روزنامه همشهری، آمار سالانه ابتلا به سرطان پستان را بیش از ۱۷ هزار مورد اعلام کرده بود.

نتیجه تحقیقات دانشمندان مؤسسه بین‌المللی تحقیقات سرطان (آی‌اِی‌آر‌سی)، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، و مرکز ثبت سرطان و تحقیقات سرطان ایران که بهار سال گذشته در مجله بین‌المللی سرطان منتشر شد، پیش بینی کرده است که تعداد موارد جدید سرطان در ایران از ۱۱۲ هزار مورد ثبت شده در سال ۲۰۱۶ به ۱۶۰ هزار مورد جدید در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد. این به معنای افزایش ۴۲.۶ درصدی است که نزدیک به ۲۹ درصد آن به تغییر ساختار جمعیت مرتبط است.

شمار مبتلایان جدید به سرطان در ایران در سال ۲۰۲۰ - سازمان بهداشت جهانی
شمار مبتلایان جدید به سرطان در ایران در سال ۲۰۲۰ - سازمان بهداشت جهانی

مقامات بهداشتی ایران در حالی از افزایش میران ابتلا به سرطان در ایران خبر می‌دهند که چندی پیش دبیر کمیسیون دارو و تجهیزات پزشکی سازمان نظام پزشکی ایران از افزایش روند مسافرت‌های درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان در ایران به ویژه به کشور ترکیه خبر داد.

پوریا عادلی در‌گفتگو با خبرگزاری رکنا گفت «واقعی نکردن» قیمت تعرفه‌های درمانی باعث شده تا نظام سلامت نتواند از بودجه لازم برای خرید دستگاه‌های رادیوتراپی و تعمیر و به‌‌روز‌رسانی دستگاه‌های موجود برخوردار باشد. این عضو هیأت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران نظام سلامت ایران از کمبود دست‌کم‌ ۱۰۰ دستگاه رادیوتراپی خبر داد و گفت تنها ۱۳۰ دستگاه در بخش خصوصی و دولتی موجود است.

از طرفی، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا گفته است که دستگاه «ماموگرافی» تشخیص سرطان پستان به اندازه کافی وجود ندارد.

محمد اسماعیل اکبری افزود این در حالی است که شعارهای «غیرعملی» مانند «غربالگری سرطان پستان» داده می‌شود.

عدم دسترسی به غربالگری در ایران که منجر به تشخیص دیرهنگام سرطان می‌شود از مهمترین چالش‌هایی است که به افزایش آمار مرگ و میر ناشی از سرطان می‌انجامد.

داده‌های سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد سرطان یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است و حدود ۱۰ میلیون مرگ در سال ۲۰۲۰ یا تقریباً یک مورد از هر شش مورد مرگ را به خود اختصاص داده است.

حدود یک سوم مرگ و میرهای ناشی از سرطان به دلیل مصرف دخانیات، شاخص توده بدنی بالا، مصرف الکل، مصرف کم میوه و سبزیجات و عدم فعالیت بدنی است.

عفونت‌های سرطان‌زا، مانند ویروس پاپیلومای انسانی (اچ‌پی‌وی) و هپاتیت نیز دلیل حدود ۳۰ درصد از موارد ابتلا به سرطان در کشورهای با درآمد کم و متوسط هستند.

بسیاری از سرطان‌ها در صورت تشخیص زودهنگام و درمان موثر قابل درمان هستند.

XS
SM
MD
LG