رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران میگوید سن ابتلا به سرطان پستان در ایران «۱۰ سال جوانتر از دیگر نقاط دنیا» است.
محمد اسماعیل اکبری گفت میانگین سن ابتلا به سرطان پستان در ایران، ۴۵ تا ۵۵ سالگی است.
آقای اکبری علت اصلی این موضوع را «جوانی جامعه ایران» دانسته است و میگوید: «در حالی که سرعت رشد سرطان پستان در غرب تقریبا ثابت مانده است در کشور ما به دلیل سالمندن شدن و همچنین افزایش ریسک فاکتورها در حال افزایش است.»
او پیشتر نیز اعلام کرده بود که در ایران ۲۱.۴ درصد مبتلایان سرطان پستان زیر ۴۰ سال سن دارند.
یک بررسی انجام شده توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز بین سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ میانگین سنی تشخیص بیماران مبتلا به سرطان پستان در ایران را ۴۶ سال تخمین زده بود.
این بررسی همچنین نشان داد که سن تشخیص در همدان کمترین (۴۲.۴۸ +- ۷.۹۶ سال) و حدود ده سال کمتر از خوزستان (۵۱ +- ۱۱.۴۷ سال) که بیشترین سن تشخیص را داشت بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران میگوید ابتلا به سرطان پستان در میان زنان و مردان ایرانی، جایگاه نخست را در میان انواع سرطان دارد.
سرطان پستان در سراسر جهان نیز به عنوان شایعترین نوع سرطان تشخیص داده میشود و در این زمینه از سرطان ریه پیشی گرفته است.
در سال ۲۰۲۰، حدود ۲ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۴۱۹ مورد جدید سرطان پستان در زنان دنیا تشخیص داده شد.
در این سال، نزدیک به ۶۷۵ هزار زن در اثر ابتلا به سرطان پستان جان خود را از دست دادند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید نیمی از سرطانهای پستان در زنانی ایجاد میشود که هیچ عامل خطر قابل شناسایی دیگری به جز جنسیت (زن) و سن (بیش از ۴۰ سال) ندارند.
برخی از عوامل، از جمله افزایش سن، چاقی، مصرف زیاد الکل، سابقه خانوادگی سرطان پستان، سابقه قرار گرفتن در معرض اشعه، سابقه باروری (مانند سن شروع پریود و سن اولین بارداری)، مصرف دخانیات و هورمون درمانی پس از منوپاز خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند.
تشخیص زودهنگام و درمانهای جدید در کاهش مرگ و میر سرطان پستان نقش عمدهای ایفا میکنند.
در آمریکا، طی سه دهه میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان ۴۳ درصد کاهش پیدا کرد و در سال ۲۰۲۰، حدود ۴۶۰ هزار مرگ کمتر نسبت به سال ۱۹۸۹ گزارش شد.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران میگوید کمتر از ۳۰ درصد از بیماران مبتلا به این نوع سرطان در هر سال جان خود را از دست میدهند.