تحقیقات جدید نشان میدهد یک تغییر کوچک در دیانای انسان که پس از تکامل رخ داده است، او را مستعد ابتلا به سرطان کرده است.
سرطان در سایر پستانداران نسبتاً نادر است. به عنوان مثال، کالبد شکافی ۹۷۱ پستاندار که در باغ وحش فیلادلفیا در پنسیلوانیا بین سالهای ۱۹۰۱ تا ۱۹۳۲ نشان داده است که تنها هشت پستاندار تومور داشتند.
کریستین یاکوبوزیو-دوناهو از مرکز سرطان «مموریال-اسلون کترینگ» در نیویورک که این پژوهش را هدایت کرده است میگوید تیم تحت سرپرستی او برای اینکه بفهمند چرا انسان بیشتر مستعد ابتلا به سرطان است، صدها ژن را بین انسان و ۱۲ پستاندار اولیه را مقایسه کردهاند.
او میافزاید یکی از احتمالات کاهش فعالیت BRCA۲ در انسان برای افزایش باروری بوده است چرا که تحقیقات نشان میدهند زنان مبتلا به انواع BRCA۲ مرتبط با سرطان، به نظر راحتتر باردار می شوند.
یافته جدید به دانش موجود در مورد نقش ژن BRCA۲ در سرطان می افزاید و میتواند به کشف درمانهای نوین کمک کند مثلا در تئوری میتوان از روشهای ویرایش ژنی استفاده کرد و این ژن انسانی را شبیه نسخه آن ژن در پستانداران اولیه کرد.
افرادی که دارای انواع خاصی از ژن BRCA۲ هستند- به صورتی که فعالیتهای ترمیمی آن کمتر است - در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان پستان و تخمدان قرار دارند.