در پی درگذشت اکبر گلپایگانی، خواننده شهیر ایرانی که با نام هنری «گلپا» شناخته میشود، ایرانیان در رسانههای اجتماعی یاد او را زنده کردند و شاهزاده رضا پهلوی او را «یکی از ستونهای آواز اصیل ایرانی» نامید.
شاهزاده رضا پهلوی روز یکشنبه ۱۴ آبان، در پیامی که در پلتفرمهای مختلف اجتماعی منتشر کرد، نوشت: «اکبر گلپایگانی یکی از ستونهای آواز اصیل ایرانی بود. او گلی بود از گلهای موسیقی ایران در دوران پرشکوه آن؛ دورانی که هنر در کشور ما ارج داشت و هنرمند، منزلت.»
او همچنین گفت که «گلپا پس از فاجعه۵۷ مورد ظلم مضاعف قرار گرفت و هیچگاه نتوانست هنر کمنظیرش را در میهن خود به مردمش و دوستداران فراوانش عرضه کند.»
به گفته شاهزاده رضا پهلوی، گلپا «۴۴ سال گذشته را با بغض این گوشهنشینی اجباری در وطنی که عاشقانه دوست میداشت، سپری کرد» و «سرانجام در همان خاک هنرپرور، چشم از دنیا فرو بست.»
همچنین، شاهین نجفی، خواننده معترض، با تأکید بر این که «استاد گلپا گنجینهای از دانش و تجربهی آواز بود»، گفت: «چه خون دلها که آن نسل طلایی برای هنر این مملکت خوردند. نامش ماندگار!»
وحید بهمن، فعال سیاسی نیز با بازنشر آوازی از گلپا، نوشت که او «رنگ عوض نکرد و یکرنگ و استوار و وفادار ماند و در قلب و جان ملت ایران جاودانه شد.»
اکبر گلپایگانی در سالهای گذشته در گفتوگویی با بخش فارسی صدای آمریکا خاطراتی از چگونگی همکاریهایش با هنرمندانی چون همایون خرم و جلیل شهناز سخن گفته بود.
برخی کاربران در رسانههای اجتماعی با بازنشر آثار گلپا یاد او را گرامی داشتند.
برخی نیز به گوشهنشینی گلپا در پس انقلاب ۵۷ اشاره کردهاند.
از جمله، بهروز حسینی فعال سیاسی گفته که «هنر گلپا و شخصیتش به نحوی بود که طبقه متوسط سالیان اخیر که عمدتا دستساز حاکمیت بودند، نمیتوانست با وی ارتباط برقرار کند» و تأکید کرده که «گلپا در اوج بود چون عقاب شعر خانلری و میانهای با میانمایگان نداشت!»
نیما افشار نادری، روزنامهنگار در ایران نیز، عکسی را که خودش از این هنرمند نامدار «در خانهاش در تهران» گرفته بود، منتشر کرده و اکبر گلپایگانی را «از زخمخوردههای توامانِ سانسور دولتی و کارتلِ رقبا» دانسته است.
اکبر گلپایگانی، خواننده سرشناس و از چهرههای تأثیرگذار موسیقی ایرانی، بهمن ۱۳۱۲ در تهران متولد شد. او شنبه ۱۳ آبان در تهران درگذشت و هنگام مرگ ۹۰ سال داشت.