محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی به تازگی با تایید ممنوعالکاری آن دسته از زنان بازیگری که حجاب اجباری را کنار گذاشتهاند گفته این جلوگیری از فعالیت موضوع تازهای نیست و این زنان اگر بخواهند به عرصه سینما برگردند باید ابراز پشیمانی کنند.
محمد خزاعی در یک برنامه تلویزیونی افزود: «از خیلی وقت پیش این مسئله مطرح شده مبنی بر اینکه کسانی که کشف حجاب کردند،نمیتوانند بازی کنند. این چیز جدیدی نبوده و الان هم، اعلام نشده است. ۵۰ بار پارسال هم اعلام شده بود.»
او در ادامه افزود: «بازیگرانی که حجاب از سر برداشتند، باید رویهشان را عوض کنند بگویند ما نمیخواهیم این طوری باشیم و قوانین را زیر پا بگذاریم و تا وقتی که به خواسته خود مبنی بر بیحجابی، پافشاری کنند، هیچ راه بازگشتی ندارند.»
حبیب ایلبیگی، معاون سازمان سینمایی، اوایل آبان امسال از ممنوعالفعالیت شدن زنان بازیگر مخالف حجاب اجباری خبر داد و اعلام کرد این بازیگران دیگر در «فیلم تازهای بازی نخواهند کرد.»
پس از آن، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هم حجاب اجباری را قانون خواند و گفت: «کار کردن برای کسانی که قانون را اجرا نمی کنند، امکان پذیر نیست.»
کتایون ریاحی، هنگامه قاضیانی، فاطمه معتمدآریا، افسانه بایگان و ترانه علیدوستی از جمله بازیگران زنی هستند که با تهدید وزارت ارشاد مواجه و از حق کار و فعالیت محروم شدهاند.
ترانه علیدوستی، در واکنش به اعلام محرومیت شغلی خود، با انتقاد از «اضافهگویی» مسئولان جمهوری اسلامی تاکید کرد «من پارچهای که خواهرانم را کشت را برای فیلمهای شما به سر نمیکنم.»
هنگامه قاضیانی هم در استوری اینستاگرام خود نوشت: «در ۹ تیر ۱۴۰۲ در اینستاگرام نوشتم خداحافظ بازیگری؛ چرا حس این را دارید که شما مرا ممنوعالکار کردهاید؟ سالها نشانه مهم شخصیت هنری من در حفظ عزت نفس و قدرت اراده من بوده است.»
کتایون ریاحی در واکنش به خبر ممنوعالفعالیت شدن خود در یک استوری اینستاگرامی نوشته بود: «شرافتم اجازه کار در سینمای امروز را نمی دهد... شما کی باشید؟»
پس از آغاز اعتراضات سراسری در شهریور ماه ۱۴۰۱، شماری از هنرمندان و بازیگران زن ایرانی ضمن انتقاد از حجاب اجباری، خواستار لغو این قانون شدند و از پوشش مورد نظر خود استفاده کردند.