سه تن از بازداشت شدگان اهل گیلان به رغم گذشت حدود ۵۰۰ روز از بازداشت خود همچنان در زندان لاکان رشت در بلاتکلیفی به سر میبرند.
او با اشاره به « انعکاس وسیع» گزارش مربوط به قتل نیکا شاکرمی در ایران گفت وظیفه حکومت و دستگاه قضایی است «بیطرفانه» به این پرونده رسیدگی و درباره آن شفافسازی کنند.
متیو میلر، سخنگوی وزرت امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ١٣ اردیبهشت به بخش فارسی صدای آمریکا گفت علی خامنهای کاملا مسئول اقدامات حکومت ایران است.
فهیمه سلطانی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه اصفهان پس از چند ماه بازداشت، روز دوشنبه دهم اردیبهشت با «قرار کفالت» از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد.
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع نزدیک به خانواده رضا رسایی، معترض زندانی در ایران، از خطر اجرای حکم او در روزهای آتی خبر داد.
مصطفی نیلی، وکیل توماج صالحی اعلام کرد که در رسیدگیهای سال گذشته، توماج از اتهام «فساد فیالارض» تبرئه شده بود و «شامل عفو رهبری میشد.» صدور حکم اعدام برای این خواننده معترض واکنشهای بسیاری در ایران و جهان داشته است.
سازمان اتحاد علیه ایران هستهای روز جمعه ۷ اردیبهشت با اشاره به صدور حکم اعدام توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی برای توماج صالحی، خواننده رپ ایرانی، از حکومت جمهوری اسلامی خواست تا فورا او را آزاد کند.
با گذشت دو روز از صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، خواننده معترض در ایران، واکنشهای داخلی و خارجی به این حکم کماکان ادامه دارد و در آخرین انتقادها، جمعی از فعالان و تشکل های صنفی معلمان این حکم را محکوم کردند. در یکی از بیانیه ها تاکید شده است که پرونده ننگین حکومت هر روز سیاهتر میشود.
در پی نگرانیها برای ترانه علیدوستی به دلیل ابتلا به بیماری ناشناخته پس از آزاد شدن از زندان، وکیل این بازیگر سرشناس میگوید پزشکان علت بیماری او را «یک تداخل دارویی» دانستهاند.
وکیل خانواده مهسا امینی در تازهترین بهروز رسانی از وضعیت پرونده کشته شدن «مهسا امینی» در بازداشت گشت ارشاد در سال ۱۴۰۱، اعلام کرد که این پرونده هنوز در دادسرا مانده و هیچ دادگاهی برای آن تشکیل نشده است.
شریفزاده اردکانی، وکیل ماشاالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی از اعدام شدگان اعتراضات ۱۴۰۱، اعلام کرد که موفق شده است در جلسه دادگاه موکلش در ۴ اردیبهشت؛ و پس از گذشت هشت ماه از بازداشت موکلش «فرصت مناسبی برای دفاع » از وی پیدا کند
سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارشی تازه اعلام کرد که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در حین سرکوب اعتراضات گسترده در دو سال اخیر، اقدام به «شکنجه» و «تجاوز جنسی» بازداشت شدگان کردند و این تجاوزات شدید بخشی از الگوی گستردهتر نقض جدی حقوق بشر برای سرکوب مخالفان در سیستم جمهوری اسلامی است.
پس از گذشت نزدیک به یک سال از حاشیههای ایجاد شده پیرامون برخورد «نیروهای خودسر» و «آتش به اختیار» با مردم به بهانه حجاب اختیاری و صدور بخشنامههای مختلف، حالا دبیر «ستاد امر به معروف» از دستور ابراهیم رئیسی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ برای تشکیل «ستاد عفاف و حجاب» به ریاست وزیر کشور خبر داد.
پس از مطرح شدن «تذکر» علی خامنهای در مورد نحوه برخورد ماموران حکومت با حجاب اختیاری توسط یک عضو «دفتر حفظ و نشر آثار» رهبر جمهوری اسلامی، حسین شریعتمداری، نماینده خامنهای در کیهان به مهدی فضائلی حمله کرده و نوشت: «رهبری سخنگو ندارد؛ شما از چه موضعی توییت کردهاید؟»
با گذشت هفت روز از بازداشت فهیمه سلطانی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه اصفهان از سرنوشت او هیچ اطلاعی در دست نیست. این فعال دانشجویی که پیشتر به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بود، روز شنبه ۱۸ فروردین پس از احضار به اداره «اطلاعات سپاه» اصفهان بازداشت شد.
بنابر اعلام وکیل مدافع ماشالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی، معترض اعدام شده، شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج با تبدیل قرار بازداشت ماشالله کرمی و آزادی موقت او مخالفت کرده است.
این مقام اروپایی که نخواست نامش فاش شود، به صدای آمریکا گفت رژیم تحریمهای اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران که در حال حاضر بیش از ۲۵۰ شخص و نهاد را شامل میشود، هر سال قابلتمدید است.
جیسون برادسکی با اشاره به اینکه ایالات متحده آمریکا شرکت ابرآروان را به خاطر روابطش با «برخی از سرکوبگرترین نهادهای حکومتی» در ایران بهویژه وزارت اطلاعات و همچنین تصدی چند مدیر آن در این وزارتخانه تحریم کرده است، گفت: «اتحادیه اروپا به این نگرانیها رسیدگی نکرده و باید این کار را انجام دهد.»
اتحادیه اروپا در بروزرسانی سالانه افراد و نهادهای تحت تحریم خود، نام شرکت «ابرآروان» (آروانکلاد) را از فهرست تحریمشدگان حذف کرد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو روز پنجشنبه، هفده روز پس از نشست مفصل این شورا که در آن هم گزارشگر ویژه و هم هیات بینالمللی حقیقتیاب با ارائه گزارشهایی به تشریح یافتههای خود پرداختند، قطعنامهای را به تصویب رساند که از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وزارت امور خارجه آلمان با اشاره به این که جامعه بینالمللی وضعیت حقوق بشر در ایران را نادیده نمیگیرد و مسئولان نقض حقوق بشر در ایران نمیتوانند از عدالت بگریزند، تصریح کرد: «مردم شجاع ایران را تنها نخواهیم گذاشت.»
یک منبع حقوق بشری اعلام کرد سکینه پروانه، زندانی سیاسی کرد، که به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، و «توهین به رهبری جمهوری اسلامی» به هفت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است «به دلایل نامعلوم از زندان مرکزی مشهد به زندان اوین منتقل شده است.»
وبسایت هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران خبر داد که صدیقه وسمقی در پی «نامساعد شدن حال جسمی» برای مداوا به بیمارستان خارج از زندان اعزام شده است.
منابع حقوق بشری از بازداشت سعید فرخیپور، پدر دادخواه امیرمهدی فرخیپور، هنگام حضور بر سر مزار فرزندش در بهشت زهرا خبر دادند.
پس از آنکه وکیل خانواده مهران سماک، معترض جانباخته در بندر انزلی، اعلام کرد که دادگاه نظامی یک قزوین، متهم این پرونده را بار دیگر به اتهام «قتل عمد» به قصاص محکوم کرده و این خبر از سوی دستگاه قضایی نیز تایید شد حالا خبرگزاری امنیتی «فارس» از بررسی دوباره پرونده مهران سماک خبر داده است.
راحله راحمیپور، فعال مدنی زندانی در اوین، به رغم وضعیت نامساعد جسمی به دلیل ممانعت از پوشیدن حجاب اجباری، از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم است.
محسن بیات، وکیل فرزانه قرهحسنلو، از متهمان پرونده موسوم به «عجمیان»، از ممنوعیت تماس به مدت دو هفته و ممنوعالملاقاتی موکلش به مدت سه ماه خبر داد. او که دوران تبعید خود را در زندان مشهد سپری میکند، به دلیل پیام صوتی برای تبریک سال جدید، به این مجازات محکوم شده است.
دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان دیواندره در استان کردستان، امید قدیمی، برادر فواد قدیمی و از اعضای خانوادههای دادخواه، را به ۴۰ ماه حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم کرد.
«یه وان ری»، نماینده پارلمان آلمان که کفالت سیاسی توماج صالحی را بر عهده گرفته، روز پنجشنبه ۹ فروردین، با انتشار متنی در «ایکس»، خواستار موافقت با آزادی و آغاز روند درمانی او شد.
وکیل خانواده مهران سماک، معترض جانباخته در بندر انزلی، اعلام کرد که دادگاه نظامی یک قزوین، متهم این پرونده را بار دیگر به اتهام «قتل عمد» به قصاص محکوم کرده است.
در ادامه فشارها بر خانوادههای دادخواه، امید و زهرا سعیدیانجو، برادر و خواهر یکی از کشته شدگان اعتراضات سال ۱۴۰۱، پس از گذشت یک سال از تشکیل «اولین پرونده ساختگی» به دادسرا احضار شدند.
کانون های صنفی معلمان در شهرهای مختلف ایران در پیام هایی به مناسبت آغاز سال نو، از جمله با اشاره به اعتراضات سال گذشته و کشته شدن شمار زیادی از معترضان، ابراز امیدواری کردند که در سال ۱۴۰۳، معلمان و مردم به مطالبات خود دست یابند.
شماری از سیاستمداران ایرانی تبار در آلمان با انتشار ویدئوهایی در صفحات اینستاگرام خود ضمن تبریک نوروز به فارسی زبانان، بهار را نوید بخش پیروزی نور بر تاریکی دانستند و آزادی ایران از حکومت جمهوری اسلامی را آرزو کردند.
سارا حسین، مسئول کمیته حقیقتیاب درباره اعتراضات ایران، روز دوشنبه ٢٨ اسفند در جلسه مربوط به گزارش این کمیته به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، جمهوری اسلامی را به ارتکاب «جنایت علیه بشریت» متهم کرد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکههای اجتماعی از برگزاری دادگاه متهمان «جمعه خونین زاهدان» خبر داد و از عدم بازخواست «آمران» و «عاملان» سپاهی و بسیجی انتقاد کرد.
یک روز پس از انتشار گزارش هیات حقیقتیاب سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، که از «ارتکاب جنایت علیه بشریت» توسط جمهوری اسلامی خبر داد رسانهها و مقامهای حکومتی ایران حمله به این نهاد را همچنان ادامه داده و ضمن انتقاد از این گزارش، هدف از آن را «انتقامجویی» توصیف کردند.
بارگذاری بیشتر