همزمان با حضور رئیس جمهوری کره جنوبی در کاخ سفید، یک سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در مورد پولهای بلوکه شده ایران در بانکهای کره جنوبی به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که ایران میتواند از این مبالغ برای خرید اقلام بشردوستانه استفاده کند.
سناتور منندز نوشت: «پنج سال پیش، عماد شرقی بنا به اتهاماتی نادرست به ناحق بازداشت شد. امروز او همچنان به دور از آسایش همسر، دختران، خواهر، و پدر و مادرش در زندان اوین به سر میبرد. مدتها پیش عماد باید آزاد میشد و نزد عزیزانش بازمیگشت.»
انوشه آشوری، شهروند ایرانی-بریتانیایی که حدود پنج سال در ایران زندانی بود، روز یکشنبه برای «ابراز همبستگی» با مراد طاهباز و مهران رئوف دو شهروند ایرانی-بریتانیایی زندانی در ایران در «ماراتن لندن» شرکت کرد.
او در ارتباط با وضعیت جمسی پدرش گفت به سرطان پروستات مبتلا است و سه بار در زندان به ویروس کووید-١٩ مبتلا شده است.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز جمعه در یک کنفرانس خبری زندانی کردن شهروندان آمریکایی را ظالمانه، غیرانسانی، و مغایر با ارزشهای بینالمللی ذکر کرد.
سناتور جیم ریش، عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، با ابراز انزجار از خودداری جمهوری اسلامی از آزادکردن عماد شرقی گفت بار دیگر از جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، میخواهد با خانواده این شهروند ایرانی-آمریکایی دیدار و زمینه را برای آزادی او فراهم کند.
به گفته حسین امیرعبداللهیان، ماه مارس سال گذشته سندی «به طور غیرمستقیم» میان ایران و آمریکا به امضا رسیده و «طرف آمریکایی در حال آخرین بررسی فنی خودش» است.
ششمین جلسه رسیدگی به پرونده فرجالله چعب، معروف به حبیب اسیود، رهبر پیشین گروه «حرکة النضال» که توسط نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در ترکیه ربوده و به ایران منتقل شده، روز یکشنبه هفتم مرداد در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.
کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز چهارشنبه ۸ مارس طرحی را به سنا ارائه کرد که دولت را موظف میکند از آمریکاییهایی که به ناحق یا غیرقانونی در خارج از کشور بازداشت شدهاند حمایت کند.
در صورت اجراییشدن این معاهده ممکن است اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی متهم به «طرحریزی و تلاش برای انفجار تروریستی در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق» در حومه پاریس، با اولیویه وندکستله، امدادگر بلژیکی زندانی در ایران، مبادله شود.
پرونده «جمشید شارمهد» از نظر جمهوری اسلامی بسته شده است و به نظر نمیرسد مقامات برنامهای برای تخفیف در حکم صادر شده داشته باشند.
به گفته رابرت مالی، این حکم پس از «ربودن» آقای شارمهد و «محاکمه ساختگی» او صادر شده است.
اتحادیه اروپا همچنین ضمن ابراز نگرانی نسبت به شمار فزاینده شهروندان اروپایی زندانی در ایران، استفاده از مجازات اعدام را در هر جایی و تحت هر شرایطی محکوم کرده است.
وزارت امور خارجه فرانسه روز جمعه از آزادی فریبا عادلخواه، محقق ایرانی فرانسوی در ایران استقبال و تاکید کرد که او میتواند «همه آزادیهای خود» را دوباره به دست آورد.
شماری از خانوادههای دوتابعیتیهای زندانی و زندانیان سابق دوتابعیتی در ایران کارزاری راه انداختهاند تا توجهها را به «اعمال ظالمانه جمهوری اسلامی در گروگان گیری، تجاوز جنسی، شکنجه و قتل» جلب کنند.
خواهر برنارد فیلان، شهروند فرانسوی-ایرلندی زندانی در مشهد، روز جمعه اعلام کرد که برادرش با پذیرفتن درخواست خانواده، به اعتصاب غذای خود پایان داده است.
هفتهنامه آمریکایی «بارونز» در مطلبی به بلاتکلیفی وضعیت زندانیان دوتابعیتی در ایران در پی وخیم شدن روابط غرب با جمهوری اسلامی ایران پرداخته است. جیسون برادسکی، مدیر سیاستگذاری گروه «اتحاد علیه یک ایران هستهای» میگوید تلاشها برای آزادی بازداشتشدگان باید ادامه پیدا کند.
وزیر امور خارجه بریتانیا با اشاره به «دههها» سرکوبگری جمهوری اسلامی افزود بریتانیا از مردم ایران و مطالبه آنها برای آزادی و احقاق حقوقشان پشتیبانی میکند.
توبیاس الوود، نماینده پارلمان بریتانیا هشدار داد که ایران پس از اعدام علیرضا اکبری به یک تهدید استراتژیک برای لندن تبدیل خواهد شد.
نمازی ۵۱ ساله در نامهای به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، خود را دارنده عنوان «طولانیمدتترین گروگان ایرانی آمریکایی در تاریخ» معرفی کرده و خواستار توافق ایالات متحده و جمهوری اسلامی برای آزادی خود شده است.
سازمان عفو بینالملل اعدام علیرضا اکبری را «تهاجم نفرتانگیز» مقامات جمهوری اسلامی به حق حیات دانست و استفاده از مجازات اعدام را تحت هر شرایطی هولناک خواند.
رسانههای حکومتی جمهوری اسلامی با پخش مستندی از اعترافات اجباری علیرضا اکبری، شهروند دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی محکوم به اعدام، او را به دست داشتن در ترور محسن فخریزاده متهم کردند.
بریتانیا میگوید که جمهوری اسلامی نباید از بازداشت دوتابعیتیها برای به دست آوردن «اهرمهای دیپلماتیک» استفاده کند.
سفارت بریتانیا در واشنگتن در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا در ارتباط با خبر منتشره در رسانههای ایران مبنی بر بازداشت شماری از شهروندان دوتابعیتی گفت سرگرم جمعآوری اطلاعات از مقامات ایرانی است.
همسر و دو دختر عماد شرقی، شهروند آمریکایی که بیش از چهار سال پیش در ایران بازداشت شده است، از کاخ سفید و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا خواستند تا تلاشهای خود را برای آزادی او و بازگرداندنش به آمریکا افزایش دهند.
شبکه خبری جمهوری اسلامی روز چهارشنبه گزارش داد: «سازمان اطلاعات سپاه پاسداران یک شهروند ایرانی-انگلیسی را که با بیبیسی و ایران اینترنشنال ارتباط داشت، دستگیر کرده است.»
دختر ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی زندانی در ایران در توئیتی گفت که درمان مادرش ناتمام ماند و مقامات جمهوری اسلامی خانم تقوی را به زندان اوین بازگرداندهاند.
در حال حاضر پنج شهروند فرانسوی در زندانهای جمهوری اسلامی هستند و با احتساب این دو نفر، مجموع زندانیان فرانسوی در ایران به هفت نفر میرسد.
مراسم خاکسپاری نسرین قادری در میان تدابیر شدید امنیتی و غیبت اقوام، مریوان، ۱۵ آبان
مراد طاهباز، شهروند سهتابعیتی ایرانی-آمریکایی-بریتانیایی که توانسته بود برای حدود دو ماه از زندان خارج شود و با پابند الکترونیکی در خانه بماند، به زندان اوین بازگردانده شد.
در این بیانیه، بدون اشاره به نام مرد بازداشتشده آمده است: «به گفته مقامات ایرانی، او متهم به ارتکاب جرمی نامرتبط با اعتراضات مداوم پس از مرگ مهسا امینی است.»
فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد گزارشها درباره زندان اوین را که در آن «چند شهروند فرانسوی به صورت خودسرانه نگهداری میشوند» با نهایت دقت پیگیری میکند.
به دنبال رویدادهای مرگبار شنبه شب در زندان اوین، ناهید دلیلی همسر شهاب دلیلی، زندانی دوتابعیتی که در اوین زندانی است به صدای آمریکا گفت او با همسرش حرف زده و این زندانی دوتابعیتی سالم است.
بارگذاری بیشتر