لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۵

ایران یک شهروند ایرانی-بریتانیایی را به دلیل «ارتباط» با شبکه‌های خبری خارجی دستگیر کرد


جریان آزاد اطلاعات و اخبار زیر چکمه‌های سرکوب جمهوری اسلامی
جریان آزاد اطلاعات و اخبار زیر چکمه‌های سرکوب جمهوری اسلامی

شبکه خبری جمهوری اسلامی روز چهارشنبه گزارش داد: «سازمان اطلاعات سپاه پاسداران یک شهروند ایرانی-انگلیسی را که با بی‌بی‌سی و ایران اینترنشنال ارتباط داشت، دستگیر کرده است.»

هویت این فرد که در استان اصفهان بازداشت شده، از سوی رسانه‌های ایران اعلام نشده؛ اما اتهام او اشتراک‌گذاری اطلاعات با شبکه‌‌های یاد شده، عنوان شده است.

روزنامه گاردین با انتشار این خبر نوشته که خبرگزاری‌های داخل ایران هویت این فرد را فاش نکرده و تنها گفته‌اند که او متولد بریتانیاست.

هم اکنون هفت شهروند فرانسوی در تهران در بازداشت به سر می‌برند که دو نفرشان روز ۲۱ آبان دستگیر شده‌اند. وزیر خارجه فرانسه، روز شنبه از شیوه «باج‌گیری» جمهوری اسلامی به شدت انتقاد کرد و گفت: «اگر قصد ایران باج‌گیری از ما است، این راه اشتباهی برای تعامل با فرانسه است.»

حکومت ایران گفته که هرگونه ارتباط با یک کانال خبری خارجی می‌تواند جرم تلقی شود. از آغاز اعتراضات بیش از ۶۵ روزنامه‌ نگار ایرانی بازداشت شده‌اند، و روزنامه جهان صنعت در پی انتشار یادداشت انتقادی درباره کشته شدن کیان پیرفلک توقیف شد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه بنا به درخواست آلمان و ایسلند تشکیل جلسه خواهد داد تا در مورد ایجاد یک هیأت حقیقت‌یاب در ایران در مورد اعتراضات و نقض حقوق بشر رأی گیری کند.

نرگس محمدی در نامه‌ای به سازمان ملل، خواستار مستند کردن کشتارهای و سرکوب‌های حکومتی در ایران شده است.

بنیاد جورج و امل کلونی نیز در بیانیه‌ای گفته که این زوج از تحقیقات مستقل در مورد نقض حقوق بشر در ایران حمایت می‌کنند. امل کلونی می‌گوید: «دخترانی که در ایران به خیابان‌ها می‌آیند، با شهامت خود به جهان الهام بخشیده‌اند.»

سازمان مردم‌نهاد ریدرس به همراه ریچارد رتکلیف، همسر زندانی دوتابعیتی پیشین نازنین زاغری رتکلیف، گزارشی به سازمان ملل ارائه کرده‌اند که در آن جزئیات تجربیات ۲۶ قربانی «دیپلماسی گروگان‌گیری جمهوری اسلامی» شرح داده شده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG