اعتراضات معیشتی در ایران روز سهشنبه با اعتراضات کارکنان صنایع شرکت نفت و گاز پارس جنوبی در بوشهر، تجمع بازنشستگان در کرمانشاه، اعتراض کارگران شهرداری کردستان، و اعتراض کارکنان سیمان استان فارس، ادامه یافت.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در تاریخ ۱۷ مهر و در آستانه «روز جهانی علیه اعدام» به ۳۷مین هفته اعتصاب غذا خود در ۲۲ زندان مختلف ایران وارد شده است.
مرکز اصلاعرسانی قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۱۶ مهر از بازداشت و انتقال به زندان مطهره گونهای دانشجوی معترض و محروم از تحصیل خبر داد. وکلای او این خبر را تایید کردهاند.
اعتراضات معیشتی بازنشستگان مخابرات روز دوشنبه ۱۶ مهر دستکم در ۱۰ استان ایران جریان داشت. همزمان، کارکنان صنایع نفت و گاز در کنگان، عسلویه، و چوار اعتصاب کردند. همچنین مالباختگان مسکن در تهران، زنجان و هشتگرد، و معلمان در نسیمشهر تجمع کردند.
کانون حقوق بشر ایران اعلام کرد که براساس آمار ثبت شده، در ۶ماه اول سال ۱۴۰۳در زندانهای مختلف جمهوری اسلامی، دستکم ۳۷۰ نفر اعدام شده اند و تعداد واقعی را به دلیل انجام اعدامهای مخفیانه توسط قوه قضاییه، بیش از این تخمین زد.
گروهی از فعالان تحت عنوان «کمپین دادخواهی برای چهار زندانی سیاسی اعدامی کُرد» خواستار وضع «تحریمهای حقوق بشری» و «تعقیب بینالمللی قضات دیوان عالی جمهوری اسلامی» شدند.
بابک فارسانی، وکیل دادگستری، شامگاه یکشنبه ۱۵ مهر از نقض حکم اعدام محمود مهرابی، در دیوان عالی کشور و ارجاع پرونده به شعبه همعرض برای بررسی دوباره خبر داد.
اعتراضات معیشتی در ایران روز یکشنبه ۱۵ مهر با تجمعات بازنشستگان صنایع فولاد و تأمین اجتماعی دستکم در استانهای تهران، گیلان، اصفهان، و خوزستان جریان داشت و نیروهای حکومتی در تهران با حمله به تجمع اعتراضی بازنشستگان شماری از آنان را بازداشت کردند.
یاشار تبریزی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، در پیامی ویدئویی با تأکید بر این که «اجازه ندهیم جمهوری اسلامی خاک ما را ویرانتر از امروز کند»، تأکید کرد که «این جنگ، ملی و میهنی و ایرانی نیست»، بلکه جنگ «امت خامنهای» با هدف «نابودی اسرائیل» است.
یک منبع نزدیک به رضا محمدحسینی به صدای آمریکا گفت که این زندانی سیاسی در حالی که برای حضور در مراسم سالگرد درگذشت پدرش درخواست مرخصی داده بود، با مخالفت اطلاعات سپاه ثارالله از شرکت در این مراسم بازماند.
گروهی از زنان زندانی سیاسی در اوین، در بیانیهای مشترک خواهان «توقف و رسیدگی به اذیت و آزار جنسی تعدادی از زندانیان در حین بازرسی بدنی» شدند و گفتند در صورت پاسخگو نبودن مقامات، «اقدامات اعتراضی» خواهند کرد.
داریوش اقبالی، خواننده سرشناس، شنبه ۱۴ مهر، در برنامه کنسرت خود در شهر استکهلم، سوئد با حمایت از تظاهرات و اعتصاب غذای زنان زندان اوین، خواهان لغو حکم اعدام و آزادی شریفه محمدی شد.
بیش از ۲۴ هزار دانشآموز در استان کرمانشاه در سال تحصیلی گذشته به اردوهای موسوم به «راهیان نور» در مناطق عملیاتی جنوب و غرب ایران اعزام شدند. همچنین امسال برای اعزام ۱۰ هزار دانشآموز این استان به اردوی «راهیان نور» برنامهریزی شده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه ای به مناسبت روز جهانی معلم، بر لزوم تقویت تشکلهای صنفی موجود و ایجاد تشکلهای جدید تاکید کرد. همزمان شورا از اخراج اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران، در این روز با حکم هیأت تخلفات اداری آموزش و پرورش شهرستانهای تهران خبر داد.
کمپین حقوق بشر در ایران در بیانیه ای بهشدت از پیامدهای حقوق بشری ادامه درگیریها و ماجراجویی نظامی جمهوری اسلامی با اسرائیل، برای فعالین مدنی، زندانیان سیاسی و شهروندان عادی ابراز نگرانی کرد.
مری لاولر، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور مدافعان حقوق بشر، روز جمعه ۱۳ مهر با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نسبت به وضعیت سروناز احمدی، فعال زندانی حقوق کودکان در ایران، ابراز نگرانی کرد.
در پی تشدید برخوردهای شدید جمهوری اسلامی با زندانیان سیاسی در زندانهای ایران، ولیالله قدمیان، شهروند بهائی محبوس در زندان اوین، نیز از رسیدگی پزشکی محروم شده است.
محمود دهمرده، زندانی بلوچ محکوم به اعدام در زندان زابل که به رغم بیماری و درخواستهای مداوم بستگانش مورد رسیدگی پزشکی قرار نگرفته بود، در اثر سکته قلبی درگذشت.
بازپرس پرونده انفجار معدن معدنجوی طبس روز جمعه ۱۳ مهر با اشاره به «نبود ایمنی» در این معدن تأکید کرد که در این زمینه کوتاهی شده و «این قصور متوجه مسئولین معدن است.»
کانون مدافعان حقوق بشر از ٖشکایت رسمی خانواده های ۴ تن از زندانیان سیاسی اعدام شده در سال گذشته به «گروه کاری ناپدیدشدگان قهری» سازمان ملل متحد حمایت کرد.
کمیته «همبستگی با جنبش کارگری ایران» در بیانیهای در مورد کشته شدن ۵۲ کارگر معدن معدنجوی طبس در استان خراسان جنوبی، آن را «کشتار» نامید و تاکید کرد که انفجار روز ۲۱ شهریور در این معدن «ناشی از بی توجهی کارفرمایان و دولت» بوده است.
سازمان حقوق بشر ایران خبر داد که حکم یک زندانی بهنام وحید نوروزی که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود، روز چهارشنبه ۱۱ مهر در زندان مرکزی مشهد (وکیلآباد) به اجرا درآمد. این سازمان همچنین در گزارشی، نسبت به اعدامهای گسترده زندانیان در سایه شرایط جنگی با اسرائیل هشدار داد.
با جدی شدن احتمال جنگ میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، بحث بر سر آن میان کاربران ایرانی داغ شده و در حالی که برخی وقوع جنگ را ویرانگر میدانند، عده کثیری با فراگیر کردن هشتگ «جنگ خیلی ترسناکه»، تأکید میکنند که جمهوری اسلامی بیش از ۴۵ سال است که با مردم ایران در جنگ است.
در پی اظهارات یک مقام صنفی در ایران درباره دستور نیروی انتظامی برای نصب دوربینهای «پایش تصویری اماکن عمومی»، مهدی صارمیفر، روزنامهنگار حوزه فناوری، به صدای آمریکا گفت که چنین دستورالعملی میتواند در راستای «کنترل و سرکوب» شهروندان باشد.
با تشدید برخوردها با زندانیان سیاسی در ایران در ماههای اخیر، شماری از آنها به دلیل اعتراض به شرایط زندان، با برخوردهای تنبیهی از جمله ممنوعیت ملاقات و یا محرومیت از رسیدگی پزشکی مناسب روبرو شدهاند.
دادسرای عمومی و انقلاب مشهد کیفرخواستی با ۹ عنوان اتهامی برای حسن باقرینیا، استاد دانشگاه حکیم سبزواری، صادر کرده است.
خانواده نرگس محمدی روز پنجشنبه ۱۲ مهر اعلام کردند «نهادهای امنیتی و قضایی» جمهوری اسلامی طی یک ماه گذشته «سه بار» از خروج این فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل از زندان برای اعزام به بیمارستان به منظور آنژیوگرافی جلوگیری کردهاند.
یک کولبر به نام به نام طارق نظری، اهل شهرستان ثلاثباباجانی و ساکن جوانرود، چهارشنبه ۱۱ مهر در مرز «نوسود» به دلیل شلیک مستقیم نیروهای هنگمرزی جمهوری اسلامی، جان باخت.
نوشیدن مشروبات الکلی غیراستاندارد در ایران، بار دیگر ۲۶ تن از شهروندان را به کام مرگ کشاند؛ یک روزنامهنگار بر «رد پای قتل حکومتی» در جان باختن آنها تأکید کرد و به صدای آمریکا گفت که جمهوری اسلامی سالها است که جان شهروندان ایران را «در جنایتهای مختلف» میگیرد.
کارکنان رسمی پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی در عسلویه روز چهارشنبه ۱۱ مهر اعتصاب و تجمع کردند.
ساعاتی پس از موشکپرانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سمت اسرائیل و در حالی که این مسئله به موضوع داغ مدنظر کاربران ایرانی در فضای مجازی تبدیل شده، سازمان اطلاعات سپاه در بیانیهای اظهارنظر کاربران به عنوان «حمایت از اسرائیل» در رسانههای اجتماعی را جرمانگاری کرد.
یک وکیل دادگستری از ممنوعیت ارائه محصولات برخی شرکتهایی که صاحبان آنها بهائی هستند، در فروشگاههای بزرگ چند شهر ایران خبر داده است.
کارگران پالایشگاههای گاز پارس جنوبی برای نهمین هفته متوالی در یکی دیگر از سهشنبههای اعتراضی تجمع کردند و پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.
منابع حقوق بشری روز سهشنبه دهم مهر از اعدام سه زندانی با اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر در ایران خبر دادند.
نزدیک به ۵۰ سازمان حقوق بشری و سیاسی در دومین سالگرد «جمعه خونین» زاهدان، با انتشار بیانیه مشترکی خطاب به جامعه جهانی، ضمن تشریح چگونگی کشتار جمهوری اسلامی در شهرهای زاهدان و خاش در پاییز ۱۴۰۱، خواستار پاسخگو کردن حکومت ایران به دلیل ارتکاب این «جنایات» شدند.
بارگذاری بیشتر