لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۳

تجمع اعتراضی هزاران تن از کارگران پیمانکاری پارس جنوبی


اعتراضات گسترده کارگران پیمانکار پارس جنوبی. آرشیو
اعتراضات گسترده کارگران پیمانکار پارس جنوبی. آرشیو

گزارش شماری از رسانه‌ها و کانال‌های تلگرامی کارگری حاکی از برگزاری تجمع هزاران تن از کارگران پیمانکاری پالایشگاه‌ها در پارس جنوبی در روز سه‌شنبه چهارم دی است.

به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث)، ۵ هزار تن از کارگران در اعتراض به اجرا نشدن مطالبات خود و تحقق نیافتن وعده‌های مسئولان در مقابل مجتمع گاز پارس جنوبی تجمع کردند.

از جمله مطالبات این کارگران «حذف کامل شرکت‌های پیمانکاری، حق تشکل‌یابی و برگزاری تجمع و اعتراض، پایان دادن به فضای ارعاب و سرکوب، و بازگشت به کار یاسر احمدی‌نژاد کارگر معترض» بوده‌ است.

کارگران معترض همچنین خواستار «اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل و نظام همسان دستمزد با نیروهای رسمی، ساماندهی وضعیت رانندگان، ساماندهی تردد اقماری کارگران اداری و پشتیبانی، و اجرای توافق‌های قبلی در زمینه مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ» هستند.

بر اساس این گزارش، «عوامل اطلاعاتی، امنیتی و لباس شخصی» جمهوری اسلامی در اطراف محل تجمع «حد فاصل میدان کاکتوس تا ورودی منطقه ویژه با فواصل معین حضور داشتند، اما به دلیل شلوغی جمعیت کارگران به محل تجمع ورود نکردند.»

این شورا اشاره کرد: «قدرت اتحاد و دستاورد اعتراضات و اعتصابات کارگری در نفت و مشخصاً در پارس جنوبی، همکاران را از شرایط امنیتی و پادگانی عبور داده و اعتراضات نفت می‌رود تا در کنار سایر جنبش‌های اعتراضی جامعه، خواست و تحول در شرایط را بر عده حداقلی صاحب قدرت و سرمایه تحمیل نماید.»

کانال تلگرامی «کارگاه» نیز با اشاره به برگزاری «سومین تجمع یک‌پارچه کارگران پارس جنوبی» افزود که آنها پس از بی‌پاسخ ماندن ۱۶ تجمع مجزای هفتگی و دو تجمع یک‌پارچه در روزهای ششم و بیستم آذر، در اعتراض به «اجرا نشدن وعده‌های دولت» تجمع کردند.

به نوشته کانال کارگاه، کارگران پیمانکاری شعار ‌دادند که «از شعار تا عمل، وعده‌های بی‌ثمر» و «یک کلام یک کلام، مزد بدون تبعیض، والسلام والسلام.»

خبرگزاری ایلنا هم در مورد این تجمع اشاره کرد که تعداد آنها «حدود ۳ هزار نفر» بوده است.

  • اقدام به خودکشی یکی از کارگران پیمانکاری واگن‌پارس اراک

خبرگزاری ایلنا خبر داد که کارگران پیمانکاری واگن پارس اراک به سیاست‌های مدیریت این کارخانه اقدام به «اعتراض صنفی» کردند.

چهلمین روز اعتراض کارگران واگن پارس در اراک
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

این کارگران در تماس با ایلنا، گفتند که قرارداد حدود ۵۰ کارگر پیمانکاری این کارخانه تمدید نشده و کارفرما دست به اخراج آنها زده است و آنها از روز یکشنبه دوم دی‌ بیکار شده‌اند.

این موضوع و شرایط معیشتی اخراج شدگان باعث شد که یک کارگر اخراجی روز دوشنبه ۳دی اقدام به خودکشی کند که همکارانش مانع شدند.

بر اساس این گزارش، کارگران پیمانکاری واگن پارس اراک که حدود ۵۰۰ تن هستند، در شرایط حاضر بابت آینده شغلی خود نگران‌ هستند و می‌گویند احتمالاً تا قبل از عید اخراج‎های بیشتری در راه خواهد بود.

کارگران پیمانکاری در مناطق مختلف ایران طی سالیان اخیر بارها با برگزاری تجمع‌ و دست زدن به اعتصاب، خواستار بهبود شرایط معیشتی خود و به ویژه حذف شرکت‌های پیمانکاری و امضای قرارداد مستقیم با خود کارگران شده‌اند.

در همین ارتباط، می‌توان به نامه اعتراضی بیش از ۳۳۰۰ تن از کارکنان و کارگران پیمانکاری شرکت مخابرات به وزیر ارتباطات در شهریور سال جاری اشاره کرد.

آنها در این نامه اعتراضی با اشاره به خصوصی‌سازی شرکت مخابرات نوشتند: «کارگران و کارشناسان فنی و تخصصی شرکت مخابرات با پیمانکاران محلی قراردادهای بسیار پرنقص و پر از اشکالات قانونی (به دلیل عدم اطلاع از حقوق اولیه خود) بسته و فعالیت کردیم.»

نتیجه این وضعیت آن شد که به گفته امضاکنندگان نامه، «هر پیمانکار به نوبه‌ خود از حقوق، مزایا، حق بیمه و... بدون هیچ تذکر و نظارتی از سمت مقام بالادستی، کسر و با توجه به عدم وجود مرجعی مطمئن و شنوا در داخل شرکت به راحتی به فعالیت خود ادامه می‌داد.»

یک نماینده مجلس شورای اسلامی: شرکت‌های پیمانکاری، هر ماه ۳ یا ۴ میلیون تومان به ازای هر کارگر می‌گیرند.

در این نامه با اشاره به این‌که پس از سال‌ها، مدیریت شرکت مخابرات اقدام به «تجمیع شرکت‌های پیمانکاری و ثبت قرارداد با پیمانکاری یکپارچه در سراسر کشور» کرد، آمده است که مفاد قرارداد تا به امروز بر تمام نیروها «مخفی و پنهان» است.

در نامه اعتراضی گفته شده است: «شرکت‌های پیمانکاری تأمین نیروی انسانی که عملاً از حقوق و مزایای کارکنان و کارگران و کارشناسان فنی و خبره این شرکت ارتزاق می‌کنند، بدون هیچ گونه پاسخگویی و بی‌هیچ ترسی اقداماتی انجام می‌دهند که جامعه کارگری مخابرات حاضرند مورد نوع قرارداد به همان پیمانکار محلی فشل و بی‌قانون برگردد تا این شرکت‌ها که چنان غول هفت‌سری بر منابع انسانی شرکت خیمه زده‌اند.»

نیروهای پیمانکاری مخابرات در نامه خود نوشتند: «شرکت‌هایی مثل خدمات اول، شسکام و طاها چنان رفتارها و اقداماتی عجیب انجام داده‌اند که عملاً گذران زندگی عادی که هیچ، گذران یک زندگی زیر خط فقر هم برای یک شرکت عریض و طویل و بسیار سودده به مشکل خورده‌ایم.»

با این همه، به نوشته ایلنا، طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت، علی‌رغم بیش از ۳ سال انتظار کارگران شرکتی و قراردادی، ماه‌ها است که در مجمع تشخیص مصلحت نظام متوقف مانده و با توقف این طرح، دورنمای حذف پیمانکاران و واسطه‌ها نیز تیره شده است.

XS
SM
MD
LG