جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده عصر پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت به وقت واشینگتن (بامداد جمعه به وقت ایران) در یک نطق تلویزیونی از کاخ سفید تایید کرد نخست وزیر اسرائیل به او اطلاع داده است کشورش با آتش بس بدون شرط دوجانبه با حماس موافقت کرده است. پرزیدنت بایدن گفت رییس جمهوری مصر نیز به او اطلاع داده حماس هم با آتش بس موافقت کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در دو خبر جداگانه از موافقت اسرائیل و گروه حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارد، با آتشبس خبر داد.
بر اساس بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه ایالات متحده، در این دیدار که روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت و در حاشیه شورای وزیران کشورهای حوزه شمالگان در ایسلند برگزار شد، وزیر خارجه ایالات متحده در مورد حضور نظامی مستمر روسیه در مرزهای اوکراین، فعالیتهای مسکو علیه صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، و همچنین وضعیت آلکسی ناوالنی، ابراز نگرانی کرد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه ادعا کرد که قدرتهای جهانی با پایان یافتن تحریمهای عمده علیه ایران موافقت کردهاند. هنوز کشورهای غربی به اظهارات آقای روحانی واکنشی نشان ندادهاند.
حدود ۱۴۰ قانونگذار دموکرات آمریکا در نامه ای به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، از او و دولت وی خواستند که «برای پایان دادن به خشونت ها» در غزه و اسرائيل «با جسارت» رهبری کند و دست به اقدام «قاطعانه» بزند.
کاخ سفید با انتشار بیانیهای اعلام کرد که پرزیدنت بایدن به آقای نتانیاهو گفته است که انتظار دارد امروز «تنشزدایی عمدهای» در مسیر رسیدن به یک آتشبس، انجام شود.
نمایندگان حاضر در گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در وین پس از دو هفته مذاکرات بیوقفه، برای مشورت به کشورهای خود بازمیگردند.
تد کروز سهشنبه شب ۲۸ فروردین در پاسخ مکتوب به کامبیز توانا خبرنگار صدای آمریکا گفت: «با برداشتن فشار و گذاشتن اینکه میلیون ها دلار به ایران سرازیر شود، پرزیدنت بایدن متحدان ما را ضعیف کرده و تقریبا بارش راکت های حماس بر اسرائيل را تضمین میکند که آیت الله پول آنها را پرداخته و آنها را داده است.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در مورد پایان دادن به خشونتها میان اسرائیل و فلسطینیها با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفتوگو و رایزنی کرد.
طبق بیانیهای که دوشنبه شب ۲۷ اردیبهشت توسط کاخ سفید منتشر شد، پرزیدنت بایدن همچنین از تلاشها برای کاهش خشونتها در اورشلیم استقبال کرد و از اسرائیل خواست تمامی تلاشها برای حفظ جان غیرنظامیان بیگناه را به کار گیرد.
جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا به مناسبت روز جهانی «مقابله با دگرباشهراسی» گفت: دولت من همواره در کنار جامعه دگرباشان جنسی میایستد.
همزمان با هفتمین روز از درگیریهای میان اسرائیل و گروههای مسلح فلسطینی، نشست ویژه شورای امنیت با حضور آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد برگزار شد و او خواستار پایان فوری درگیریها شد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در گفتگوهای جداگانه با نخست وزیر اسرائيل و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در خصوص درگیریها در غزه صحبت کرد.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، در کنفرانس خبری روزانه خود بار دیگر تاکید کرد که رویکرد دولت پرزیدنت بایدن درمورد وضعیت تنش کنونی در اسرائیل، دستیابی هر چه سریعتر به کاهش تنش و صلح پایدار است.
وزیر خارجه ایالات متحده در ارتباط با درگیریهای جاری میان اسرائیل و فلسطینیها در نوار غزه و حمایت جمهوری اسلامی ایران از گروه حماس گفت، هر جایی در منطقه که اتفاق خباثتآمیزی بیافتد ممکن است ایران در آن دخیل باشد و به همین دلیل آمریکا هر چه در توان دارد برای پیشگیری از دستیبابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای انجام میدهد.
پرزیدنت بایدن گفت که دولت او امیدوار است که در اسرع وقت شاهد کاهش راکت پراکنی علیه مناطق مسکونی در اسرائیل باشد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در گفتوگو با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، ضمن ابراز تسلیت بابت جانباختن انسانها، حملات راکتی به اسرائیل را محکوم کرد.
بیش از ۴۰ سناتور آمریکایی با اشاره به حمایت آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران از حملات گروه های فلسطینی به اسرائيل و تشویق آنها به ادامه حملات، در نامه ای از دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، خواستند که فورا به مذاکرات مربوط به احیای توافق هستهای با ایران پایان دهد و روشن سازد که تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران لغو نمی شود.
آقای بلینکن که روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت در محل وزارت خارجه آمریکا در مقابل خبرنگاران سخن میگفت، به دولتها و حکومتهایی اشاره کرد که حقوق اقلیتهای مذهبی را رعایت نمیکنند. وی در نخستین مثال به ایران به عنوان حکومتی که حقوق اقلیتها را رعایت نمیکند، اشاره کرد و گفت: «ایران همچنان مردم خود از اقلیتهای مذهبی مثل بهائیان، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان، سنیها و دراویش را محدود میکند.»
همزمان با ادامه تنش بین اسرائیل و فلسطینیها کشته شدن بیش از ۳۰ نفر، مقامات ارشد دولت بایدن در تماس با رهبران اسرائیل و همچنین کشورهای همسایه در تلاش برای کاهش تنش هستند.
وزارت خزانهداری ایالات متحده در بیانیهای اعلام کرد هفت شخص حقیقی مرتبط با حزبالله لبنان و فعالیتهای موسسه مالی این گروه موسوم به «القرض الحسن» در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند.
جان کربی سخنگوی پنتاگون اعلام کرد روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت، حدود ۱۳ قایق تندروی سپاه پاسداران با زیرپا گذاشتن قوانین حفظ سلامت و امنیت در آبهای بینالمللی به شناورها آمریکایی نزدیک شدند و پس از شلیک ۳۰ تیر هشدار، به حرکت خطرناک خود پایان دادند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، دوشنبه ۲۰ اردیبهشت در کنفرانس خبری در وزارت خارجه گفت به تازگی راب مالی، سرپرست هئیت آمریکا، برای چهارمین دور مذاکرات به وین بازگشت و «ما انتظار داریم این مذاکرات چندین دور» ادامه داشته باشد.
هایکو ماس وزیر خارجه آلمان معتقد است مذاکرات جاری در وین برای احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ باید تسریع شود. همزمان، سخنگوی وزارت خارجه ایران میگوید آمریکا لغو بیشتر تحریمهای مورد نظر آن کشور را پذیرفته است.
به گزارش خبرگزاری غیردولتی طلوعنیوز در افغانستان، شمار جانباختگان حملات تروریستی دیروز به مدرسهای در غرب کابل به ٦٣ نفر رسید و ١٥٠ تن دیگر زخمی شدهاند. غالب قربانیان این اقدام تروریستی، دانشآموزان دختر هستند
برخی خبرگزاریهای نزدیک به حکومت در ایران امروز شنبه با انتشار گزارشهایی اعلام کردند که «پس از برگزاری جلسات رسیدگی دادگاه در زمستان سال گذشته»، مالکیت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه از بخش خصوصی خلع و به دولت واگذار شده است.
بر اساس یک گزارش اطلاعاتی جدید از ایالت شلسویگ-هولشتاین در شمال آلمان، جمهوری اسلامی ایران از روشهایی سری به منظور پنهان کردن تلاشهایش برای دستیابی به فناوری تولید سلاحهای کشتار جمعی استفاده میکند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، گفت معتقد است ایران در مذاکرات بر سر برنامه هستهای خود جدی است، اما روشن نیست که تا چه حد جدیت دارد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با رد کردن گزارشهای منتشر شده در رابطه با اقدام یک جانبه ایالات متحده برای آزادسازی یک میلیارد دلار پول ایران، تاکید کرد که هرگونه اقدام آمریکا باید بخشی از روندی متقابل باشد.
وزیر خارجه ایالات متحده در یک گفتوگوی تلویزیونی درباره مذاکرات جاری در وین با هدف احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ گفت اگرچه مذاکرات غیرمستقیم در جریان است اما آمریکا هنوز نمیداند جمهوری اسلامی ایران واقعا قصد بازگشت به برجام را دارد یا خیر.
یک عضو ارشد وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت در گفتگوی تلفنی با خبرنگاران گفت: «در دور گذشته روشن شد که ایران و آمریکا باید چه اقداماتی بکنند تا هر دو به تبعیت از توافق درآیند. بنابراین اگر ایران تصمیم بگیرد که واقعاً میخواهد به تبعیت درآید خیلی سریع (ظرف چند هفته) میتوانیم به توافق و عملی کردن آن برسیم. این امر حتی تا پیش از انتخابات ایران امکانپذیر است. اما هنوز مطمئن نیستیم که ایران بخواهد دقیقاً به رعایت آن چه در برجام آمده است بازگردد.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه در روز چهارشنبه ۱۵ اسفند، وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان، موسوم به «گروه هفت»، در پایان نخستین اجلاس حضوری خود پس از دو سال که در لندن برگزار شد، با صدور بیانیهای از ایران خواستند همه شهروندان خارجی و دو تابعیتیهایی را که به طور «خودسرانه» زندانی کرده است، آزاد کند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، روز سهشنبه ۱۴ اردیبهشت در لندن با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دیدار کرد. بررسی آخرین وضعیت مذاکرات مربوط به توافق هستهای ایران موسوم به برجام، از محورهای این دیدار بود.
وکلای اسدالله اسدی دیپلمات جمهوری اسلامی ایران میگویند او از تقاضای فرجام خود صرف نظر کرده و ۲۰ سال محکومیت تایید شد. از زمان انقلاب این نخستین بار است که یک مقام جمهوری اسلامی در اروپا به اتهام مربوط به تروریسم در اروپا محکوم میشود.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در گفتوگو با روزنامه فایننشال تایمز در پاسخ به پرسشی در مورد انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در ایران و امکان تاثیرگذاری انتخابات بر مذاکرات هستهای، گفت: «تصمیم گیرنده اصلی در نظام ایران، شخص رهبر است.»
وزیر خارجه ایالات متحده با انتشار چند توییت از گفتگو با مقامات اروپایی درباره طیف گستردهای از موضوعات مختلف، از جمله ایران، خبر داد.
بارگذاری بیشتر