اعتراضات مردمی خوزستان که در ابتدا با اعتراض به معضل بیآبی آغاز شد، با گذشت تنها چند روز در پی تقابل نیروهای امنیتی با مردم شدت بیشتری گرفت و معترضان شعارهایی را علیه حاکمیت سر دادند. این اعتراضات اکنون نه تنها از حمایت شهروندان شهرهای دیگر ایران، بلکه از پشتیبانی و همبستگی شهروندان ایرانی خارج از کشور نیز برخوردار شده است و همچنان ادامه دارد.
با گذشته بیش از یک هفته از آغاز اعتراضات، روز جمعه اول مرداد ماه گزارشها حاکی از قطع برق در اهواز، سوسنگرد، رامهرمز و برخی نقاط دیگر بود و دسترسی به اینترنت نیز در برخی از استانهایی که اعتراضات در آن جریان دارد با قطعی و اخلال مواجه بوده است، مشکلات اینترتی که طبعا شرایط انتقال اخبار و تصاویر منتسب به اعتراضات را با دشواری و مشکل مواجه میکند.
سانسور شهروندان معترض از طریق قطعی و اخلال اینترنت، فضایی را برای رسانههای حکومتی و عوامل آنها در شبکههای اجتماعی ایجاد کرده است و این رسانهها به نقل از مقامات حکومتی خبر از پایان اعتراضات میدهند. سخنگوی نیروی انتظامی اعلام کرده است هیچگونه مشکل امنیتی در سطح استان خوزستان وجود ندارد و کلیه نقاط حساس شهرستانهای استان، مدیریت شده و تحت کنترل قرار گرفته است. با این حال پس از دسترسی شهروندان به اینترنت خانگی و انتشار تصاویری از اعتراضات در شب گذشته، اخبار حاکی از تداوم اعتراضات در برخی از شهرهای ایران است.
از سوی دیگر تجمعات گستردهای در حمایت از مردم خوزستان در آمریکا، کانادا، و اروپا نیز برگزار شده است.
جمعی از ایرانیان مقیم پایتخت آمریکا روز جمعه یکم مرداد ماه برای اعلام حمایت خود از مردم خوزستان و مطالبات آنها، مقابل وزارت امور خارجه آمریکا تجمع کردند. حاضران در این تجمع هدف خود را رساندن صدای معترضان خوزستانی به گوش مقامات آمریکایی اعلام مردند. آنها گفتند که از دولت آمریکا میخواهند از مردم ایران حمایت کند و «به سنت دیرینه و پرافتخار» ایالات متحده «در دفاع از دموکراسی و حقوق بشر در سراسر جهان» از جمله مردم ایران ادامه دهند.
در روز جمعه شماری از ایرانیان مقیم پایتخت ایالات متحده نیز با حضور در مقابل دفتر حفاظت از منافع جمهوری اسلامی در شهر واشنگتن از اعتراضات مردمی خوزستان حمایت کردند. شرکت کنندگان در این مراسم تاکید کردند، که این تازه شروع ماجرا است و تا زمانی که هموطنانشان برای مطالبه حقوق اولیه خود در کف خیابانها در ایران کتک میخورند، هدف گلوله قرار میگیرند، شکنجه میشوند، و آسیب میبینند، «ما هم در خیابانها حضور پیدا خواهیم کرد و این شعله را برافروخته نگاه خواهیم داشت.»
در تجمع ایرانیان در تورنتو کانادا، حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن «پرواز ۷۵۲»، در سخنانی گفت: «ما فقط جنازه خاک میکنیم! جنازه نور و خورشید، جنازه صلح و آبادی و زندگی. چهل و چند سال است که خانه پر از عزا است. اما دیگر وقت عزا نیست، آن چه باقیمانده خشم ما است.»
از سوی دیگر صدور بیانیههایی از داخل و خارج ایران، نشان از موج گسترده حمایتها ایرانیان در سراسر جهان از مردم معترض خوزستان به بیآبی است.
شهبانو فرح پهلوى روز شنبه ۲ مرداد ماه در آستانه چهل و یکمین سالروز درگذشت محمدرضا شاه پهلوی با انتشار متنی کتبی به رویدادهای اخیر در خوزستان واکنش نشان داد، وی با بیان این که «بزرگترین آرزوی من به پایان رسیدن این ناگواریها است» خطاب به مردم ایران گفته است: «می دانم چه شرایط تلخ و ناگواری است. ایستادگی شما را برای رسیدن به خواستههای برحق خودتان ستایش، و پیروزی شما را در ادامه این راه آرزو می کنم.»
جمعی از وکلای دادگستری نیز در حمایت از اعتراضات مردم خوزستان در بیانیهایی ضمن همبستگی با مردم این استان نوشتند: «این روزها که فریاد من تشنه ام از خوزستانی به گوش میرسد که از دیرباز مسیل رودخانههای حیاتبخش این سرزمین بوده، آشکار میسازد که یقیناً تقصیر و سوءمدیریتی در منابع آبی وجود داشته که چنین بحرانی در خوزستان دیده می شود و صدها روستا دچار بی آبی هستند.»
در ادامه این بیانیه ضمن اعتراض به نقض حقوق اولیه حیات انسانی مصرح در اصل ۲۲ قانون اساسی و اسناد بینالمللی که حاکمیت ایران ملزم به رعایت مفاد آن است، خواستار توقف فوری برخورد خشونتبار و سرکوب اعتراضات مردمی شده است.
بیش از ۹۰ کارتونیست با صدور بیانیهای از اعتراضات مردمی خوزستان حمایت کردند و نوشتند: «ما کارتونیستها زبانمان تصویر است. آن را با طنز میآمیزیم و حرفمان را می زنیم. اما کدام طنز؟ چه طور میتوان این شرایط را دید و سراغ طنز رفت؟»
اصغر فرهادی، کارگردان سینمای ایران که طی روزهای گذشته با تازه ترین ساخته خود «جایزه بزرگ» جشنواره فیلم کن را تصاحب کرد در واکنش به نصبهای بنرهایی در چند بزرگراه و خیابان پایتخت به پیشنهاد کانون کارگردانان خانه سینما و موافقت سازمان زیباسازی شهر تهران به مناسبت موفقیت او در جشنواره کن، در پیامی خطاب به همکارانش نوشته است: «به جای عکس من، جملات دردمندانهی آن مادر خوزستانی در گوشهگوشهی شهر نصب شود.»