هفتمین شب اعتراضات در خوزستان شامگاه چهارشنبه ۳۰ تیر در نقاط مختلف این استان از جمله اهواز، سوسنگرد، رامشیر، ایذه، مسجد سلیمان، دزفول، و بهبهان ادامه یافت.
ویدیوهای ارسالی به صدای آمریکا برخورد نیروهای امنیتی و ضد شورش با معترضان خوزستانی و استفاده آنها از گاز اشک آور را نشان میدهد.
در یک ویدیو، شلیک گاز اشک آور به سوی معترضان در ایذه دیده میشود.
در ویدیویی دیگر، نیروهای امنیتی در مسجد سلیمان دیده می شوند و صدای شلیک گلوله به گوش میرسد.
در اهواز، در ویدیویی که بازتاب وسیعی در میان کاربران شبکه های اجتماعی داشته، صدای یک معترض شنیده می شود که میگوید: «من حریف شما نیستم... ۲۲ سالمه ...حقم را می خواهم...تیر نزن...مرد باش...یک کم غیرت داشته باش...»
در این ویدیو دستکم یک بار صدای شلیک گلوله به گوش میرسد.
اعتراضات گسترده در خوزستان شامگاه چهارشنبه در حالی ادامه یافت که ساعاتی قبل از آن، دادستانی عمومی و انقلاب اسلامی خوزستان با صدور بیانیهای معترضان را تهدید به مقابله «قاطعانه» کرد و به آنها هشدار داد صف خود را «از صف ضد انقلاب» جدا کنند.
با این حال دامنه اعتراض ها از خوزستان فراتر رفت و در نقاطی مانند یزدان شهر اصفهان و کرج شعارهایی در حمایت از معترضان خوزستانی سر داده شد.
همزمان با ادامه اعتراض ها در نقاط مختلف ایران، نت بلاکس، که نهاد بین المللی نظارت بر اینترنت است عصر چهارشنبه تایید کرد که از آغاز اعتراضات مردم به بی آبی در خوزستان، سرویس اینترنت موبایل در مناطق مختلف ایران دچار اختلال شده است.
با گذشت بیش از یک هفته از اعتراضهای گسترده به بی آبی در خوستان، آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، از اظهارنظر رسمی در این مورد خودداری کرده است. اما روز چهارشنبه در حساب اینستاگرامش اظهارات سالها قبل او به اشتراک گذاشته شد که به مسئولان گفته بود: «وظیفه دارند به مشکلات خوزستان رسیدگی کنند.»
معترضان خوزستانی و حامیان آنها در شهرهایی مانند تهران و کرج در روزهای گذشته شعارهای تندی علیه جمهوری اسلامی و آیت الله خامنه ای سر داده اند.
اما حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، که قبلا گفته بود دولت اعتبارهایی برای مقابله با کم آبی در خوزستان در نظر گرفته است، روز پنجشنبه ۳۱ تیر گفت دستور داده است معاون اول او «شخصا به خوزستان برود.»
روحانی «حساب مردم خوزستان را از افراد معدودی که ممکن است شعارهایی بدهند» جدا دانست و گفت: «حق مردم خوزستان است که اعتراض کنند و این وسط ممکن است فرد نااهلی از سلاح استفاده کند.»
در خبری دیگر، برخی نمایندگان مجلس زبان به انتقاد از دولت گشودند. مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و نماینده اهواز، گفته است که «به سفر پوپولیستی برخی معاونین وزرا بدون اختیار» که طی روزهای گذشته به استان خوزستان صورت گرفته «هیچ امیدی ندارد.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، یوسفی پرسیده است: «در کجای دنیا ۲۵ شرکت فولادی در کویر کشور احداث میکنند و بعد هزاران کیلومتر آب را انتقال می دهند که آنجا را آباد کنند؟»
به گفته نماینده اهواز، «غصه آور است که دام مردم و میلیونها آبزی در هورالعظیم از بین رفته، گریه آور است که ۵ سد بزرگ وجود داشته باشد و ۷۰۰ روستا در خوزستان و ۲۵ شهر تنش آبی داشته باشند.»
همچنین، عباس مقتدایی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و نماینده شهر اصفهان، در گفت وگو با خبرگزاری فارس دولت روحانی را «یک دولت ناکارآمد در مجموعه مدیریت و برنامهریزی برای آب» دانست و گفت: «نه تنها خوزستان بلکه اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد، کرمان، و بسیاری از شهرها و استانهای دیگر کشور نیز از سوء مدیریت در عرصه آب رنج میبرند.»
اعتراض ها به بی آبی در خوزستان در حالی یک شب ناآرام دیگر را پشت سر گذاشت که ایالات متحده حمایت خود را از حق تجمع مسالمت آمیز مردم ایران اعلام کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه ۳۰ تیر در نشست خبری روزانه خود اعلام کرد آمریکا تحولات جاری در خوزستان را از نزدیک دنبال و از حق مردم ایران در برگزاری تجمع مسالمتآمیز و آزادی بیان حمایت میکند.
ند پرایس با بیان این که واشنگتن در جریان گزارشها در مورد تیراندازی نیروهای انتظامی به معترضان نیز قرار دارد، گفت: «ما از حقوق مردم ایران برای تجمع مسالمت آمیز و بیان خواسته خود، مانند هر مردم دیگری، حمایت میکنیم.»