مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه در حاشیه اجلاس جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت جمهوری اسلامی، همکاری خود با آژانس را محدود کرده و این سازمان را در اختلافات خود با کشورهای غربی «گروگان» گرفته است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در کنفرانس خبری روز پنجشنبه ٢٨ دی خود با خبرنگاران درباره درگیریهای ایران و پاکستان گفت هیچ نیازی به تشدید تنشها نیست و ایالات متحده خواستار «خویشتنداری همه طرفها» است.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ٢٨ دی گفت درگیریهای میان ایران و پاکستان نشان میدهد جمهوری اسلامی در منطقه «موردِ پسند» نیست.
اظهارات مقامات جمهوری اسلامی درباره حمله پاکستان به خاک ایران و«اتباع» نامیدن ۹ جانباخته این حمله واکنشهایی را در رسانههای اجتماعی برانگیخته است.
یک مقام امنیتی پاکستان روز پنجشنبه به شبکه خبری «سیانان» گفت این کشور «هفت نقطه در داخل ایران» را هدف حملات تلافیجویانه قرار داده است.
در ادامه حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به تجارت جهانی در دریای سرخ، ارتش بریتانیا روز چهارشنبه ۲۷ دی از مورد حمله قرار گرفتن یک شناور در خلیج عدن «احتمالاً با استفاده از یک پهپاد حامل بمب که توسط شورشیان حوثی یمن پرتاب شده بود» خبر داد.
روابط عمومی قرارگاه قدس جنوب شرق سپاه پاسداران در اطلاعیهای از کشتهشدن یکی از اعضای خود در استان سیستان و بلوچستان خبر داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روز چهارشنبه ۲۷ دی در این رابطه گفت: «پاکستان سفیر خود را از ایران فراخوانده و سفیر ایران در پاکستان، که به ایران سفر کرده است، اجازه ندارد [به پاکستان] بازگردد.»
پس از اینکه اسلام آباد گفت تهران حمله هوایی به خاک این کشور انجام داده است که منجر به کشته شدن دو کودک شد، چین از پاکستان و ایران خواست که «خویشتنداری» نشان دهند.
رسانههای وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کردند که این نیرو روز سهشنبه ۲۶ دی در حملهای با «موشک و پهپاد» مواضعی را در خاک پاکستان هدف قرار داده است.
در ادامه حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به تجارت جهانی در دریای سرخ، روز سهشنبه خبرگزاریها و نهادهای کشتیرانی از حمله موشکی به یک کشتی ترابری دیگر در این منطقه خبر دادند.
در ادامه واکنشها به حملات موشکی سپاه پاسداران به اربیل عراق، وزارت خارجه عراق سفیر خود را از تهران فراخواند. پیش از این عراق کاردار جمهوری اسلامی در عراق را به وزارت خارجه احضار کرده بود. در همین رابطه وزارت خارجه فرانسه نیز حملات موشکی سپاه را محکوم و «تضعیف حاکمیت ملی عراق» توصیف کرد.
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد شبهنظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران یک موشک بالستیک ضد کشتی را از مناطق تحت کنترل خود در یمن شلیک و به یک کشتی کانتینری تحت پرچم جزایر مارشال و متعلق به ایالات متحده حمله کردند.
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، برای سومین بار در حالی که در زندان اوین محبوس است، توسط دادگاه انقلاب اسلامی به تحمل زندان و مجازاتهای دیگر محکوم شد.
مرکز رسانه قوه قضاییه از تشکیل پرونده قضائی برای الهه محمدی و نیلوفر حامدی خبر داد و اعلام کرد این پرونده بهخاطر «کشف حجاب» صورت گرفته پس از آزادی «موقت» در روز گذشته است.
پس از ۴۰۰ روز بازداشت، نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامهنگاری که در جریان پوشش گزارشهای مربوط به کشته شدن مهسا امینی بازداشت شده بودند، با سپردن وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی از به طور موقت از زندان اوین آزاد شدند.
بررسی فهرست کامل ایرادات شورای نگهبان به لایحه «برنامه هفتم توسعه» جمهوری اسلامی توسط صدای آمریکا نشان میدهد که این شورا در مجموع به بیش از ۸۰ ماده این لایحه ایراد گرفته است که ۲۵۶ مورد ایراد «ابهام»، ۸۶ مورد «مغایرت با قانون اساسی» و ۸ مورد هم «مغایرت با شرع» است.
پس از آن که رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه گفت اگر حوثیها به رفتار مخرب خود در دریای سرخ و تهدید کشتیرانی بینالمللی و تجارت جهانی ادامه دهند، مطمئن باشند که دوباره به آنها پاسخ خواهیم داد، ارتش آمریکا بامداد شنبه مواضع این گروه را در یمن مورد حمله قرار داد.
مایک جانسون، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان، گفت این اقدام آمریکا و بریتانیا باید مدتها پیشتر انجام میشد و ابراز امیدواری کرد نشانگر «تغییری واقعی در رویکرد دولت بایدن در قبال ایران و گروههای نیابتیاش» باشد.
فرماندهی خاورمیانه نیروی هوایی ایالات متحده اعلام کرد که بیش از ۶۰ هدف در ۱۶ سایت در یمن، از جمله مواضع فرماندهی و کنترل، انبارهای مهمات، سیستمهای پرتاب راکت و سامانههای رادار هدف حملات بامداد جمعه قرار گرفته اند.
پس از بیاعتنایی حوثیها به هشدارهای آمریکا و بریتانیا و قطعنامه شورای امنیت، قوای دفاعی ایالات متحده و بریتانیا بامداد جمعه به وقت خاورمیانه، در عملیاتی مشترک، مواضع این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی را در یمن هدف قرار دادند.
یک مقام ارشد کاخ سفید اقدام جمهوری اسلامی در بازداشتن نفتکش تحت مالکیت یونان را «به ظاهر توقیف» خواند و آن را محکوم کرد و گفت حکومت ایران «باید فورا کشتی و خدمه آن را آزاد کند.»
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفت که «نفتکش سنت نیکلاس که حامل پرچم جزایر مارشال و تحت مالکیت یونان است، در حالی که به طور قانونی در آبهای دریای عمان در حال حرکت بود» توقیف شده است.
اپراتور «سنت نیکلاس» با عنوان «امپایر نویگیشن» گفته است که این نفتکش در زمان توقیف حامل ۱۴۵ تن نفت بوده که از بندر بصره عراق بارگیری کرده و عازم «علیاگا» در غرب ترکیه بوده است.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با انتشار اطلاعیهای مدعی شد «طراح و پشتیبانِ اصلی» بمبگذاریهای مرگبار در کرمان «فردی تاجیکستانی به نام مستعارعبدالله تاجیکی بوده» که «دو روز پیش از وقوع» انفجارها «از کشور خارج شده است.»
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، هشدار داد که حملات مداوم حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران به خطوط کشتیرانی تجاری در دریای سرخ «عواقب» خواهد داشت.
یک عضو خانواده فاطمه سپهری و محمدحسین سپهری در آخرین گزارش از وضعیت آنها، از تداوم فشارهای مقامات و کارشکنی اداره اطلاعات مشهد علیه این دو زندانی سیاسی خبر داد.
در پی انتشار تصاویر شلیک موشک از دریای عمان به سمت استان سیستان و بلوچستان و اصابت یک موشک به پتروشیمی چابهار، خبرگزاری «مهر» نوشت که این صداها و فیلمهای فعال شدن پدافند هوایی به دلیل رزمایش نیروی دریایی سپاه پاسداران است.
مریم کلارن، دختر ناهید تقوی، اعلام کرد این زندانی دوتابعیتی ایرانی آلمانی صبح روز سهشنبه به مرخصی موقت اعزام شده است.
وکیل تعدادی از خانوادههای قربانیان هواپیمای اوکراینی ساقط شده توسط سپاه در توضیح چگونگی روند پرونده شکایت خانوادهها از عاملان شلیک موشک سپاه به این هواپیما گفت که «متهم ردیف اول با تحمل نیمی از محکومیت و با توجه به قطعی نشدن حکم، آزاد شده است.»
با گذشت دو روز از انفجارهای مرگبار کرمان در سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، جمهوری اسلامی از بازداشت برخی افراد «دخیل» در این انفجارها خبر داد.
گروه «دولت اسلامی» (داعش) در بیانیهای که روز پنجشنبه ۱۴ دی در کانالهای تلگرامی وابسته به خود منتشر شد، اعلام کرد که دو عضو داعش «کمربندهای انفجاری» خود را در میان جمعیتی که روز چهارشنبه برای سالگرد کشته شدن سلیمانی در آرامستان کرمان تجمع کرده بودند، منفجر کردند.
واکنشها به انفجارهای مرگبار روز چهارشنبه در جریان مراسم حکومتی سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی در کرمان ادامه دارد و انگشت اتهام همچنان جمهوری اسلامی را نشانه گرفته است. برخی کاربران به حضور نداشتن خانواده قاسم سلیمانی و فرماندهان سپاه در مراسم سالگرد او در کرمان اشاره کردهاند.
همزمان با افزایش تنش ها بین حزب الله لبنان و اسراییل و نیز ادامه جنگ در غزه، دو مقام ارشد آمریکایی روز پنجشنبه ۱۴ دی، عازم خاورمیانه می شوند.
در حالی که وزیر کشور جمهوری اسلامی انفجارها در مراسم سالگرد قاسم سلیمانی در کرمان را «کار دشمن» خواند و وعده «سیلی محکم» به عوامل این حادثه داد، برخی ناظران میگویند این انفجارها «کار خودشان است.»
خبرگزاریها در ایران از وقوع چند انفجار «مهیب» در مراسم حکومتی سالگرد قاسم سلیمانی در کرمان در روز چهارشنبه ۱۳ دی و کشته و مجروح شدن دهها تن خبر دادهاند.
بارگذاری بیشتر