نمایندگان مجلس شورای اسلامی به محمد علی نیکبخت به عنوان وزیر جهاد کشاورزی رای اعتماد دادند. نیکبخت با ۱۹۸ رای موافق، ۴۰ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۴۸ به عنوان وزیر جهاد کشاورزی انتخاب شد.
در جلسه رای اعتماد، نمایندگان مخالف مطالبی از جمله عدم توانایی و تسلط لازم نیکبخت برای مدیریت این حوزه را مطرح کردند.
مهدی عیسیزاده نایب رئیس کمیسیون اجتماعی در مخالفت با برنامههای وزیر پیشنهادی تاکید کرد: «امروز در آبرسانی به مزارع با مشکل مواجه بوده و سوال بنده این است که برنامه شما برای مواجه با خشکسالی چیست.»
سلمان ذاکر نماینده ارومیه نیز در مخالفت با برنامههای نیکبخت گفت که در برنامههای وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی موضوعی برای آبیاری قطرهای و تحت فشار دیده نمیشود و هماهنگی لازم با برنامه هفتم توسعه ندارد.
علیرضا پاکفطرت نماینده شیراز دیگر مخالف نیکبخت بود که گفت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی برنامهای برای حفظ جنگلها و تقویت تعاونی روستایی ندارد.
همچنین مهرداد ویس کرمی نماینده خرم آباد گفت که پست وزارت با تحصیلات نیکبخت تناسب ندارد و عدم آشنایی با علوم نوین کشاورزی نوین بنده را نسبت به توانایی ایشان به عنوان «وزیر خلاق و تحول آفرین» دچار تردید میکند.
به اعتقاد او دولت ابراهیم رئیسی در یافتن افراد «کُند کار میکند و از روی ناچاری، در آخرین روزها افراد را معرفی میکند.»
وزیر جهاد کشاورزی نیز در دفاع از خود بر تلاش و جدیت در اجرای تکالیف قانونی و اسناد بالادستی و خودکفایی در محصولات اساسی تاکید کرد.
نیکبخت در حالی وعده داده که تلاش میکند در همه ارکان بخش کشاورزی و غذا به ویژه هستههای اول تولید «خودکفا شویم» و خودکفایی در تولید غذا و اقلام اساسی یکی از «رویکردهای اصلی جمهوری اسلامی» دانسته که کارشناسان بر این باورند تاکید بر خودکفایی در دهههای اخیر باعث مشکلات محیط زیستی و تنش آبی شده و توان زمینهای مساعد کشت و کار دیگر پاسخگوی تولید در سطح سابق هم نخواهد بود.