انتصاب رضا مرادصحرایی به عنوان وزیر جدید آموزش و پرورش جمهوری اسلامی با انتقاد کانون صنفی معلمان ایران مواجه شد.
این کانون صنفی روز پنجشنبه ۲۵ خردادماه در بیانیهای با برشمردن شایستگیهای لازم برای مدیریت مجموعه آموزش و پرورش، تعیین رضا مرادصحرایی را «دهن کجی» به این وزارتخانه و معلمان و دانشآموزان توصیف کرد.
رضا مرادصحرایی که بنا بر برخی گزارشها سابقه ریاست حراست در دانشگاه علامه طباطبایی را در کارنامه دارد، روز ۹ خردادماه سال جاری از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت.
کانون صنفی معلمان ایران حل «معضلات بینشی و ساختاری» وزارت آموزش و پرورش را فراتر از تغییر وزیر دانسته و از برتری خواستههای حکومت بر نیازهای معلمان و دانش آموزان انتقاد کرده است.
این کانون صنفی با انتقاد از روند گزینش وزرای آموزش و پرورش در چند دهه اخیر، تاکید کرده است «در هیچ دولتی، وزیری که از حداقل استانداردهای لازم برای وزارت برخوردار باشد معرفی نشده است.»
در بخشی از بیانیه این کانون، «تمرکزگرایی شدید، ایدئولوژی زدگی و طبقاتیشدن آموزش» از جمله عوامل «به صفر رساندن» کارآمدی آموزش در کشور ذکر شده است.
توزیع پرسشنامههای عقیدتی در میان دانشآموزان با محور پیروی از تصمیمات حاکمیت و امنیت عمومی خبرساز شده است.
این در حالی است که پاسخ به سوالات پرسشنامه اجباری بوده و دانشآموزان باید مشخصات فردی خود را در این پرسشنامهها ثبت کنند.
صفحه «۱۵۰۰ تصویر» که به پوشش اخبار اعتراضات در ایران میپردازد، نمونهای از این پرسشنامه را منتشر کرده است.
منتقدان این اقدام را تفتیش عقاید و گامی برای آمارسازی «جعلی» حکومت برای به رخ کشیدن شمار موافقان نظام توصیف کردهاند.
کانون صنفی معلمان ایران در بیانیه خود نوشته است که حاکمان ایران با قائلشدن نقش«پیادهنظام حکومت» برای معلمان و دانش آموزان، از آنها برای « بازتولید القائات ایدئولوژیکی» بهره میبرند.
این کانون صنفی خواستار «تغییر نگاه کلان به آموزش و پرورش»، «اولویت بخشیدن به آموزش» و وجود «پشتوانههای محکم در سطوح بالای سیاسی» برای حل مسائل اساسی آموزش و پرورش شده است.