لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۵

کمبود نیروی کار در ایران؛ کارگران به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند


یک کارگر در نیروگاه حرارتی رامین اهواز. آرشیو
یک کارگر در نیروگاه حرارتی رامین اهواز. آرشیو

وب سایت «اقتصاد ۲۳» روز پنجشنبه سی ام آذر، در گزارشی با اشاره به این موضوع که « کمبود کارگر این روزها به چالش اصلی کارفرمایان تبدیل شده است» از «افزایش میل به مهاجرت در بین کارگران» در ایران خبر داد.

در این گزارش، علت اصلی مهاجرت و کمبود کارگر مسائل معیشتی عنوان و تاکید شده است که سبد معیشت به گواه کارشناسان، ماهانه ۳۰ میلیون تومان عنوان می‌شود.

در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه کارگران مشمول قانون کار، متاهل و دارای فرزند حدود ۸ میلیون تومان است. این در شرایطی است که دستمزد کارگرانی که مشمول قانون کار نیستند، بسیار کمتر از مصوبه مزدی شورای عالی کار است.

اقتصاد ۲۴ در گزارش خود به تناقض بین آمار و واقعیت اقتصاد ایران اشاره کرده و نوشته است که با وجود وعده‌های کاهش تورم، همچنان شاهد رشد نرخ تورم بین ۴۵ تا ۵۰ درصد هستیم و پیش‌بینی‌ها از کاهش این نرخ به صورت غیردقیق به نظر می‌رسد.

به نوشته این وب سایت، فاصله بین درآمدها و هزینه و همچنین جذابیت مزدی در کشورهای همسایه نیز مهم‌ترین عامل مهاجرت کارگران است.

در گزارش اقتصاد ۲۴ آمده است که در حال حاضر، یک کارگر ساده در امارات حدود ۱۵۰۰ تا ۲ هزار دلار دستمزد دریافت می‌کند؛ در عربستان این مبلغ بین یک هزار تا ۱۲۰۰ دلار، در عمان ۸۰۰ دلار و در ترکیه ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار است. اما درآمد یک کارگر در ایران به کمتر از ۲۰۰ دلار می‌رسد.

این گزارش به نکته دیگری نیز اشاره کرده و نوشته است: «نرخ بسیاری از اقلام مصرفی در ایران با قیمت‌های جهانی هماهنگ است.»

بر همین اساس اعلام شده که به عنوان مثال، نرخ مرغ در ایران بالای ۱۰۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم است؛ این در شرایطی است که در آلمان حدود ۱.۳ دلار (۶۵ هزار تومان)، در ترکیه ۱.۷ دلار (۸۰ هزار تومان) و در امارات حدود ۱.۸ دلار (۹۰ هزار تومان) است.

پیشتر وب‌سایت «اعتماد آنلاین» روز ۲۰ آذر در گزارشی نوشته بود که کارگران در حال مهاجرت به عراق هستند چرا که حقوق پایه در اربیل عراق ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان در ماه است.

به نوشته «اعتماد آنلاین، به دلیل دستمزدهای بالا در کشورهایی مانند عربستان، بحرین و کویت، تعداد کارگران ایرانی در این کشورها کم نیست.

در این گزارش تاکید شده بود که «یکی از مشکلاتی که دیر یا زود گریبان اقتصاد کشور را می‌گیرد کمبود نیروی کار در کارخانجات است.»

XS
SM
MD
LG