لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۴

جدیدترین کشف تلسکوپ فضایی جیمز وب: دورترین سیاه‌چاله‌‌های کائنات


محققان ناسا اعلام کردند که موفق شدند با کمک تلسکوپ «جیمز وب» دوردست‌ترین سیاهچاله‌های غول‌پیکر فعال هستی را کشف و مشاهده کنند.

به گزارش وب‌سایت ناسا، این سیاه‌چاله‌ها که در کهکشان «سییرز» قرار دارند،‌ ۱ تا ۱.۱ میلیارد سال بعد از «انفجار بزرگ» تشکیل شده‌اند در حالی که خود کهکشان «سییرز» ۵۷۰ میلیون سال بعد از «انفجار بزرگ» یا «بیگ‌بنگ» شکل گرفته است.

به گفته محققان، این سیاه‌چاله‌های تازه کشف شده نه تنها عمری طولانی‌تر از سیاه‌چاله‌های کهکشان راه شیری دارند بلکه از آنها نیز کوچک‌تر و «کم جرم‌تر» هستند.

ربکا لارسون از دانشگاه تگزاس در آستین که هدایت این پژوهش را برعهده دارد گفته: «این سیاه‌چاله‌ها در حال بلعیدن گازهای فضایی هستند و کهکشان مادر آنها نیز همچنان در حال تولید ستاره‌های جدید است.»

دانشمندان ناسا معتقدند که کشف این مجموعه، همراه با دیگر کهکشان‌های دوردستی که ممکن است در آینده شناسایی شوند، ممکن است درک پژوهشگران از شکل‌گیری ستاره‌ها و تکامل کهکشان‌ها را در طول تاریخ کیهانی تغییر دهد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب یک برنامه بین‌المللی است که توسط ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا هدایت می شود.

این تلسکوپ که عمدتاً برای مطالعه اخترشناسی فروسرخ طراحی شده‌، قدرتمندترین تلسکوپی است که تا به حال به فضا پرتاب شده‌است و وضوح و حساسیت فوق‌العاده، به آن اجازه می‌دهد تا اجرامی که برای تلسکوپ فضایی هابل «بسیار قدیمی، دور و کم نور» هستند، را مشاهده کند.

XS
SM
MD
LG