لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۴

تلسکوپ جیمز وب شگفتی دیگری از کائنات را نمایان کرد


تلسکوپ فوق‌پیشرفته جیمز وب، در تازه‌ترین کنکاش خود با کمک طیف فروسرخ توانسته جزئیات شگفت‌انگیزی از کهکشان مارپیچی «فانتوم» را به زمین مخابره کند.

ناسا و آژانس فضایی اروپا، با انتشار ویدئویی از این کهکشان اعلام‌ کردند: «جیمز‌ وب، رشته‌های ظریفی از گاز و غبار را در بازوهای مارپیچ بزرگی که از مرکز این تصویر به بیرون می‌پیچد آشکار کرده‌ و نبود گاز در منطقه مرکزی، منظره‌ای از خوشه ستاره‌ای را در مرکز کهکشان نشان می‌دهد.»

این جرم آسمانی چرخان که به‌ طور رسمی، ام۷۴ نامیده می‌شود، در صورت فلکی «حوت» و در فاصله ۳۲ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد. صورت فلکی «حوت» که نخستین بار در سال ۱۷۸۰ میلادی کشف شد، ۹۵ هزار سال نوری قطر دارد و برآورد می‌شود که حدود ۱۰۰ میلیارد ستاره را در خود جای داده باشد.

بر اساس اعلام ناسا و آژانس فضایی اروپا، اخترشناسان با مطالعه بیشتر کهکشان «فانتوم» می‌توانند به منشا و ساختار مارپیچ‌های کهکشانی پی‌ برده و درباره نخستین مراحل تشکیل ستاره‌ها در کیهان و ۱۹ کهکشان نزدیک به کهکشان راه شیری، اطلاعات دقیق‌تری کسب کنند.

ستاره‌شناسان، همچنین با کمک این تصاویر می‌توانند جرم دقیق و سن خوشه‌های ستاره‌ای کهکشان‌ها را محاسبه کرده و همچنین بینش عمیق‌تری از ماهیت دانه‌های کوچک غبار در حال حرکت در فضای بین‌ستاره‌ای به‌ دست آورند.»

XS
SM
MD
LG