این روزها خبرهای مختلفی درباره خالی بودن ظرفیت سدها، بی آبی و عمیقتر شدن چاهها در رسانهها منتشر میشود و به گفته فعالان این حوزه در صورت «مدیریت نشدن آب» و همچنین عدم بارش سنگین برف و باران در ماههای آتی، بهار و تابستان سختی در پیش روی کشور خواهد بود.
یک پژوهشگر حوزه آب و محیط زیست در گفتگو با خبرگزاری «ایلنا» با اشاره به وضعیت وخیم بارش، منابع آب و سدهای خالی گفته است بحران آب به گونهای است که اگر ماههای پُربارشی را پیش رو داشته باشیم نیز موضوع کمبود آب بسیار جدی است.
مصطفی فدائیفرد با بیان این که در حال حاضر آب موجود در مخازن چهار سد از سدهای پنجگانه تأمین آب شرب تهران، به کمتر از ۱۵ درصد رسیده و سد لار نیز تقریبا خشک شده است، گفت: تامین آب شرب برخی مناطق در کشور مانند سیستانوبلوچستان، مشهد، تهران و گلستان، بسیار جدی است.
به گفته این فعال محیط زیست، برخی شهرهای دیگر از جمله خراسان رضوی، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسانشمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان و کرمان و ساوه مشمول طرحهای تأمین آب اضطراری هستند.
نکته قابل توجه در اظهارات این فعال حوزه آب، وضعیت بسیار بحرانی تامین آب کشاورزی است که بطور حتم، چالشهای اقتصادی و حتی امنیتی شدید را ایجاد خواهند کرد.
فدائیفرد معتقد است با گذر زمان و استفاده از مُسکنهای مقطعی، بحرانهای مرتبط با موضوع آب و محیط زیست به صورت تصاعدی تشدید شده و امکان وقوع شرایط غیر قابل انتظار را در پی دارد.
نیک آهنگ کوثر، زمین شناس و فعال حوزه آب نیز در همین رابطه به صدای آمریکا گفته است که کشور نیازمند تغییر رویکرد در این بخش است و باید نسبت به تغذیه مناسب سفرههای زیر زمینی اقدام کرد.