لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۴

بحران کم‌آبی در ایران؛ وزیر صمت: اصفهان به دریای عمان وصل می‌شود


وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید انتقال آب دریای عمان به اصفهان از یک سال دیگر اجرایی می‌شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید انتقال آب دریای عمان به اصفهان از یک سال دیگر اجرایی می‌شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی مدعی شده است که پروژه «انتقال آب دریای عمان به اصفهان» تا یک سال دیگر اجرایی می‌شود.

بر اساس گزارش استانداری اصفهان، عباس علی‌آبادی، وزیر صمت در سفر به این استان و پس از بازدید از پروژه انتقال آب دریای عمان، اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته این پروژه تا «نیمه اول سال آینده» به بهره‌برداری خواهد رسید.

این مقام ارشد جمهوری اسلامی، هدف اصلی از اجرای پروژه انتقال آب از کرانه‌های جنوبی کشور به فلات مرکزی ایران را رساندن آب به بخش صنعتی موجود در این منطقه اعلام کرده است.

وزیر صمت جمهوری اسلامی با بیان اینکه «همه ظرفیت‌ها» برای بهره برداری از این پروژه انتقال آب «بسیج شده»، اظهار داشته است: تاکنون «۲۰۰ کیلومتر» از مسیر این پروژه لوله‌گذاری شده و در مبدأ و مقصد «مخازن بزرگ» در حال احداث است.

استان اصفهان در سالیان اخیر شاهد اعتراضات فراوان در حوزه کم‌آبی و مدیربت نادرست آب بوده که در پاییز ۱۴۰۰ با دستگیری گسترده معترضان و سرکوب خونین حاضران در تجمعات بر بستر خشک زاینده‌رود توسط نیروهای نظامی جمهوری اسلامی نیز همراه بود.

بحران آب و مدیریت نامناسب آن، از چالش‌ها بسیار جدی مناطق مختلف ایران محسوب می‌شود، تا آنجا که مصطفی فدایی‌فرد، رئیس «کمیته تخصصی ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران» مهرماه ۱۴۰۰ با انتقاد از نبود «طرح جامع آب مصوب و قابل اتکا در کشور» گفته بود مناطق وسیعی از ایران در معرض خطر «فرونشست زمین» و «کوچ ناگزیر ۳۷ میلیون» نفر به مناطق شمالی و غربی کشور قرار دارد.

در دهه‌های اخیر همزمان با افزایش بحران کم‌آبی در کشور، همواره طرح‌های مختلفی با عنوان «انتقال آب» مطرح بوده، طرح‌هایی که با وجود برخی توجیهات منطقه‌ای و یا صنعتی، مخالفان سرسخت زیست‌محیطی و اقتصادی نیز داشته و دارد.

در این حال، شماری از کارشناسان آب و محیط زیست نیز در گفتگو با بخش فارسی «صدای آمریکا» نسبت به ادامه «وضعیت بحرانی» آب در ایران و «سیاست‌های غلط» در این حوزه هشدار داده و اعلام داشته‌اند که در صورت تداوم این سیاست‌ها، ایران به «سرزمینی سوخته» تبدیل خواهد شد.

نیک آهنگ کوثر، روزنامه‌نگار و تحلیلگر مسائل آب و محیط زیست، در این باره به صدای آمریکا گفت: «خشکسالی، باعث تشدید شرایط بحرانی آب در ایران می‌شود، اما علت اصلی این وضعیت، مدیریت بد و سیاستهای غلط در زمینه منابع آبی است که ایران را دچار نوعی خشکسالی انسان ساخت کرده است.»

کم‌آبی و بی‌آبی از جدی‌ترین بحران‌های کنونی و پیش‌روی بسیاری از مناطق ایران است و بر پایه یک گزارش پژوهشی در «پایگاه داده‌های باز ایران» که خرداد ماه منتشر شد نیز «۹۷ درصد» از مساحت کل کشور به دلیل کاهش بارندگی و افزایش دما دچار «خشکسالی» است.
XS
SM
MD
LG