لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۹

تغییر نام خیابان ولی‌عصر به «پهلوی» در نقشه گوگل؛ هتل «مهسا امینی» در نزدیکی وزرا


تغییر نام خیابان ولیعصر به پهلوی در نقشه گوگل
تغییر نام خیابان ولیعصر به پهلوی در نقشه گوگل

تغییر نام خیابان «ولی‌عصر» به «پهلوی» و نام‌گذاری یک هتل آپارتمان در نزدیکی بازداشتگاه وزرا به اسم «مهسا امینی» در نقشه گوگل، با استقبال کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی رو به رو شد.

روز پنج‌شنبه ۱۰ آذر، شماری از کاربران رسانه‌های مجازی تصاویری از اپلیکیشن «گوگل‌مپز» را منتشر کردند که بر اساس آن نام خیابان «ولی‌عصر»، با عنوان «خیابان پهلوی» ثبت شده است.

نقشه گوگل ابزاری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا اشتباه‌های گوگل‌مپز را برطرف کنند. اکنون احتمال داده می‌شود که مخالفان جمهوری اسلامی از این امکان برای تغییر نام خیابان ولی‌عصر به پهلوی استفاده کرده باشند.

نام بسیاری از مکان‌ها در ایران پس از انقلاب ۵۷ با عنوان‌های ایدئولوژیک تغییر داده شد، از جمله نام طولانی‌ترین خیابان تهران به «ولی‌عصر» تغییر کرد که به امام دوازدهم شیعیان اشاره دارد.

علاوه بر ثبت نام «خیابان پهلوی» در اپلیکیشن نقشه جهانی شرکت گوگل، نام یک هتل در نزدیکی بازداشتگاه وزرا، جایی که مهسا (ژینا) امینی پس از بازداشت توسط گشت ارشاد به آن جا برده شد، نیز به نام «مهسا امینی» تغییر داده شده است.

نام‌گذاری یک هتل آپارتمان در نزدیکی بازداشتگاه وزرا به اسم «مهسا امینی»
نام‌گذاری یک هتل آپارتمان در نزدیکی بازداشتگاه وزرا به اسم «مهسا امینی»

همچنین در نقشه شهر مشهد نیز در کنار «چهار‌راه لشکر» عبارت «چهارراه غزاله چلاوی» در پرانتز آورده شده است. غزاله چلاوی روز سی‌ام شهریور حین فیلمبرداری از تظاهرات در زادگاهش آمل هدف گلوله یک تک تیرانداز قرار گرفت و شش روز بعد جان باخت. کشته شدن غزاله به ویژه از آن جهت تکان‌دهنده بود که فیلم‌هایی که از اعتراضات در شهر خودش گرفته بود در تلفن همراهش موجود است و در رسانه‌های اجتماعی بارها دیده شده است.

چهارراه غزاله چلاوی در مشهد
چهارراه غزاله چلاوی در مشهد

هرچند این نخستین بار است که نام مکان‌هایی در اپلیکیشن پرمخاطب گوگل‌مپز تغییر داده می‌شود، اما پیش از این نیز تصاویری از تغییر نام خیابان‌های ایران به اسم کشته‌شدگان اعتراضات سراسری منتشر شده است.

از جمله در مشهد معترضان نام چند خیابان را به «مهسا امینی»، «نیکا شاکرمی»، «سارینا اسماعیل‌زاده» و «روشنا احمدی» تغییر داده‌اند.

یک تصویر دیگر تابلوی خیابانی را نشان می‌دهد که به نام «مهسا امینی» تغییر داده شده است.

تغییر نام یک خیابان به «مهسا امینی»
تغییر نام یک خیابان به «مهسا امینی»

همچنین، عکسی دیگر به تغییر نام خیابانی به «زن، زندگی، آزادی» اشاره دارد در حالی که زن جوانی بدون حجاب در آن دیده می‌شود.

تغییر نام یک خیابان به اسم «زن، زندگی، آزادی»
تغییر نام یک خیابان به اسم «زن، زندگی، آزادی»

تغییر نمادین نام خیابان‌ها و مکان‌ها، و نهادن اسم شخصیت‌های ملی و یا جان‌باختگان اعتراضات سراسری بر آنها، از روش‌های اعتراضی مخالفان جمهوری اسلامی در ایران بوده است.

XS
SM
MD
LG