لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۳

بولتن محرمانه برای فرمانده کل سپاه؛ هراس حاکمیت و حمایت ۸۴ درصد مردم از اعتراضات


اعتراضات سراسری ایران، ۱۲ آبان ۱۴۰۱
اعتراضات سراسری ایران، ۱۲ آبان ۱۴۰۱

هک خبرگزاری فارس توسط گروه بلک ریوارد اسناد و مدارک متعددی را فاش کرده که ده‌ها بولتن محرمانه تهیه‌شده برای حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، یکی از آنها است و با مباحث مطرح شده در فایل صوتی جلسه با جانشین سازمان بسیج شباهت قابل توجهی دارد.

این بولتن‌ها که روز چهارشنبه ۹ آذر انتشار یافته، با نظارت عباس درویش توانگر، قائم‌مقام خبرگزاری فارس، با عنوان «بولتن ویژه بیان» تهیه شده است، و بخش قابل توجهی از مطالب آن در جلسه روزنامه‌نگاران نزدیک به سپاه با جانشین بسیج ارائه شده بود.

یکی از این بولتن‌ها که روز سوم آذر تهیه شده، بر به وجود آمدن «شبهه و ابهام» در «بسیاری از نیروهای انقلابی کف میدان» تأکید کرده و توصیه شده است که «جریان انقلابی به این شبهات و ابهامات پاسخ دهد.»

  • انتشار تصاویر برهنه نیروهای حکومتی و ایجاد ترس و شبهه

در بخش دیگری از این بولتن به نقل قول غلام‌علی حداد عادل از علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی اختصاص دارد که گله کرده «نیروهای شما در این شلوغی‌های اخیر کجا بودند» و «باید مدیریت و سازماندهی به گونه‌ای باشد که نیروهای جریان انقلاب و شورای ائتلاف به میدان بیایند» و حداد عادل پاسخ داده که «یک جمعیت بزرگ می‌تواند این اغتشاشات را مهار کند. الان بسیج ما ضعیف شده و قدرت بسیج‌کنندگی ندارد. فرمانده بسیج از نگاه من باید یک چهره ملی باشد. فرماندهی می‌خواهد که حزب‌اللهی‌ها او را دوست داشته باشند و در دل آنها جا داشته باشد.»

الان بسیج ما ضعیف شده و قدرت بسیج‌کنندگی ندارد
حداد عادل در واکنش به نارضایتی خامنه‌ای از ضعف نیروهای حکومت

در فایل صوتی افشا شده از جلسه روزنامه‌نگاران با جانشین سازمان بسیج نیز، فردی که احتمالا همان درویش توانگر است، بدون ذکر نام به نقل از «یکی از شخصیت‌های مجمع» می‌گوید که علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در دیداری به او «گلایه کرده که چرا اعضای مجمع سکوت کرده‌اند؟» و «حتی اسم بعضی اعضای مجمع را هم آورده» است.

همچنین در آن جلسه عنوان شد که «از ناحیه» دفتر رهبر جمهوری اسلامی مسئله «اصلاحات اساسی و تغییرات ساختاری در نظام حکمرانی کشور» شروع شده و دارد پی‌گیری می‌شود ولی «هنوز مشخص نیست» خامنه‌ای «دقیقا روی چه موضوع‌هایی» و «قسمت‌هایی مدنظرشان است که این اتفاق بیفتد، فعلا در مرحله جمع‌آوری نظرات و بررسی‌ها است.»

در بولتن فاش شده همچنین اشاره شده است که «جریان‌های معاند» در میان «نیروهای انقلابی و بسیج» حس ترس ایجاد کرده‌اند و با «شناسایی عناصر امنیتی» به آنها «حمله» کرده‌اند و با «برهنه کردن» این نیروها، «تصاویر مجروح یا برهنه» آنها را منتشر کرده‌اند که موجب «تضعیف روحیه و ایجاد رعب در نیروهای ارزشی» شده است.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از گردهمایی‌های نیروهای مدافع جمهوری اسلامی نشان می‌دهد، این بار آنها شعار می‌دهند: «نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم.»

  • نظرسنجی وزارت کشور: ۵۱ درصد مردم حجاب اختیاری می‌خواهند

بر اساس نتایج نظرسنجی وزارت کشور از نزدیک به چهار هزار نفر در سراسر ایران، «۵۱ درصد» از مردم می‌گویند «حجاب باید اختیاری باشد» و «۸۴ درصد» نیز معتقدند اعتراضات خیابانی جاری، کاهش مشکلات را در پی خواهد داشت.

بنا بر نتایج این نظرسنجی، همچنین «۷۰ درصد» ایرانیان برای حضور در راهپیمایی حمایتی از نظام و انقلاب تمایلی ندارند.

یک موضوع دیگر مورد اشاره در این بولتن که در جلسه با جانشین بسیج هم به آن اشاره شده بود، احتمال «عصبانیت» جوانان فعال در اعتراضات و گسترش «ناآرامی» در صورت محدودسازی بیشتر شبکه‌های اجتماعی و از کار انداختن فیلترشکن‌ها است.

  • مولوی عبدالحمید را «بی‌آبرو کنید»

یکی از مباحث مورد تأکید در این بولتن اعتراضات زاهدان و چاره‌اندیشی برای مهار آن است که بر اساس اطلاعات موجود در بولتن، شورای عالی امنیت ملی و فرماندهی انتظامی به این نتیجه رسیده بودند که مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل تسنن زاهدان، باید بازداشت شود. اما بنا بر راهکار رهبر جمهوری اسلامی، او «نباید بازداشت شود، بلکه باید بی‌آبرو شود» و خامنه‌ای به حسین اشتری فرمانده انتظامی هشدار داده که اکنون «سیاست کلی نظام» این است که «فعلا با مولوی عبدالحمید مدارا شود» و «نباید اقدامی شود که او دوباره خشمگین شود و اهل سنت را به خیابان‌ها فرابخواند.»

بنا بر سیاست عنوان شده در این بولتن، «تدبیر بر این است که به تدریج توانایی مولوی عبدالحمید سلب شود»؛ روشی که در جلسه روزنامه‌نگاران حکومتی با جانشین سازمان بسیج نیز بر آن تأکید شد. به گفته یکی از حاضران در آن جلسه «در قضیه سیستان و بلوچستان قاطعیت‌مان باید همراه با حکمت باشد همراه با تدبیر باشد. متأسفانه یک خبطی از اول انقلاب در سیستان و بلوچستان کردیم همان اول هم عرض کردم. ما فکر کردیم آن جا هم مثل مناطق شیعه‌نشین است. مولوی را بردیم بالا. این را اصلا آدم حساب نمی‌کردند.»

یکی دیگر از موارد مشترک بولتن ویژه با جلسه جانشین بسیج، موضوع «برکناری فرمانده ناجای سیستان و بلوچستان» است که موجب ایجاد ترس و دودلی در نیروی انتظامی شده، اما حسین اشتری فرمانده فراجا گفته «والله قسم عزل فرمانده ناجای سیستان و بلوچستان دست ما نبود و نتوانستیم کاری کنیم. بلکه سیستم این تصمیم را برای ابراز رضایت مولوی عبدالحمید گرفت، اما عبدالحمید هم همچنان ناراضی است.»

  • خامنه‌ای با گستردگی اتهام «محاربه» مخالفت کرده

بنا بر متن بولتن ویژه که سوم آذر برای فرمانده کل سپاه پاسداران تهیه شده، با وجود این که قوه قضاییه «برای ۸۰ نفر» از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ایران کیفرخواست «محاربه» تهیه کرده، اما روند این اتهامات با سخنرانی علی خامنه‌ای در اصفهان متوقف شده است.

همچنین برخی از «نزدیکان دفتر» رهبر جمهوری اسلامی گفته‌اند که او «با این حجم گسترده از کیفرخواست‌های محاربه مخالفت» کرده است.

ادعای مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با متهم کردن معترضان به «محاربه» در حالی است که شماری از بازداشت‌شدگان از جمله افراد زیر ۱۸ سال، با اتهاماتی از جمله «محاربه و افساد فی‌الارض» در خطر اعدام قرار گرفته‌اند.

همچنین بنا بر متن این بولتن، محمدباقر قالیباف به علی خامنه‌ای گفته است که «دولت برنامه و هدفی در کارها ندارد و نمی‌تواند تصمیم بگیرد» و خامنه‌ای نیز آن را تأیید کرده است.

اختلافات بین روسای قوه مجریه و مقننه در جلسه فاش شده جانشین سازمان بسیج با خبرنگاران نیز مورد تأکید قرار گرفته بود.

همچنین در این بولتن آمده است که رهبر جمهوری اسلامی از سازمان تبلیغات اسلامی خواسته در مساجد محله‌ها «عناصر انقلابی» را شناسایی کنند و برای مقابله با «تحرکات ضدانقلاب»، شبکه منسجم تشکیل دهند.

  • مردم در وضعیت انقلاب قرار گرفته‌اند

در بخش دیگری از بولتن محرمانه که برای فرمانده کل سپاه پاسداران تهیه شده، آمده است: «روس ها حاصل شنودهای منطقه‌ای خود از دستگاه‌های اطلاعاتی خارجی درباره ایران را در اختیار مقام‌های ایرانی قرار داده‌اند که نشان می‌دهد مردم در وضعیت انقلاب قرار گرفته‌اند.»

بنا بر اطلاعات ذکر شده در این بولتن، جمهوری اسلامی معتقد است که اعتراضات سراسری موجب «ریزش ترس مردم از نیروی نظامی و انتظامی» شده است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG