لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۰

شمار جان‌باختگان اعتراضات سراسری در ایران به ۴۵۵ تن رسید


آخرین آمار جان‌باختگان و دستگیرشدگان‌ اعتراضات سراسری ۱۴۰۱؛هشتم آذر
آخرین آمار جان‌باختگان و دستگیرشدگان‌ اعتراضات سراسری ۱۴۰۱؛هشتم آذر

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا هشتم آذر ۴۵۵ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست داده‌اند که ۶۴ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.

خبرگزاری هرانا تعداد بازداشت‌شدگان را هم تا پایان پنجم آذر ۱۸۱۸۵ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد هویت ۳۴۱۸ تن مشخص شده است.

با ورود به آذر ماه، در سومین ماه از آغاز اعتراضات مردمی، شمار شهرهای معترض نیز به ۱۵۷ شهر افزایش یافت. ۱۴۳ دانشگاه کشور نیز به اعتراضات پیوسته‌اند که در این میان ۵۷۶ دانشجو بازداشت شده‌اند.

تا این روز همچنین ۱۱۰۵ تجمع شهری و دانشگاهی در سراسر کشور صورت گرفته که کماکان با برخورد خشونت بار از سوی نیروهای امنیتی همراه بوده است.

روز گذشته شاهد آزادی قطره‌چکانی معترضان بودیم. بر اساس گزارش‌ها آزادی ۶ شهروند با تودیع قرار وثیقه در مراغه صورت گرفت.

در تهران نیز گلرخ ایرایی از زندان قرچک ورامین به مکان نامعلومی منتقل شد. یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «وی امروز ار بند خارج شد و تاکنون اطلاع مشخصی از علت و محل انتقال خانم ایرایی در دست نیست.»

روز گذشته همچنین شاهد تداوم بازداشت ها بودیم و ۱۵ نفر که هویت آنها احراز شده است در شهرهای مختلف از جمله تهران و گرگان بازداشت شدند.

در خبری دیگر مدیر پیشین دبیرستان رضوانی‌نژاد کرمان، که به علت مقاومت در برابر نیروهای امنیتی برای در اختیار گذاشتن فیلم دوربین‌های مدار بسته برای شناسایی دانش‌آموزان معترض، عزل شده بود، سکته کرد و درگذشت.

در جریان اعتراضات سراسری ایران، حدود یک ماه قبل، دختران دانش‌آموز دبیرستان رضوانی‌نژاد کرمان در محوطه مدرسه تحصن کردند و شعار دادند. پس از آن نیروهای امنیتی به مدرسه یورش بردند و از زهرا لری، مدیر مدرسه، خواستند دوربین‌های نظارتی را بازبینی کنند و همچنین خواستند که اسامی دانش‌آموزان حاضر در اعتراضات را در اختیار آنها بگذارد.

زهرا لری، مدیر ۵۶ ساله این دبیرستان دخترانه، حاضر نشد اسامی دانش‌آموزان را اعلام کند و فیلم دوربین‌ها را نیز پاک کرد. او به همین دلیل بلافاصله به اداره آموزش و پرورش احضار و از سمتش عزل شد.

خانم لری مدتی کوتاه پس از آن برکنار شدن از شغلش، درگذشت. هرچند علت فوت او «بیماری» اعلام شده، اما برخی منابع مستقل اعلام کرده‌اند که فشار نیروهای امنیتی و نحوه برخورد با او در مرگش نقش داشته است.

بنا بر گزارش‌ها، او که فوق لیسانس جامعه‌شناسی و دکترای مدیریت شهری داشت، چندین دوره عضو شورای شهر کرمان و پیگیر مسائل اجتماعی، فرهنگی و مسائل زنان این شهر بود و نقش مهمی در نجات مجسمه‌های استاد علی‌اکبر صنعتی در موزه هلال‌احمر تهران داشت.

XS
SM
MD
LG