وزیر دفاع اسرائیل روز سهشنبه و پیش از سفر رئیسجمهوری آمریکا به خاورمیانه گفت که اسرائیل و کشورهای عربی که در مورد ایران نگرانیهای مشترکی دارند، باید تواناییهای نظامی خود را با پشتیبانی واشنگتن تقویت کنند.
کاخ سفید روز سهشنبه ۲۴ خرداد اعلام کرد که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، از ۲۲ تا ۲۵ تیر به اسرائیل، سرزمینهای فلسطینی، و همچنین عربستان سعودی سفر خواهد کرد.
برنامه هستهای ایران و مذاکرات بینالمللی برای احیای توافق برجام که اینک در بنبست است نیز از جمله موضوعاتی هستند که احتمالاً در دستور کار سفر آقای بایدن قرار خواهند گرفت.
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائيل، در سخنرانی اخیر خود اظهار داشت که پس از عادی سازی روابط اورشلیم با چند کشور عرب که با حمایت آمریکا و در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ صورت گرفت، روابط امنیتی اسرائیل با کشورهای عربی خلیج فارس و همچنین با مصر و اردن به هم نزدیکتر شده است و تلاش هایی برای گسترش این همکاریها وجود دارد.
گانتز گفت: «در رویارویی با جنگطلبی ایران ... آن چه که نیاز است فقط همکاری نیست، بلکه ایجاد یک نیروی منطقهای با رهبری آمریکا است که همه طرفهای درگیر [این همکاری] را تقویت میکند.»
گانتز گفت: «در این زمینه، ما برای امنیت شهروندان اسرائیل به طور پیوسته کار میکنیم.»
عربستان سعودی حمایت خود را از به اصطلاح «پیمان ابراهیم» نشان داده است، اما ریاض تاکنون از به رسمیت شناختن اسرائیل خودداری کرده است.
امارات همراه با بحرین در سال ۱۳۹۹ با میانجیگری دولت وقت آمریکا، توافقنامههای عادیسازی روابط با اسرائیل موسوم به «پیمان ابراهیم» را امضا کردند. دو امیرنشین خلیج فارس و اسرائیل نگرانیهای مشترکی در مورد جمهوری اسلامی ایران و گروههای شبهنظامی متحدش در منطقه دارند.
دولت اسرائيل در طول دو سال گذشته در یک سلسله تلاشهای دیپلماتیک مشهور به «پیمان ابراهیم» اقدام به عادیسازی روابط با کشورهای عربی مانند امارات متحده عربی، بحرین و سودان کرده است و تلاشها برای عادیسازی روابط اسرائيل و عربستان نیز در جریان است.
فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان سعودی، پیشتر گفته بود که عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل به سود کل منطقه خواهد بود ولی هرگونه توافق احتمالی در این زمینه را تا حد زیادی منوط به روند پیشرفت مذاکرات صلح با فلسطینیان دانسته بود.
علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، چند روز قبل به کشورهای منطقه اخطار داد که اگر اسرائيل «به هر دلیلی» به آن کشورها بیاید «هم خودش و هم این منطقه را دچار ناامنی، نابسامانی، و بیثباتی امنیتی میکند.»
اسرائیل پیشتر تمایل خود را برای «همکاری نظامی» با شرکای جدید خود در خلیج فارس اعلام کرده است. اسرائيل و کشورهای عرب نگران برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران و اقدامات سپاه پاسداران در منطقه هستند.