رابرت مالی، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور ایران، روز پنجشنبه ۱۱ خرداد با بازنشر رشته توییت حساب فارسی وزارت امور خارجه ایالات متحده درباره «محاکمه ساختگی» الهه محمدی و نیلوفر حامدی نوشت: «روزنامهنگاری جُرم نیست.»
به گفته او، مقامات جمهوری اسلامی «باید زندانیکردن روزنامهنگارانی همچون الهه و نیلوفر، صرفا به دلیل انجام دادن کارشان، را متوقف کنند.»
صفحه توییتر فارسی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه با انتشار رشته توییتی به «محاکمه ساختگی» نیلوفر حامدی و الهه محمدی واکنش نشان داده بود.
بر اساس این رشته توییت وزارت امور خارجه آمریکا، «دادگاه نمایشی الهه محمدی و نیلوفر حامدی که ساختگی تلقی میشود روز چهارشنبه درحالی به پایان رسید که این دو خبرنگار نزدیک به ۹ ماه را بدون دسترسی به وکلای خود در بازداشت سپری کردند و این هفته نیز در جلسه محاکمه نمایشی، وکلای مدافع اجازه صحبت از جانب آنها را نداشتند.»
این در حالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوم خرداد، اتهامات جمهوری اسلامی به نیلوفر حامدی و الهه محمدی مبنی بر « همکاری با آمریکا» را رد کرد.
متیو میلر، در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای آمریکا در مورد پرونده این دو خبرنگار زندانی گفت: «در رابطه با این پرسش خاص، ما این اتهامات را رد میکنیم. آشکارا صحت ندارند.»
آقای میلر همچنین افزود: «باید اشاره کنم که در طول اعتراضات، مقامات ایرانی بارها حقوق مدنی ایرانیان را نقض کرده و آنها را به دلیل آن چه آزادیهای اساسی یک فرد است مجازات کردهاند. این نه تنها شامل اعضای جامعه ایرانی است که برای اعتراض به خیابانها آمدند، بلکه شامل روزنامهنگاران کشور (ایران) نیز میشود.»
همچنین سازمان گزارشگران بدون مرز روز سهشنبه با انتشار بیانیهای محاکمههای ساختگی نیلوفر حامدی و الهه محمدی را محکوم کرد و افزود این دو خبرنگار به جای محکومیت احتمالی باید فورا آزاد شوند.
نخستین دادگاه رسیدگی به اتهامات الهه محمدی، دوشنبه ۸ خرداد در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
نیلوفر حامدی و الهه محمدی از جمله روزنامهنگارانی بودند که در همان ابتدای اعتراضات سراسری در ایران، به دلیل تهیه گزارش و خبر از نحوه مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و همچنین مراسم خاکسپاری او، از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.