لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۱

آرش کیخسروی، وکیل دادگستری: دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به پرونده مطبوعاتی را ندارد


نیلوفر حامدی و الهه محمدی، روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده در ایران
نیلوفر حامدی و الهه محمدی، روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده در ایران

آرش کیخسروی، وکیل دادگستری، درباره دادگاه‌های برگزار شده برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه‌نگار دربند، اعلام کرد که رسیدگی به این پرونده‌های «سیاسی و مطبوعاتی» در صلاحیت دادگاه‌های انقلاب اسلامی نیست.

این وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر، با اشاره به برگزاری جلسه نخست دادگاه برای خانم‌ها محمدی و حامدی در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه نوشت که «به عنوان تماشاچی» به دادگاه انقلاب اسلامی تهران رفت و دفتر شعبه ۱۵ به او اعلام کرد که «دادگاه غیرعلنی است.»

او در یادداشتی که در کانال تلگرامی «امتداد» منتشر شده است، با استناد به قانون اساسی و قانون عادی، تأکید کرد که «شعب دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به پرونده سیاسی و مطبوعاتی را ندارند» و «اعلام مغرضانه جرم» برای آنها «چنین صلاحیتی» ایجاد نمی‌کند.

آقای کیخسروی با تأکید بر این که «به گواهی صدها پرونده مشابه»، قاضی رسیدگی‌کننده، «بی‌طرف نیست»، نوشت: در غیر این صورت، «بر خلاف قوانین کشوری و اسناد منتشر شده توسط قوه قضاییه از جمله سند امنیت قضایی»، در این پرونده از حضور تماشاچی جلوگیری نمی‌کرد.

به گفته این حقوقدان، «اگر سخنگوی قوه و سایر مسئولان برای قوانین و اسناد بالادستی نوشته خودشان احترام قائل بودند» الهه محمدی و نیلوفر حامدی «باید تاکنون با قرار تأمین مناسب آزاد شده و پرونده به یکی از شعب دادگاه کیفری یک» فرستاده می‌شد و با حضور «هیئت منصفه واقعی» و به طور علنی مورد رسیدگی قرار می‌گرفت.

آرش کیخسروی «با اطمینان کامل» تأکید کرد که بر اساس همین «قوانین بعضا پرتناقض» نیز، این دو خبرنگار در انتشار اخبار مربوط به کشته شدن مهسا امینی، «هیچ رفتار مجرمانه‌ای» مرتکب نشده‌اند و باید بلافاصله آزاد شوند.

نخستین جلسه دادگاه «غیرعلنی» رسیدگی به اتهامات الهه محمدی و نیلوفر حامدی که روزهای هشتم و نهم خرداد به ریاست ابوالقاسم صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد، از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز، «محاکمه ساختگی» خوانده شده است.

برگزاری این دادگاه واکنش‌های گسترده‌ای به دنبال داشته و کاربران رسانه‌های اجتماعی آن را «بی‌دادگاه» خوانده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران هم پیش از این، خواستار برگزاری دادگاه علنی این دو روزنامه‌نگار زندانی شده و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته بود تا همه روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای را آزاد کنند.

به گفته این فدراسیون، ۱۳ روزنامه‌نگار هم اکنون در ایران زندانی هستند؛ نیلوفر حامدی، الهه محمدی، علیرضا جباری‌دارستانی، ایمان به‌پسند، ویدا ربانی، فرزانه یحیی‌آبادی، فرخنده عاشوری، هاشم موذن‌زاده، مارال دار آفرین، امیر مسکنی، سیامند مهتدی، ژینا مدرس‌گرجی و کامیار فکور.

بر اساس این گزارش، چندین روز قبل هم حکم محکومیت به حبس دو روزنامه‌نگار دیگر به نام‌های روح‌الله نخعی و مریم وحیدیان از سوی دادگاه‌های انقلاب اسلامی تایید شده‌اند. همچنین روح‌الله زرین، روز سه‌شنبه به حبس و جزای نقدی محکوم شد.

XS
SM
MD
LG