لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۰

واکنش‌های جهانی به دیدار پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی


ساکنان سئول پایتخت کره جنوبی، در یک ایستگاه قطار، در حال تماشای گزارش دیدار پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی هستند - ۲۲ خرداد ۱۳۹۷
ساکنان سئول پایتخت کره جنوبی، در یک ایستگاه قطار، در حال تماشای گزارش دیدار پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی هستند - ۲۲ خرداد ۱۳۹۷

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی صبح سه‌شنبه در سنگاپور بطور مستقیم با یکدیگر دیدار و در مورد عاری سازی شبه جزیره کره از تسلیحات هسته ای توافق کردند.

دیدار تاریخی ۱۲ ژوئن، که نخستین دیدار رهبران دو کشور پس از جنگ کره در اوایل دهه پنجاه میلادی بود، علاوه بر واکنش‌های منطقه‌ای، واکنش دیگر کشورهای جهان را نیز در بر داشت.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مون جائه این، رئیس جمهوری کره جنوبی با بیان این که انتظار دیدار نگذاشت شب گذشته راحت بخوابد، برای خلع سلاح کامل و صلح در شبه جزیره کره ابراز امیدواری کرد.

شینزو آبه نخست وزیر ژاپن، از متحدان مهم ایالات متحده در شرق آسیا، نیز از تعهد کتبی کیم جونگ اون به خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی در توافق امضا شده با پرزیدنت ترامپ استقبال کرد.

وانگ یی وزیر خارجه چین با اشاره به نیم قرن مخاصمه آمریکا و کره شمالی گفت، دیدار بالاترین مقام‌های دو کشور گفت‌وگوهای آنها «معنایی مهم و مثبت دارد و تاریخ جدیدی را رقم می‌زند.»

ماهاتیر محمد نخست وزیر جدید مالزی هم که به توکیو سفر کرده است خاطر نشان کرد که «دو طرف اگر می‌خواهند به نتیجه‌ای خوب برسند، باید از یک سری موضوعات خاص دست بردارند.»

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار سران ایالات متحده و کره شمالی را «یک تحول مهم» در راستای برقراری صلح و «خلع سلاح کامل و قابل راستی آزمایی شبه جزیره کره» دانست.

به گفته سخنگوی دبیرکل، گوترش که قبلا به سران دو کشور گفته است تحقق این مهم نیازمند همکاری و مصالحه است، اکنون از همه طرف‌ها می‌خواهد فرصت به وجود آمده را غنیمت بشمارند.

روسیه، که از نظر سنتی روابط خوبی با کره شمالی دارد، از نشست سنگاپور استقبال کرد و گفت: عادی سازی روابط آمریکا و کره شمالی گامی در جهت حل مسائل شبه جزیره، از جمله موضوع هسته‌ای، است.

وزارت خارجه روسیه همچنین از اظهارات پرزیدنت ترامپ مبنی بر خودداری از برگزاری رزمایش‌های مشترک با کره جنوبی استقبال کرد و از ادامه تلاش روسیه برای حفظ روند موجود خبر داد.

به نوشته آسوشیتدپرس، با وجود آن که عمده واکنش‌های جهانی مثبت و خوش‌بینانه است، اما هستند کسانی که در مورد نتایج نهایی توافق پرزیدنت ترامپ و کیم جونگ اون ابراز تردید کرده‌اند.

رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون روسیه، این گفته پرزیدنت ترامپ را که خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره «خیلی خیلی زود» آغاز خواهد شد، بیشتر یک رؤیا دانست تا یک واقعیت.

با این حال او در پیامی در صفحه رسمی فیسبوک خود، با اشاره به اهمیت نقش جامعه بین‌المللی برای تحقق این هدف تاکید کرد که ما باید سخنان هر دو طرف را گرفته و آنها را به پیش بیاندازیم.

در ایران، که پرزیدنت ترامپ توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی با آن کشور را توافقی بد دانسته و از آن خارج شده است، سخنگوی دولت روحانی ادعا کرد که نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد.

در مقابل، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ضمن استقبال از موفقیت نشست سنگاپور، از رویکرد استوار پرزیدنت ترامپ در برابر «تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای» تقدیر کرد.

یووال استاینیتز از وزرای دولت اسرائیل نیز پیشتر دست برداشتن کره شمالی از سلاح اتمی را یک نشانه «محکم» برای ایران دانست. اسرائیل از تصمیم آمریکا به خروج از برجام حمایت کرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG