لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۵

در دیدار تاریخی سه شنبه، ترامپ و کیم را چه کسانی همراهی کردند


عکسی از جلسه کاری همراهان دو رهبر آمریکا و کره شمالی
عکسی از جلسه کاری همراهان دو رهبر آمریکا و کره شمالی

بعد از دیدار پرزیدنت دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، رهبران آمریکا و کره شمالی، در جلسه دیگری با حضور مشاوران و وزرای دولت های خود شرکت کردند.

اما در این جلسه چه کسانی حضور داشتند.

بعد از جلسه خصوصی ۹ صبح که فقط ترامپ و کیم و مترجمان شان حضور داشتند، دیدار گروهی برگزار شد. این جلسه هم پشت درهای بسته بود اما به خبرنگاران یک دقیقه اجازه داده شد برای فیلم برداری وارد شوند.

در تصاویر منتشر شده، پرزیدنت ترامپ را «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا همراهی می کرد. همچنین جان کلی رئیس کارکنان کاخ سفید نیز حضور داشت. آقای کلی از مقام های سابق نظامی آمریکا است.

جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پیش از دیدار حضور داشت اما در تصاویر دیدار گروهی دو رهبر دیده نشد.

اما در آن سوی میز، رهبر کره شمالی را چه کسی همراهی می کرد.

همراهان رهبر کره شمالی.
همراهان رهبر کره شمالی.

«کیم یونگ چول» شناخته شده ترین مقام همراه رهبر کره شمالی است. او رئیس سابق اطلاعات نیروهای مسلح کره شمالی و یکی از نزدیک‌ترین دستیاران رهبر کره شمالی است. وقتی ملاقات دو رهبر لغو شده بود، او بود که نامه رهبر کره شمالی را دو هفته پیش به پرزیدنت ترامپ تحویل داد.

«ی یونگ هو» وزیر خارجه کره شمالی دیگر مقام همراه «کیم جونگ اون» بود. همچنین از «ری سو یونگ» وزیر خارجه کره شمالی در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ و از اعضای ارشد حزب حاکم این کشور از دیگر مقام های همراه رهبر کره شمالی بود.

دیدار تاریخی

دیدار تاریخی دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ساعت ۹ صبح روز سه‌شنبه به وقت محلی در هتل «کاپلا» در جزیره سنتوزا در سنگاپور برگزار شد. این نخستین دیدار سران دو کشور پس از پایان جنگ کره در سال ۱۹۵۳ میلادی است.

رهبران دو کشور در ابتدای این دیدار با یکدیگر دست دادند و پیش از آغاز مذاکرات خود، که پشت درهای بسته و تنها در حضور مترجمان برگزار شد، برای دقایقی کوتاه در برابر دوربین رسانه‌های مختلف جهان قرار گرفتند و با خبرنگاران گفت‌وگو کردند.

پرزیدنت ترامپ ضمن ابراز امیدواری از ثمربخش بودن دیدار امروز، پیش بینی کرد که «رابطه فوق العاده‌» ای را با کیم جونگ اون برقرار کند. رهبر کره شمالی نیز گفت امیدواریم بتوانیم تمامی سوء تفاهم هایی که قبلا میان دو کشور وجود داشته است را برطرف کنیم.

پس از پایان دیدار خصوصی دو رهبر، که تنها با حضور دو مترجم،‌کمتر از یک ساعت به طول انجامید، پرزیدنت ترامپ این دیدار را «خیلی خیلی خوب» نامید و گفت رابطه عالی خواهد شد.

بعد از ملاقات خصوصی پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی به همراه هیأت‌های عالیرتبه دو کشور این گفت‌وگوهای بی‌سابقه را ادامه دادند. پس از این دیدار، ضیافت ناهار کاری برگزار شد.

هنوز از جزئیات این مذاکرات خبری منتشر نشده است. با این حال، انتظار می‌رود که پرزیدنت ترامپ ساعاتی بعد، و پیش از ترک سنگاپور به مقصد واشنگتن، در یک نشست خبری شرکت کند و اطلاعاتی را از مذاکرات امروز در اختیار رسانه‌ها قرار دهد.

پرزیدنت ترامپ پیش از این دیدار در گفت‌وگو با خبرنگاران با تاکید بر این که کره شمالی باید به سمت خلع سلاح کامل، غیرقابل بازگشت و قابل راستی‌آزمایی هسته‌ای گام بردارد، گفته بود این دیدار باید به شکل‌گیری «چارچوب اقداماتی سخت که باید پیگیری شوند» بیانجامد.

وی پیش از این نیز تاکید کرده بود که هدف از این دیدار توقف تهدیدهای موشکی و هسته‌ای کره شمالی است و مایک پمپئو وزیر خارجه دولت او هم پیشتر در روز دوشنبه گفت، خواسته ما خلع سلاح کامل کره شمالی است و حاضر هستیم در مقابل آن تضمین امنیتی بدهیم.

این دیدار تاریخی در حالی برگزار شد که حدود یک سال پیش و در پی افزایش آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی، تنش‌ها بین واشنگتن و پیونگ یانگ چنان بالا گرفت که نگرانی‌های جهانی از وقوع یک درگیری نظامی در شبه جزیره کره به شدت افزایش یافت.

جنگ لفظی بین رهبران کره شمالی و ایالات متحده چنان بالا گرفت که طرفین علاوه بر حملات شخصی، تهدید به حمله نظامی هم کردند؛ تا جایی که پرزیدنت ترامپ در مرداد ۱۳۹۶ هشدار داد اگر کره شمالی به تهدید ادامه دهد، با «آتش و خشم» آمریکا روبرو خواهد شد.

بیشتر بخوانید: فراز و فرود روابط آمریکا و کره شمالی در دولت پرزیدنت ترامپ

پس از این تهدید آمریکا، کره شمالی اعلام کرد در حال نهایی کردن طرح شلیک چهار موشک بالیستیک به جزیره گوآم، قلمرو ایالات متحده در اقیانوس آرام، است. این با واکنش قاطع پرزیدنت ترامپ روبرو شد که گفت اگر پیونگ یانگ بی‌عقلی کند، گزینه نظامی آماده است.

با این حال، رهبر کره شمالی در اسفند ماه و در یک چرخش ناگهانی از رئیس جمهوری آمریکا برای دیدار مستقیم دعوت کرد، و پرزیدنت ترامپ از آن استقبال کرد. هر چند نخستین دیدار سران دو کشور در مقطعی لغو شد، اما در نهایت اعلام شد در تاریخ مقرر برگزار می‌شود.

پس از پایان جنگ کره و امضای توافق ترک مخاصمه در ژوئیه ۱۹۵۳، شبه جزیره کره همچنان در وضعیت «نه جنگ نه صلح» قرار دارد و توافق صلح دائمی هنوز حاصل نشده است. در حال حاضر، حدود ۲۸ هزار و پانصد نیروی نظامی آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ مقطع مهم تاریخی در روابط ایالات متحده و کره شمالی

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG