لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۸

جمهوری اسلامی با انکار اسناد و شواهد: در حملات علیه نیروهای آمریکایی دست نداشتیم


سعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد.
سعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد.

در حالی که ایالات متحده و کشورهای غربی با استناد به مدارک و شواهد متعدد جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در حملات انجام شده به نیروهای آمریکایی و غربی در منطقه و نیز حمله به کشتی‌ها متهم کرده‌اند، سعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در نامه‌ای به دبیرکل این سازمان ادعا کرده که ایران در هیچ اقدام یا حمله‌ای علیه نیروهای آمریکایی دست نداشته است.

آمریکا از زمان آغاز درگیری‌ها میان اسرائیل و گروه شبه‌نظامی حماس در غزه، گروه حوثی‌های یمن، یکی از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، را مسئول مجموعه حملات در دریای سرخ معرفی کرده است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، روز دوشنبه ۱۳ آذر در نشستی خبری به خبرنگاران گفت: واشنگتن «دلایلی دارد که این حملات، به رغم اینکه که توسط حوثی‌های یمن انجام شده‌اند، به طور کامل توسط جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته‌اند.»

در روزهای گذشته، سه کشتی‌ تجاری در آب‌های بین‌المللی در جنوب دریای سرخ مورد حمله قرار گرفتند. حوثی‌ها مسئولیت حمله پهپادی و موشکی به آن چه به گفته آنها، دو کشتی اسرائیلی بود را پذیرفته‌اند.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، روز یکشنبه ۱۲ آذر، در حساب فارسی خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) در مورد چهار حمله‌ به این سه کشتی تجاری نوشت: «ما بر اساس دلایل زیادی، بر این باوریم که این حملات، در حالی که توسط حوثی‌ها در یمن انجام شده‌اند، به طور کامل توسط رژیم ایران فعال می‌شوند.»

سنتکام اشاره کرد: «ایالات متحده تمامی پاسخ‌های مناسب را در هماهنگی کامل با متحدان و شرکای بین المللی خود در نظر خواهد گرفت.»

بریتانیا نیز حملات تازه به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را محکوم و جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که به دلیل حمایت از شبه‌نظامیان حوثی در این حملات مقصر است.

در مقابل، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، موضع دولت بریتانیا را «بی‌‌اساس» خواند.

در هفته‌های اخیر، شبه نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی حملاتی را نیز علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه انجام داده‌اند.

آمریکا بارها اعلام کرده به ایران پیام داده است که دامنه درگیری نظامی حماس و اسرائیل را گسترش ندهد.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، پیشتر هشدار داده بود که در صورت ادامه حملات گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی به نیروهای این کشور، ایالات متحده برای محافظت از نیروهای خود در انجام اقدامات بعدی «تعلل نخواهد کرد.»

اما به رغم حمایت‌های نظامی و مالی حکومت ایران از گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی، مدعی شده است که ایران گروه نیابتی ندارد.

از جمله گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی، می‌توان به حماس، جهاد اسلامی، حزب‌الله لبنان، حوثی‌های یمن و گروه‌های شبه نظامی در عراق مانند کتائب حزب‌الله اشاره کرد.

حمایت‌های جمهوری اسلامی از این گروه‌ها از طریق نیروی قدس سپاه پاسداران انجام می‌شود. سپاه پاسداران و شاخه برون‌مرزی آن، یعنی نیروی قدس، از سوی آمریکا به عنوان سازمان‌های تروریستی شناخته شده‌اند.

وزارت امور خارجه آمریکا در آخرین گزارش خود در زمینه تروریسم جهانی مربوط به سال ۲۰۲۲ میلادی، با اشاره به فعالیت‌های مخرب جمهوری اسلامی در خاورمیانه و جهان اعلام کرد تهران همچون چهل سال گذشته، بزرگترین حامی تروریسم و تسهیل کننده فعالیت‌های تروریستی در جهان است.

بر اساس این گزارش که روز نهم آذر منتشر شد، جمهوری اسلامی و مقامات رژیم ایران در سال ۲۰۲۲ میلادی، علاوه بر حمایت‌های فراوان از گروه‌های تروریستی در منطقه خاورمیانه، در سطح جهان و از جمله، در کشورهای اروپایی نیز اقدامات مخرب زیادی انجام داده‌اند.

از جمله این اقدامات می‌توان به حمایت از توطئه‌های تروریستی یا فعالیت‌های مرتبط با هدف قرار دادن مخالفان و سایر دشمنان رژیم در بریتانیا، آلبانی، بلژیک، هلند و دانمارک و همچنین توطئه برای ترور جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی ایالات متحده، اشاره کرد.

XS
SM
MD
LG