لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۶

درخواست قانونگذاران آمریکایی: «اجرای مؤثر» تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی


شماری از قانونگذاران آمریکایی از دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در نامه‌ای به وزارت امور خارجه ایالات متحده خواهان استفاده از تمامی ابزارهای موجود برای اجرای تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران، به ویژه در مورد صادرات نفت به چین، شدند.

این نامه که به ابتکار آدام شیف، عضو ارشد دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا تنظیم شده است، به سابقه جمهوری اسلامی ایران در اقدامات بدخواهانه در منطقه و ورای آن اشاره می‌کند و سپس طیفی از تحریم‌ها شامل مسدود کردن دارایی‌های جمهوری اسلامی در ایالات متحده، ممنوعیت تجارت آمریکا با ایران و عدم فروش تسلیحات به این کشور را برشمرده است.

با این حال امضاکنندگان نامه تأکید کر‌ده‌اند که بدون اعمال و اجرای کامل تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی، فروش نفت منبع اصلی درآمد آنها خواهد بود.

قانونگذاران می‌گویند قانون آمریکا همچنین اجازه اعمال تحریم‌هایی را می‌دهد که بخش انرژی ایران، از جمله علیه شرکت‌های خارجی که در خرید، فروش یا حمل و نقل نفت این کشور مشارکت دارند را هدف قرار دهد.

ایران در حال حاضر ۳.۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کند که بالاترین میزان تولید ایران از سال ۲۰۱۸ میلادی بوده است و حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز به ۱۷ کشور جهان صادر می‌کند.

در نامه قانونگذاران آمریکایی اشاره شده است که جمهوری اسلامی ایران همچنین محموله‌های کوچک نفتی به سوریه، بنگلادش و عمان صادر کرده است و گمان می‌رود بیشتر نفت خام خود را به چین که تحریم‌های ایالات متحده را به رسمیت نمی‌شناسد بفروشد.

قانونگذاران آمریکایی در نامه خود به وزارت امور خارجه آمریکا نوشته‌اند: «در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، تقریباً تمام صادرات نفت ایران به چین رفت.»

آنها از وزارت امور خارجه خواسته‌اند تا فورا تلاش‌های دولت آمریکا را برای شناسایی ابزارهایی که جمهوری اسلامی می‌تواند از آن طریق فرآورده‌های نفتی خود را صادر کند در اولویت قرار دهد و سپس از تمامی ابزارهای موجود علیه افراد و شرکت‌هایی که در این داد و ستدها نقش دارند استفاده کند.

قانونگذاران می‌گویند تحریم‌های موجود باید به شیوه مؤثرتری اجرا شوند تا بتوانند به سرعت تلاش‌های جمهوری اسلامی برای دور زدن محدودیت‌های تجاری را متوقف کنند.

آنها تأکید کرده‌اند که در غیر این صورت، جمهوری اسلامی به استفاده از درآمدهای نفتی خود برای حمایت مادی از گروه‌های تروریستی مانند حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها ادامه خواهد داد.

مایک لاولر، عضو جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا؛ جاش گوتیمر، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا؛ جرد مسکوویتز نماینده جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا؛ کلودیا تنی، نماینده جمهوری‌خواه ایالت نیویورک و یانگ کیم نماینده جمهوریخواه از ایالت کالیفرنیا از دیگر امضاء‌کننده‌های این نامه هستند.

انتشار این نامه در حالی است که یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده پنجشنبه ۲۲ شهریور به بخش فارسی صدای آمریکا گفت دولت جو بایدن، همچنان به اجرای «سختگیرانه» تحریم‌های وضع‌شده علیه حکومت ایران متعهد است.

دو ماه پیش از این نیز وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به اقدامات جمهوری اسلامی برای توسعه برنامه اتمی خود و اظهارات مقامات این کشور مبنی بر تغییر احتمالی «دکترین اتمی» ، سه شرکت اماراتی را به دلیل «مشارکت در حمل و نقل نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران» تحریم کرد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) در وزارت خزانه داری آمریکا هم خرداد امسال چهار فرد از جمله دو ناخدا، دو کشتی، و چهار شرکت در کشورهای مختلف را به اتهام کمک به حوثی‌ها، نیروی قدس سپاه پاسداران، و حزب‌الله در تجارت و حمل غیرقانونی نفت و کالاهای دیگر تحریم کرد.

XS
SM
MD
LG