همزمان با دومین سالگرد کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، استرالیا پنج مقام «امنیتی و نظامی» حکومت ایران را تحریم کرد.
پنی وُنگ، وزیر امور خارجه استرالیا، روز دوشنبه ۲۶ شهریور در بیانیهای گفت کشورش از زنان و دختران ایرانی در مبارزهشان برای برابری و توانمندی پشتیبانی میکند.
احمد طاهری، احمد نادریان، حسین امجدیان، محمد عبداللهپور، و دلاور القاصیمهر، اسامی پنج مقام امنیتی و نظامی حکومت ایران است که به اتهام دستداشتن در «سرکوب خشونتآمیز» معترضان ایرانی، از سوی دولت استرالیا تحریم شدند.
وزیر امور خارجه استرالیا هشدار داد که وضعیت حقوق بشر در ایران «بغرنج» است و فعالان زن همچنان در بازداشت هستند و برای آنها حکم اعدام صادر میشود.
وُنگ یادآورد شد که سرکوب مخالفان در ایران از زمان کشتهشدن مهسا همچنان ادامه دارد.
در همین ارتباط، نیکیتا وایت، از اعضای شاخه استرالیای سازمان عفو بینالملل، نیز روز دوشنبه گفت که وضعیت حقوق بشر در ایران به سرعت رو به وخامت میرود. او با اشاره به گزارشهای مربوط به شکنجه و بدرفتاری با بازداشتشدگان گفت محکومان به اعدام نیز پس از محاکمههای «وحشتناک ناعادلانه» با اعدام مواجه میشوند.
همچنین سیمون بیرمینگام، از قانونگذاران پارلمان استرالیا، روز دوشنبه از دولت استرالیا خواست که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به فهرست سازمانهای تروریستی اضافه کند.
استرالیا تا کنون حدود ۲۰۰ فقره تحریم علیه افراد و سازمانهای حکومت ایران وضع کرده است.
مهسا (ژینا) امینی چند روز پس از بازداشت توسط گشت ارشاد، در ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ در بیمارستان کسری در تهران جان باخت و کشته شدن او موج گستردهای از اعتراضات در سراسر ایران را در پی داشت که تا ماهها در خیابانها، دانشگاهها و مدرسهها ادامه یافت.
در جریان سرکوب اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ به دست نیروهای حکومتی، صدها شهروند کشته شدند و هزاران تن مجروح و بازداشت شدند.
علاوه بر این، مقامات قضایی جمهوری اسلامی کمتر از سه ماه از آغاز اعتراضات سراسری مسالمتآمیز، اعدام شماری از معترضان بازداشتشده را آغاز کردند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی تاکنون محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمدمهدی کرمی، محمد حسینی، صالح میرهاشمی، سعید یعقوبی، مجید کاظمی، میلاد زهرهوند، محمد قبادلو، و رضا رسایی، از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ را اعدام کرده و شماری دیگر از معترضان نیز همچنان در خطر اعدام قرار دارند.