لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۷

آمریکا از «محدودیت‌ شدید» آزادی‌های مدنی در ایران انتقاد کرد


آمریکا از «محدودیت‌ شدید» آزادی‌های مدنی در ایران انتقاد کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00

در حالی که گفتگوهای ایالات متحده در چارچوب گروه ۱+۵ برای رسیدن به یک توافق جامع با ایران به مرحله حساسی رسیده است، وزارت خارجه آمریکا در آخرین گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق بشر در جهان، بار دیگر ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد.

آخرین گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۱۴ میلادی، پس از یک تاخیر چند ماهه، روز پنجشنبه منتشر شد.

گمانه‌زنی‌هایی در ارتباط با دلایل این تاخیر در سطح رسانه‌ها مطرح شده بود، از جمله گفتگوهای جاری آمریکا با ایران و کوبا. با این حال معاون وزیر خارجه ایالات متحده در جلسه امروز این گمانه‌زنی‌ها را رد کرد.

تام میلانوسکی گفت با وزیر خارجه توافق کرده بودیم هر زمان هر دو حاضر بودیم و قبلا درباره گزارش صحبت کرده بودیم، آن را منتشر کنیم. اما به دلیل مشغله فراوان و سفرهای متعدد آقای کری و بعد آسیب دیدگی او، انتشار گزارش امسال به تاخیر افتاد.

وزارت خارجه ایالات متحده بارها اعلام کرده است که گفتگوهای جاری با ایران، تنها بر روی برنامه هسته‌ای آن کشور متمرکز بوده و ارتباطی با مسائل دیگر، از جمله حقوق بشر و نیز بحث حمایت از تروریسم، ندارد.

کشورهای عضو گروه ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، در تلاش هستند تا پیش از ضرب الاجل پایان ماه ژوئن (نهم تیر ماه) با ایران به یک توافق جامع و نهایی بر سر برنامه هسته‌ای آن کشور دست یابند.

در این گزارش، از ایران به عنوان دومین کشور جهان که بیشترین نرخ اعدام را دارد، انتقاد شده و می‌گوید این احکام اعدام پس از روند دادرسی‌های قضایی که در آن حتی قانون اساسی خود آن کشور نیز محترم شمرده نمی‌شود، صادر می‌شوند.

وزارت خارجه ایالات متحده همچنین ایران را به اعمال «محدودیت‌های شدید» آزادی‌های مدنی متهم کرده و می‌گوید ایران در سال ۲۰۱۴ میلادی (دی ماه ۱۳۹۲ تا دی ماه ۱۳۹۳) همچنان به اعمال محدودیت‌های شدید در حوزه آزادی‌های مدنی، از جمله آزادی تجمع، بیان، مذهب و مطبوعات را ادامه داده است.

در این گزارش همچنین از وضعیت حقوق بشر در کشورهایی مانند کوبا، میانمار و ویتنام، که ایالات متحده درصدد بهبود روابط با آنهاست نیز انتقاد شده است.

در مورد کوبا، گفته شده است در حالی که هاوانا اقدام به کاهش محدودیت‌های پیشین برای سفر به خارج از کشور کرده است، با این حال همچنان از صدور گذرنامه برای برخی چهره‌های خاص اپوزوسیون خودداری کرده، یا در صورت صدور گذرنامه، آنها را به هنگام بازگشت به کشور تحت اذیت و آزاد قرار داده است.

از زمانی که رؤسای جمهوری ایالات متحده و کوبا در آذر ماه سال گذشته اعلام کردند پس از بیش از ۵۰ سال قصد عادی‌سازی روابط دوجانبه را دارند، واشنگتن همواره تاکید داشته که رویکرد جدیدش در برابر هاوانا، برای ارتقای وضعیت حقوق بشر در آن کشور که برای دهه‌ها در انزاو و تحت تحریم قرار داشته، مؤثر خواهد بود.

XS
SM
MD
LG