لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۸

محاکمه آتنا فرقدانی فعال مدنی ایرانی در دادگاه انقلاب


محاکمه آتنا فرقدانی ، فعال مدنی در دادگاه انقلاب
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00

روزنامه گاردین چاپ لندن، روز جمعه با انتشار مطلبی به قلم سعید کمالی دهقان به محاکمه اخیر آتنا فرقدانی، نقاش و فعال حقوق زنان ایرانی، در دادگاه انقلاب تهران پرداخته است.

آتنا فرقدانی از جمله متهم به این شده است که علیه قوانین ضد پیشگیری از بارداری بانوان در مجلس ایران موضع گرفته است. روز سه‌شنبه خانم فرقدانی در دادگاه انقلاب حاضر شد تا پاسخگوی این اتهام واتهامات دیگرش ازجمله آثار هنری و نقاشی هایش باشد.

آتنا فرقدانی ۲۹ ساله متهم شده است که در یکی از آثارش چهره نمایندگان مجلس ایران را به صورت حیوان کشیده است.

کارتونی که در اعتراض به طرح «قوانین ضد زن» در مجلس ایران کشیده شد.

این قوانین سال گذشته و پس از آن که رهبر جمهوری اسلامی به شدت از قوانین کنترل جمعیت در ایران انتقاد کرد و خواهان افزایش جمعیت ایران شد درمجلس مطرح شدند. قوانینی که فعالان حقوق زنان آنها را به شدت ضد زن می‌خوانند.

ساقی لقایی، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان در ایالت ویرجینیا آمریکا به بخش فارسی صدای آمریکا گفت «طرحی که خانم فرقدانی به دلیل کشیدن آن زندانی شده است، در اعتراض به قوانین ضد زن مطرح شده در مجلس ایران است. قوانینی که حق انتخاب زنان را محدود می‌کند و به آنها تنها به عنوان ابزاری برای تولید مثل نگاه می‌کند.»

خانم فرقدانی به توهین به رهبر جمهوری اسلامی و تبلیغ علیه نظام نیز متهم شده است.

دیگر اتهام آتنا فرقدانی حمایت از بهائیان، زندانیان سیاسی و جان‌باختگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ از طریق برگزاری نمایشگاهی به نام «پرندگان خاک» است.

خانم فرقدانی شهریور سال گذشته بازداشت و پس از دو ماه با قرار وثیقه آزاد شد. او پس از آزادی با انتشار ویدئویی در یوتیوب اعلام کرد که در زندان مورد هتک حرمت قرار گرفته است.

او که بار دیگر در روز بیستم دی ماه به عنوان متهم به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب احضار شده بود، مقابل چشمان پدر و مادرش از یکی از ماموران زن سیلی خورد، و بنا بر گزارش‌ها از سوی ماموران مرد نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفت، و سپس به زندان منتقل شد.

گزارش‌های متعددی از وضعیت نامناسب زندان قرچک ورامین که به زنان زندانی اختصاص دارد منتشر شده است؛ موضوعی که خوشایند مقامات قضایی ایران نیست.

روز سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ماه نگار حائری، دانش‌آموخته حقوق که پس از آزادی از زندان قرچک درباره وضعيت ناگوار اين زندان با رسانه‌ها مصاحبه کرده بود، از بند زنان زندان اوين به بند امنیتی ۲۰۹ اين زندان منتقل شد.

نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر با انتقاد از وضعیت زندانیان سیاسی وعقیدتی در ایران می‌گویند با وجود روی کار آمدن دولت حسن روحانی، شرایط آنها بهبودی نیافته است.

  • 16x9 Image

    کوروش صحتی

    عمده گزارشهای او در مورد مسائل سیاسی داخلی ایران، حقوق بشر و جنبش های اجتماعی است.

XS
SM
MD
LG