لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۳

رقابت نزدیک اوباما و رامنی در ایالتهای سرنوشت ساز


در حالی که حدود دو روز تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده ، نظر سنجی ها حاکی از رقابت نزدیک و پیش بودن اندک باراک اوباما از رقیب جمهوریخواهش، میت رامنی است.

رامنی و اوباما هر دو روز جمعه به ایالت اوهایو رفتند. آرای این ایالت در انتخابات پیش رو سرنوشت ساز است. آقای اوباما در اوهایو از افزایش اشتغال و ایجاد ۱۷۰ هزار فرصت شغلی جدید یاد کرد و در مقابل رامنی نرخ بالای بیکاری را «یادآوری غمبار اوضاع اقتصادی» توصیف کرد.

نظرسنجی شبکه خبری سی ان ان حاکی است که در فرصت باقی مانده به انتخابات، طبق تازه ترین نظرسنجی باراک اوباما، رییس جمهور فعلی نامزد حزب دمکرات، در ایالت کلیدی اوهایو ۳ امتیاز از رقیب جمهوریخواهش جلو است.

میت رامنی و همسرش روز شنبه سوم نوامبر به ایالت نیوهمپشایر رفتند
میت رامنی و همسرش روز شنبه سوم نوامبر به ایالت نیوهمپشایر رفتند
نامزدها مبارزات انتخاباتی خود را در سه روز آخر، در ایالت‌های کلیدی آغاز کردند. اوباما امروز شنبه در ایالت های آیووا و ویرجینیا خواهد بود و میت رامنی تصمیم گرفت که به ایالت های نیوهمپشایر، آیووا و کلرادو برود.

اقدامات باراک اوباما در رسیدگی به مناطق توفان زده شرق آمریکا جان تازه ای به کمپین دمکرات ها بخشیده است. باراک اوباما روز شنبه در نطق هفتگی خود خطاب به کسانی که توفان سندی زندگی شان را تحت تاثیر قرار داده گفت دولت تا جایی که لازم باشد از آنان پشتیبانی می کند.

آقای اوباما در آخرین نطق هفتگی رادیویی اش پیش از انتخابات گفت: «نگرانی اول ما اطمینان از امنیت و تامین نیازهای آسیب دیدگان توفان است.»

پیشتر گفته شد که آقای اوباما روز شنبه در یک کنفرانس تلفنی با فرماندار ایالات کانتیکت، نیویورک، و نیوجرسی صحبت خواهد کرد. این ایالات بیشترین آسیب را از توفان سندی دیده اند.

با آن که مردم شمال شرق آمریکا این روزها به فکر بازسازی خانه ها و محله ها پس از طوفان شدید سندی هستند، اما شرکت در انتخابات را از یاد نبرده اند.

بسیاری از حوزه های رای گیری در نیویورک و نیوجرسی از سیل آسیب دیده اند و هنوز برق ندارند اما حدود ۸۰ درصد از شبکه مترو نیویورک فعالیت را از سرگرفته و برق نیز به شماری از محله ها بازگشته است. مسئولان سخت تلاش می کنند تا شرایط رای دادن در این مناطق را فراهم آوردند و حوزه های موقت رای گیری را برپا کرده اند.

برخی از افراد برای شرکت در انتخابات زودرس (قبل از روز رسمی انتخابات در ۶ نوامبر) به این حوزه ها مراجعه می کنند. دشواری های ناشی از سیل و طوفان، مسئولان را نگران میزان مشارکت مردم کرده است.
باراک اوباما در جمع کمیته رسیدگی به امور اضطراری- سوم نوامبر-واشنگتن
باراک اوباما در جمع کمیته رسیدگی به امور اضطراری- سوم نوامبر-واشنگتن


قانون اساسی آمریکا می گوید که روند و زمان رای گیری در سرتاسر آمریکا باید متحدالشکل باشد. با آن که برخی مسئولان در شرق خواستار به تاخیرانداختن زمان رای گیری هستند، بسیاری دیگر از فعالان شبانه روز کار می کنند تا حوزه های رای گیری موقت متشکل از چادرها و کانتینرهای اهدایی وزارت دفاع و ارتش در همه جا برپا شود.
XS
SM
MD
LG